Vigyél haza bátran! Halgass meg, és legyen örömöd bennem!

A Vox Mirabilis Kamarakórus, 2018-ban sikeres oroszországi koncertturnén vett részt. Moszkvában a Szeplőtelen Fogantatás Katedrálisban adtak önálló koncertet, és énekeltek Hilarion Metropolita jelenlétében is. A Metropolitától engedélyt kaptak, hogy az egyik oratórikus művét a kórus bemutassa Magyarországon is. A koncertről készült egy CD lemez is, amely nagyszerű fogadtatásra talált az igényes klasszikus zene barátai körében is.
2021.04.05. 09:03 |

Húsvétvasárnap igazi meglepetés várta a székesfehérváriakat, mert Zemlényi Katica és a kórus tagjai a város, különböző koncerthelyszínein, (a Belvárosban, a Jézus Szíve Templomnál, a Krisztus Király templomnál, a Bartók Béla téren, és az Aranybullánál), elrejtettek a CD-ből, ezzel kívánva Áldott Húsvéti Ünnepeket.

Kérésük, hogy ha megtalálták a CD-t, posztoljanak a kórus Facebook oldalára!

Kultúra

 1. A középkori királyi vár erődítményei - Magony Imre előadása a Youtube-on

  A Földrajz Éjszakája programhoz kapcsolódott Magony Imre könyvtáros-írónak A középkori királyi vár erődítményei című online előadása. A fehérvári építkezéseket, a város kiépülésének történetét térképek, korabeli városábrázolások segítségével mutatja be a kisfilm, miközben végigkalauzol a Belvárosban még látható emlékek között.

  2021.04.14.
 2. Zeneiskolás sikerek - vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan

  Vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan az idei tanévben eddig rendezett szakmai versenyeken. A zeneiskolások arany, ezüst és bronz minősítéssel, Nívó-díjjal és egy országos második helyezéssel öregbítették a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hírnevét.

  2021.04.14.
 3. Általános iskolák jelentkezését várják a Kinder® Mesés Könyvtárak Programra

  Legújabb akciójában az általános iskolák könyvtárainak felújítását és könyvbeszerzését támogatja a Kinder®. A Mesés Könyvtárak Programban országosan bármely általános iskola benevezhető, a szervezők pedig 15 iskola között egyenként 500.000 forint értékű könyvvásárlási utalványokat sorsolnak majd ki. A nevezési határidő május 9-ig tart.

  2021.04.14.
 4. Csütörtökig jelentkezhetnek a fiatalok a Vörösmarty Színház Fame castingjára

  Rengetegen, közel 250-en jelentkeztek a Vörösmarty Színház által meghirdetett a Fame-castingra, amelynek leadási határideje április hetedikén járt le. A szervezők azt tapasztalták, hogy nagyon sokan az utolsó pillanatra hagyták bemutatkozó kisfilmjük feltöltését, ezért úgy határoztak, hogy meghosszabbítják a leadási határidőt április 15-ig.

  2021.04.14.

Lakossági tájékoztatás

Székesfehérvár Topotéka