Marko Nikolics: "Élesen és okosan kell játszanunk a PAOK ellen"

Új helyzet: győzelem után várja következő mérkőzését a Vidi FC az Európa-ligában. A Szalonikiben legyőzött PAOK ellen persze itthon sem számít könnyű mérkőzésre a vezetőedző, Marko Nikolics, ez derült ki a csütörtöki meccs szerdai hivatalos sajtótájékoztatóján.
2018.11.07. 12:34 |

A PAOK a görögországi találkozón talán túl könnyen vette a magyar ellenfelet, és képtelen volt reagálni a fehérváriak szervezett játékára. A "visszavágón" azonban már aligha becsüli le a Vidit, hiszen egy győzelemmel mindkét csapat nagy lépést tehetne a továbbjutás felé a csoportból. A sajtótájékoztatón Marko Nikolics elmondta, olyan ellenfélre számít, amelyik mindent megtesz, hogy visszavágjon a két hete esett sérelemért.

Nem szabad az első meccs eredményéből kiindulni, nincs összefüggés a holnapi meccsel. Szeretném, ha mindenki hozzászokna, a csapatnál és körülötte is, hogy ezen a szinten játszunk, nemcsak azért jöttünk, hogy elfocizgassunk, hanem versenyezni és jó eredményt elérni. Már megmutattuk, hogy mindenkinek kellemetlen ellenfelei lehetünk. Annyiban is más meccs lesz, hogy a PAOK nem fogja megengedni magának, hogy ne a legjobb csapatával álljon ki, szüksége van a pontokra. Három kör után egyértelmű, hogy a Chelsea kiemelkedik a csoportból, de mögötte mindenkinek egyenlő esélye van továbbjutni, olyan, mint ha nulláról indulnánk. A PAOK remek csapat, olyan játékosokkal, akik egy villanással képesek dönteni egy mérkőzésen, jár nekik a tisztelet. Harcolnunk kell, élesen és okosan kell játszanunk, csak így lehet esélyünk jó eredményre. Jól felkészültünk belőlük."

Marko Nikolics azt is elmondta, örül a várható telt háznak, mert a játékosok megérdemlik a biztatást. A foci a szenvedélyről is szól, ugyanakkor a nagy hangulat egyben annak a kockázatát is magában foglalja, hogy elragadja a hév a játékosokat. Ennek veszélyéről is szólt a vezetőedző.
„Az a cél, hogy minden mentális dolog összhangban legyen, ez az elvárás hétről hétre. Tudjuk, hogy sok energia érkezik a lelátóról, de ezt jól kell használnunk, nem szállhatunk el, mert azt megbünteti az ellenfél. A nyomásnak örülök, így szeretek dolgozni, mert ha nyomás alatt vagyunk, az azt jelenti, hogy vannak céljaink, egy nagy klubnál dolgozunk. A pontszerzés jó eredmény természetesen matematikailag, de nem szabad döntetlenre játszanunk, mert annak vereség lenne a vége. Győzni akarunk!

A MOL Vidi válogatott középpályása, Kovács István kiemelte, hazai környezetben is meg akarják mutatni, méltán szerepelnek az EL csoportkörében.
"Egyetértek, teljesen más meccs lesz, mint az előző. Idegenben eddig jobban tudtunk szerepelni, mint hazai pályán, de most bebizonyíthatjuk, hogy itthon is tudunk eredményesek lenni. Tovább akarunk jutni, megragadni a lehetőséget. A BL-playoffban hiányzott a rutin, de most itt az esély tovább álmodni, tavasszal is nemzetközi színtéren szeretnénk szerepelni. A szaloniki meccs a mi játékunk tekintetében közel tökéletes volt, felülkerekedtünk minden játékelemben. Megpróbálunk hasonlóan jól játszani, még ha a PAOK erősebb is lesz. Nüanszok dönthetnek, nem vihet el minket a hév, mint a BATE ellen történt. Profin, forró szívvel, de hideg fejjel kell döntéseket hoznunk. Vezetőedzőnk megtalálja azokat a játékosokat, akik ezt meg tudják oldani, akkor is, amikor a telt ház és a hatalmas buzdítás esetleg elragadná az embert. Sok múlik ezen a meccsen, győzelemre törünk, persze alakulhat úgy, hogy egy döntetlen is megfelelő, de ezt nem írnám alá előre. Remélem, pályára léphetek és hozzá tudok tenni annyit, mint mondjuk az AEK elleni itteni mérkőzésen."

Kovács István azt is elmondta, nyár óta a harmincadik mérkőzésére készül. Ez nagyon fárasztó sorozat, de a szakmai stáb el tudja dönteni, hogy ki elég pihent, ki tud a csapat hasznára lenni.
Elhangzott, hogy a BL-ben a Crvena Zvezda legyőzte a Liverpoolt, vagyis megint láthattuk, ma már nincs lehetetlen, kis- és nagycsapat - le tud-e szűrni ebből valamit a Vidi? Nikolics elmondta, örül a szerbek győzelmének, és az is öröm, hogy megint bebizonyosodott, hogy a labdarúgás nemcsak üzlet, hanem szenvedélyes játék, amiben a szívnek is óriási szerepe van. A Zvezda sok olyat mutatott, amit a Vidi is korábban a nyár folyamán. A fehérvári játékosok az elmúlt két évben már többször megmutatták, hogy nem a költségvetés dönti el a nemzetközi mérkőzéseket – a továbbiakban is ez a céljuk.

Sport

 1. „Mozdulj Fehérvár!” a MOL Arénában szombaton - sport minden formában és mennyiségben

  Az aktív, egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerűsíti, és az életmódváltást ösztönzi a Mozdulj Fehérvár!, amelynek a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpont ad otthont. Március 23-án, szombaton két szinten, összesen 2 ezer négyzetméternyi területen várják a sportolni vágyókat a legkülönfélébb programokkal. 

  2019.03.21.
 2. Sokkal jobb volt a Holon az Albánál, harminc fölött a különbség

  Az iazraeli bajnokság listavezetője várt az Alba Fehérvárra a FIBA Európa-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, idegenben. Akárcsak a Bonn ellen, most is jól kezdtek a mieink, kilenccel is vezettek, de a második negyedben nagyot ment és elhúzott a Holon. A harmadik negyed feléig egyenrangú ellenfél volt az Alba, onnantól azonban bedarálta erősebb ellenfele, amely nagyon simán nyert és ezzel már továbbjutónak érezheti magát.

  2019.03.20.
 3. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 4. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak