Döntetlen az óriási gólok meccsén, nem bírt a Jerevánnal a Mol Fehérvár

Az Európa-konferencialiga első kiírásának első selejtezőkörében az örmény Ararat Jerevánt fogadta a Mol Fehérvár. Nem született gól az első félidőben, kapufáig jutott mindkét csapat. A meccs hajrájában aztán mindkét oldalon láttunk egy-egy nagy gólt, hiába vezetett a Vidi, végül döntetlennel zárta a szezon első tétmeccsét. Visszavágó egy hét múlva.
2021.07.08. 22:02 |

Szabics Imre előre jelezte, hogy az Európa-bajnokságon járt fehérvári labdarúgók, Nikolics, Fiola, Nego, Bolla és az észak-macedón válogatott Musliu nem lesznek ott a kezdőben. Ott volt viszont a két nyári szerzemény, Heister és Lüftner. Utóbbi, a cseh középső védő adta a legnagyobb munkát a jerevániak kapusának, egy szöglet utáni fejesét védte a léc segítségével Jermakov. Szépséghiba, hogy ez már a 25. percben volt, addig nem veszélyeztetett a Vidi.

A vendégeknek már előbb is volt lehetőségük, Kone éles szögből leadott lövését védte Kovácsik. A 29. percben Petrjaknak már ziccere akadt, de azt is hárította a kapus. Válaszként Pobulics szabadrúgása fölé szállt, a 35. percben pedig még kevesebb hiányzott a jereváni gólhoz: Kone lőtt óriási kapufát. A félidő hosszabbításában Stopira fejese kerülte el kevéssel a kaput.

A második játékrészben is Kovácsiknak kellett először védenie. Mezőnyfölényben volt a Vidi, de gólhelyzet nélkül. Szabics a 60. percig várt, ekkor már beküldte Negót, Nikolicsot, valamint Szabót is. De nem ők, hanem, Houri és Funsho hozták össze a helyzetet, Jermakov pedig védett. A 65. percben Szabó a kapu torkában maradt le Heister beadásáról. A másik oldalon Kone villant megint, alig lőtt mellé.

Fáradtak a vendégek, nyomott a Vidi. A 75. percben Alef tornáztatta meg az örmények kapusát, három perccel később pedig Stopira fejelt az ölébe. Ami közelről nem ment, az összejött távolról: a 84. percben Heister tolt egyet a labdán, majd ballal óriási gólt lőtt 22 méterről a bal felsőbe. A Fradiból igazolt hátvéd emlékezetessé tette első fehérvári tétmeccsét…

De sajnos nem ez volt az utolsó nagy gól a meccsen, mert a hosszabbítás perceiben Pobulics ugyanolyan távolságból, ugyanolyan remekbe szabott lövést küldött Kovácsik kapujába. Sokba került a Vidinek, hogy képtelen volt felszabadítani saját kapuja előtt, bár többször megtehette volna. 1-1 lett a vége, és mivel az idegenben lőtt gólok immár nem számítanak, a visszavágót tiszta lappal kezdik a  csapatok.

Európa-konferencialiga, selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:

Mol Fehérvár - Ararat Jereván 1-1 (0-0)

Fehérvár: Kovácsik – Bamgboye, Lüftner, Stopira, Heister – Petrjak, Alef (Bolla B., 89.), Houri, Dárdai Palkó (Szabó L. 60.) – Kovács I. (Nego, 60.), Zivzivadze (Nikolics, 60.).

Gl.: Heister, illetve Pobulics.

Sport

Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak