A búcsúzó Juhász Roland góljával verte a bajnok Ferencvárost a Vidi

Nem az aranyról döntött, de azért presztízsrangadó volt a MOL Fehérvár - Ferencváros mérkőzés az OTP Bank-liga utolsó előtti fordulójában. A játéktól búcsúzó Juhász Roland büntetőjével az első félidő végén szerzett vezetést a Vidi. A vendégek tartalékos csapattal játszottak, és nem tudták kiegyenlíteni hátrányukat, a fehérváriak pedig minden helyzetet kihagytak, így már nem változott az eredmény. Bajnokveréssel köszönt el hazai közönségétől a MOL Fehérvár.
2020.06.23. 19:49 |

A bajnok látogatott a másodikhoz – a két csapat helyezése már korábban biztossá vált, hiába remélték sokan, hogy ez igazi aranyrangadó lesz. Valódi tétje nem volt a meccsnek, ünnepelni azonban lehetett, elsősorban két kiváló fehérvári játékost. Vinícius Paulo 2011, Juhász Roland 2013 óta szerepel piros-kékben, és most mindketten elérkeztek utolsó fehérvári mérkőzésükhöz. Juhász esetében ez karrierje lezárását is jelenti.

A rangadó előtt még ők (is) tapsoltak, hiszen a Vidi díszsorfalat állt a bajnok ellenfélnek, utána aztán őket tapsolta mindenki a stadionban. Vinícius 196 NB I-es meccs, több mint 40 európai kupameccs után búcsúzik. A magyar válogatottól 95 szereplés után már 2016-ban elköszönő Juhász 186 fehérvári színekben játszott bajnokival a háta mögött mondhatott meghatott búcsúbeszédet, miután mindketten ajándékot vettek át a MOL Fehérvár és a Ferencváros vezetőitől. Természetesen ők végezték el az ünnepélyes kezdőrúgást, gyerekeikkel együtt, aztán kezdődhetett a rangadó.

Az egyik oldalon Nikolics, a másikon Szihnyevics jelentkezett egy-egy kaput elkerülő lövéssel, aztán a 4. percben Negónak már ziccere volt, de szemben a kapuval csúnyán mellé lőtt. A 9. percben Pátkai eladta a labdát, de Szihnyevics lövését Kovácsik védte. Tíz perc telt el a következő lövésig, akkor Isael tornáztatta meg a Vidi kapusát. A túloldalon Hodzic került helyzetbe egy lepattanó labdával, lövését blokkolták. A szöglet után Nikolics fejelt mellé.

A 30. percben a meccs addigi legnagyobb helyzetét is a korábbi Vidi-gólkirály hagyta ki: Petrjak bal oldali beadása egy védőről jutott Nikolicshoz, aki teljesen üresen lőhetett, Gróf azonban érezte a sarkot és nagyot védett. A félidő végén is ezt kellet tennie a Fradi kapusának, Hodzic nagy lövésénél. De aztán már ő sem segíthetett: az ezt követő szögletnél Heister kezezése miatt 11-eshez jutott a Vidi, és közkívánatra Juhász Roland állt a labda mögé, aki csatár múltjához híven higgadtan lőtt a jobb sarokba. A búcsúzó kapitány gólt szerzett utolsó meccsén!

Szünet után Isaelé volt az első jó lövés, Kovácsik szépen védett. Az 50. percben Skvarka érkezett egy beadásra, estében mellé lőtt. A Vidi Fiola révén próbálkozott először a második félidőben, messziről lőtt fölé a védő. Sokkal jobb helyzetben lehetett volna Nikolics, ha Petrjak pontosan centerez az 55. percben, de hiába érkezett üresen a csatár… Igaz, utána Frimpong kezezéséért újabb büntetőt kaphatott volna a Fehérvár, de nem adta meg a játékvezető. Aztán egy perc alatt mindkét kapu előtt akadt helyzet, Hodzic és Szihnyevics hagyta ki. A vendégek edzője ekkor kezdte a cseréket, fiatal játékosokat küldött be, a szezon végén, tét nélküli meccsen megtehette.

Pátkai lőtt egy kidolgozott helyzet végén gyengén, Gróf védett. Az újabb cserék után végképp tartalékos vendégek ellen a 74. percben ajtó-ablak helyzete is volt a Vidinek, Nikolics passzából Nego közelről lőhetett volna gólt, de lövése elakadt Grófban. Négy perccel később Nikolov is kapott egy jó labdát Nikolicstól, de kaput sem talált vele. A 81. percben Funsho lőtt oldalhálót. Stopira egyí szöglet után szerezhetett volna gólt, takarásból leadott lövését is védte a vendégek kapusa. A 89. percben Juhász Rolandot a közönség ünneplése közepette lecserélte Joan Carrillo, ezzel véget ért a fehérvári csapatkapitány pályafutása. A karszalagot a másik búcsúzónak, Viníciusnak adta át. És mivel a meccsen más érdemi már nem történt, győztes góllal zárta profi karrierjét. Érdekesség, hogy Juhász Roland első gólját is a zöld-fehérek ellen szerezte a magyar NB I-ben, és most az utolsót is.

MOL Fehérvár - Ferencváros  1-0 (1-0)

Kovácsik – Fiola (Hangya 89.), Juhász (Musliu 89.), Vinícius, Stopira – Pátkai, Houri – Nego, Hodzic (Nikolov 70.), Petrjak (Funsho 75.) – Nikolics (Futács 90.).

Gl.: Juhász.

Sport

 1. Vége a szavazásnak: Loic Negoé az elmúlt évtized legszebb Vidi-gólja

  Honlapján szavaztatta meg szurkolóit a fehérvái futballklub, hogy melyik volt az elmúlt tíz év legszebb, Vidi-játékos által szerzett gólja. Minden évből több gólra is lehetett szavazni két hónapon át, az egyes évek "győztesei" jutottak a döntőbe. Itt aztán újabb szavazás alapján kiderült, hogy a Chelsea elleni Európa-liga csoportmeccsen született Nego-bomba volt a Vidi-szurkolók kedvence.

  2020.07.03.
 2. EB-selejtezőre készül Fehérváron a női kosárlabda-válogatott

  Székely Norbert szövetségi kapitány vezetésével a hollandok elleni, novemberi, kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtezőre készül Székesfehérváron a női kosárlabda-válogatott. A keretben van sérülésből felépült, és éppen klub nélküli játékos is, a lényeg most az összetartás. A hétfőn kezdődött edzőtábor négy héten át tart az MKOSZ edzőközpontjában.

  2020.06.30.
 3. Jégkorong Erste Liga - finn edző irányítja a Fehérvári Titánokat

  A finn Kasper Vuorinent nevezték ki a jégkorong Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánok edzőjének. A klub honlapjának beszámolója szerint a játékoséveit Finnországban töltő tréner aktív pályafutását 2007-ben fejezte be.

  2020.06.30.
 4. Triatlon - világsztárok és érmek a Deseda-tó partján

  A hazai triatlon egyik meghatározó helyszínén, a kaposvári Deseda-tó partján került megrendezésre az idei szezon első megmérettetése. A múlt héten kirobbant nyári hőség nem állta útját a Family Tree Triatlon SE sportolóinak sem, az egyesület versenyzői szép eredményekkel zártak Somogyban.

  2020.06.29.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak