Fél perc után hátrányban volt, de kiütötte a Diósgyőrt a Vidi

Az első két bajnokiját megnyerő MOL Fehérvár a Diósgyőrt fogadta hazai pályán a harmadik fordulóban. Egy perc sem telt el, és hátrányban volt a Vidi, de hamar egyenlített, majd emberelőnybe került. A második félidőben hengereltek a piros-kékek, 5-1-es győzelmükkel őrzik hibátlan mérlegüket a bajnokságban. Armin Hodzic duplázott, és akárcsak Futács Márkó, négy gólnál jár a bajnokságban.
2019.08.17. 21:28 |

Mély kerete van a Vidinek, így aztán Marko Nikolicsnak nem kell tartania magát a „győztes csapaton ne változtass” elvhez, nem is teszi… A Diósgyőr ellen egyszerre volt a kezdőben Petrjak és Milanov, kispadra szorult Hodzic, Pátkai és Nikolov. Szintén a padon ült a nemrég igazolt észak-macedón védő, Musliu. Támadásban erősnek tűnt a Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Hangya – Elek, Huszti (Hadzic) – Kovács, Milanov (Hodzic), Petrjak – Futács (PÁtkai) kezdő tizenegy. Igaz, a Vidi vezetőedzője meccs előtt elmondta, a vendégekre is offenzív futball jellemző, így sok helyzet várható.

De arra aligha számított Nikolics, hogy fél perc elteltével már lesz gól, ráadásul nem hazai… Juhász hatalmas hibája után Prosser teljesen egedül vehette le a labdát a kapuval szemben, és Kovácsik csak beleérni tudott a jobb alsóba tartó labdába. A 7. percben megint a góllövő veszélyeztetett, nem sokkal lőtt a bal sarok mellé. Lassan ébredt, de egyenlíteni tudott a MOL Fehérvár: a 12. percben Juhász javította hibáját, fejjel adott gólpasszt, amit ugyan elsőre még a lécre lőtt Elek, utána azonban begyötörte a labdát a kapuba. Mivel volt csapata ellen talált be, nem ünnepelte meg a gólt a Vidi középpályása.

Lendületbe jöttek a hazaiak, a játék szinte csak a diósgyőri térfélen zajlott. A 23. percben Milanov lőtt nem sokkal mellé. A két szurkolótábor igen hangosan és verbálisan egymást nem kímélve adott aláfestést a meccsnek, zúgott az aréna. A 33. percben gólt ünnepelt a Vidi-tábor, de korán, mert Petrjak hiába lőtt a kapuba, előtte Futácsot szabálytalannak látta a játékvezető. Alighanem csak ő… A 38. percben Prosser nagy lövésénél kellett védenie Kovácsiknak. Úgy tűnt, a félidő végére a szervezetten játszó vendégek ismét átveszik a kezdeményezést, de a 43. percben emberhátrányba kerültek. Brkovics rántotta le Petrjakot, miközben volt már egy sárgája. Megkapta a másodikat. Nagy lehetőséghez jutott a Vidi, de szünetben döntetlen állt a táblán.

Kis híján a második félidő is úgy indult, mint az első, egy diósgyőri kontra végén Prosser lőtte középre a labdát, a kapu előtt lemaradtak a társak. Az azért sejthető volt, hogy nem ez lesz a jellemző, és az 53. percben már vezetett is a Vidi. Huszti Kovácsot ugratta ki a tizenhatoson belül, a középpályás centerezését pedig Futács passzolta közelről a kapuba. A Vidi (szintén volt diósgyőri) csatárának ez már a negyedik gólja volt a szezonban. A borsodiak durvaságokkal reagáltak, Huszti neki is ment a Kovácsot felrúgó Tajtinak – mindketten besárgultak. Az 58. percben Kovács remek labdájával Nego lépett ki, egy csel után helyzetből lőtt, védőről vágódott mellé a labda.

Fegyelmezetten védekezett, de persze fáradt a Diósgyőr és a 73. percben újabb gólt kapott. Huszti szabadrúgását Juhász csúsztatta kapura, a labda a kapufáról Danilovics kapus hátára pattant, onnan pedig a bal sarokba vánszorgott. Még fel sem ocsúdtak a vendégek, jött az épp csak beállt Hodzic is! A bosnyák támadó egy párharc után iramodott meg a labdával, majd egy pimasz lövőcsellel került helyzetbe, és ő is a bal alsóba lőtt. Eldőlt a meccs, nem diktált már nagy iramot a Vidi, de így is meglett az ötödik gól. A 85. percben Nego ugratta ki a leshatáron Armin Hodzicot, ő pedig a hosszú, jobb sarokba lőtt, amivel utolérte Futácsot a házi góllövőlistán.

Sőt, a mesterhármas is meg lehetett volna neki, mert a 89. percben Kovács labdájával ziccerbe került, de Danilovics védett. A szintén csereként beálló Pátkai kétszer is beköszönhetett volna a hátra lévő kis időben, de már nem változott az eredmény.

Maximálisan kihasználta a félidőnyi emberelőnyt a Vidi és gólzáporos győzelmet aratott egy nagyon rosszul induló meccsen. Ezzel továbbra is hibátlan a bajnokságban Marko Nikolics csapata.

MOL Fehérvár FC - Diósgyőri VTK 5-1 (1-1)
Gl.: Hodzic (2), Elek, Futács, Danilovics (öngól).

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak