A 96. percig kellett várni a Vidi győztes góljára a Loki ellen

Megterhelő időszak után a Debrecen elleni bajnokira kicsit rápihenhetett a Videoton, de az első félidő túl álmosra is sikerült, nem tudott felpörögni az Európa-ligában még érdekelt fehérvári csapat. A második félidőben pedig a legnagyobb ziccerek is kimaradtak, és csak a hosszabbítás utolsó pillanatában, Lazovics tizenegyesével nyerte meg a meccset az inkább küzdő, mint jól játszó Vidi.
2017.08.12. 21:24 |

Volt ideje felkészülni a Videotonnak a Debrecen elleni hazai bajnokira, hiszen ezúttal nem kellett hétközi meccset játszania nemzetközi porondon. A fehérváriak ugyanakkor ezzel a találkozóval hangolhattak az előttük álló EL-párharcra, hiszen jövő hét csütörtökön már Belgrádban lép pályára a csapat. Marko Nikolicsot azonban szokás szerint nem zavarta a kettős terhelés, ezúttal sem tartalékolt – a Vidi a Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Pátkai, Varga – Hadzic, Suljic, Lazovics – Henty kezdővel állt fel.

Az első igazi helyzet a 16. percben adatott meg a Videotonnak, de Nego ziccerét Nagy hárította, a kipattanónál pedig Hadzic lövését blokkolták a védők. Az első félóra ezzel együtt is meglehetősen eseménytelenül telt el. A 33. percben Henty riogatott egy közeli lövéssel, majd Lazovics elől tisztáztak az utolsó pillanatban. A félidő hajrájára felpörgött a Vidi, főleg beadásokkal próbálta megtörni a jeget, a Loki azonban uralta a légteret saját tizenhatosán. Egyik csapat sem játszott igazán jól az első játékrészben, nem is okozott meglepetést a félidei 0-0.

Az elsőhöz hasonlóan a második félidőben is inkább a Videoton kezdeményezett. Az 53. percben Henty fordult be a tizenhatosra, majd Pátkaihoz passzolt, aki kitette Suljicnak, a szélső azonban hiába rúgta el a labdát Nagy mellett, a védelem tisztázni tudott. A továbbra sem túl eseménydús meccset a 64. percben Lazovics kiugrása rázta fel, a szerb támadó azonban nem tudott élni a ziccerrel, kapu mellé lőtt. A 69. percben Nego harcolt ki szabadrúgást a tizenhatosnál, Lazovics beívelését Pátkai a lehető legközelebbről fejelte mellé. A 71. percben adódott az első igazi ziccer a Debrecen előtt, Könyves viszont több földet rúgott, mint labdát, így Kovácsik védett. Rögtön a túloldalon Maric fejesénél mutatott be hatalmas bravúrt Nagy, Pátkai pedig mellé bólintotta a kipattanót. Az utolsó húsz percben a Videoton teljesen beszorította ellenfelét, ám mindhiába, úgy tűnt, a gól ezen a napon nem jön össze a Nikolics-csapatnak. Amikor már elkönyveltük a 0-0-t, Henty  hosszabbításban, annak is a legvégén kiharcolt tizenegyesét Danko Lazovics bevágta, ezzel a Vidi 1-0-ra legyűrte a Debrecent, és továbbra is fej-fej mellett halad a Honvéddal a táblázat élén.

Videoton - Debrecen 1-0 (0-0)
Gl.: Lazovics (11-esből)

Sport

 1. Fehérvári hegemónia női 400 gáton az Atlétikai Magyar Bajnokságon

  Mátó Sára az ARAK tizennyolc esztendős junior országos csúcstartója ezúttal is letette névjegyét a felnőttek között. Magabiztosan, nagy előnnyel nyert 400 gáton, megelőzve régi-új klubtársát, a címvédő Zsiga Mónikát. Ezzel még nem ért véget a zárónap fehérvári sikerlistája: Mátó és Zsiga, Punk Adriennel és Darabos Alizzal kiegészülve újabb fényesen csillogó érmet, ezüstöt szerzett a házigazdáknak a 4X400 méteres váltóban.

  2018.06.24.
 2. Márton Anita és Baji Balázs is magabiztosan lett bajnok Székesfehérváron

  A magyar atlétika egyetlen világbajnoka, a súlylökő Márton Anita és a tavaly az év férfi sportolójának választott, 110 gáton világbajnoki harmadik Baji Balázs is magabiztosan nyert a 123. atlétikai országos bajnokság második napján, Székesfehérváron. Az ARAK Siskó Zsófia révén egy arany, Pásztor Bencének köszönhetően egy ezüstérmet szerzett szombaton. A Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban vasárnap zárul az országos bajnokság.

  2018.06.23.
 3. Második lett Kovács Sarolta a világkupa döntőjében

  Kovács Sarolta, a Volán Fehérvár versenyzője ezüstérmet nyert az öttusázók világkupa-sorozatának döntőjében, Asztanában. A női finálé másik magyar résztvevője, az Alba Öttusát képviselő Alekszejev Tamara 25. lett.

  2018.06.22.
 4. Megnyitó és ARAK-érmek az atlétikai országos bajnokság első napján

  Megkezdődött a 123. atlétikai magyar bajnokság a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Az ünnepélyes megnyitó után az első napon már érmeket is osztottak, a verseny szombaton és vasárnap is egész nap tart. Megszületett az első fehérvári arany is.

  2018.06.22.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak