A 96. percig kellett várni a Vidi győztes góljára a Loki ellen

Megterhelő időszak után a Debrecen elleni bajnokira kicsit rápihenhetett a Videoton, de az első félidő túl álmosra is sikerült, nem tudott felpörögni az Európa-ligában még érdekelt fehérvári csapat. A második félidőben pedig a legnagyobb ziccerek is kimaradtak, és csak a hosszabbítás utolsó pillanatában, Lazovics tizenegyesével nyerte meg a meccset az inkább küzdő, mint jól játszó Vidi.
2017.08.12. 21:24 |

Volt ideje felkészülni a Videotonnak a Debrecen elleni hazai bajnokira, hiszen ezúttal nem kellett hétközi meccset játszania nemzetközi porondon. A fehérváriak ugyanakkor ezzel a találkozóval hangolhattak az előttük álló EL-párharcra, hiszen jövő hét csütörtökön már Belgrádban lép pályára a csapat. Marko Nikolicsot azonban szokás szerint nem zavarta a kettős terhelés, ezúttal sem tartalékolt – a Vidi a Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Pátkai, Varga – Hadzic, Suljic, Lazovics – Henty kezdővel állt fel.

Az első igazi helyzet a 16. percben adatott meg a Videotonnak, de Nego ziccerét Nagy hárította, a kipattanónál pedig Hadzic lövését blokkolták a védők. Az első félóra ezzel együtt is meglehetősen eseménytelenül telt el. A 33. percben Henty riogatott egy közeli lövéssel, majd Lazovics elől tisztáztak az utolsó pillanatban. A félidő hajrájára felpörgött a Vidi, főleg beadásokkal próbálta megtörni a jeget, a Loki azonban uralta a légteret saját tizenhatosán. Egyik csapat sem játszott igazán jól az első játékrészben, nem is okozott meglepetést a félidei 0-0.

Az elsőhöz hasonlóan a második félidőben is inkább a Videoton kezdeményezett. Az 53. percben Henty fordult be a tizenhatosra, majd Pátkaihoz passzolt, aki kitette Suljicnak, a szélső azonban hiába rúgta el a labdát Nagy mellett, a védelem tisztázni tudott. A továbbra sem túl eseménydús meccset a 64. percben Lazovics kiugrása rázta fel, a szerb támadó azonban nem tudott élni a ziccerrel, kapu mellé lőtt. A 69. percben Nego harcolt ki szabadrúgást a tizenhatosnál, Lazovics beívelését Pátkai a lehető legközelebbről fejelte mellé. A 71. percben adódott az első igazi ziccer a Debrecen előtt, Könyves viszont több földet rúgott, mint labdát, így Kovácsik védett. Rögtön a túloldalon Maric fejesénél mutatott be hatalmas bravúrt Nagy, Pátkai pedig mellé bólintotta a kipattanót. Az utolsó húsz percben a Videoton teljesen beszorította ellenfelét, ám mindhiába, úgy tűnt, a gól ezen a napon nem jön össze a Nikolics-csapatnak. Amikor már elkönyveltük a 0-0-t, Henty  hosszabbításban, annak is a legvégén kiharcolt tizenegyesét Danko Lazovics bevágta, ezzel a Vidi 1-0-ra legyűrte a Debrecent, és továbbra is fej-fej mellett halad a Honvéddal a táblázat élén.

Videoton - Debrecen 1-0 (0-0)
Gl.: Lazovics (11-esből)

Sport

 1. Znojmóban tudott győzni pénteken este a Fehérvár AV19

  A rossz széria után volt egy öltözői elbeszélgetés, és úgy tűnik, ez hatott a fehérvári hokisoknál: a Volán hosszabbításban legyőzte a forduló előttmég dobogós Znojmót, ráadásul idegenben. Ez még csak a második győzelme volt otthonától távol a Fehérvárnak a szezonban, a főszerepet benne a két góllal és egy gólpasszal záró David Gilbert játszotta.

  2017.10.20.
 2. A legtehetségesebb fiatal hokisok elismerése az Ifj. Ocskay Gábor Akadémián

  Megtartották az Ifj. Ocskay Gábor Tehetséggondozó Ösztöndíj Program idei díjátadását. Nyolc tehetséges ifi és junior korú jégkorongozó kapja meg a fejlődéséhez szükséges körülményeket biztosító ösztöndíjat, őket edzőik javaslata alapján választotta ki az ösztöndíj-bizottság.

  2017.10.20.
 3. Középpontban a jövő öttusázó reménységei a Diapolo Elit Bajnokságon

  A Diapolo Elit Bajnokságon azok a fiatalok indulhattak, akik rendelkeznek érvényes öttusa engedéllyel, sportorvosi igazolással és a 2017-es MK fordulókon elért eredményeikkel kvalifikálták magukat a tizenkét, illetve tizenhat fős egyéni és a hat csapatos váltó mezőnybe.

  2017.10.20.
 4. Ezüstérmes lett a Motocross csapatversenyen a Monpet Motoaction Team

  Sikeresen zárta a Motocross csapat országos bajnokságot a Monpet Motoaction Team. A székesfehérvári klub két csapattal állt rajthoz, és végül egy ezüstérmet, valamint egy értékes hetedik helyezést szerzett.

  2017.10.20.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak