A 96. percig kellett várni a Vidi győztes góljára a Loki ellen

Megterhelő időszak után a Debrecen elleni bajnokira kicsit rápihenhetett a Videoton, de az első félidő túl álmosra is sikerült, nem tudott felpörögni az Európa-ligában még érdekelt fehérvári csapat. A második félidőben pedig a legnagyobb ziccerek is kimaradtak, és csak a hosszabbítás utolsó pillanatában, Lazovics tizenegyesével nyerte meg a meccset az inkább küzdő, mint jól játszó Vidi.
2017.08.12. 21:24 |

Volt ideje felkészülni a Videotonnak a Debrecen elleni hazai bajnokira, hiszen ezúttal nem kellett hétközi meccset játszania nemzetközi porondon. A fehérváriak ugyanakkor ezzel a találkozóval hangolhattak az előttük álló EL-párharcra, hiszen jövő hét csütörtökön már Belgrádban lép pályára a csapat. Marko Nikolicsot azonban szokás szerint nem zavarta a kettős terhelés, ezúttal sem tartalékolt – a Vidi a Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Pátkai, Varga – Hadzic, Suljic, Lazovics – Henty kezdővel állt fel.

Az első igazi helyzet a 16. percben adatott meg a Videotonnak, de Nego ziccerét Nagy hárította, a kipattanónál pedig Hadzic lövését blokkolták a védők. Az első félóra ezzel együtt is meglehetősen eseménytelenül telt el. A 33. percben Henty riogatott egy közeli lövéssel, majd Lazovics elől tisztáztak az utolsó pillanatban. A félidő hajrájára felpörgött a Vidi, főleg beadásokkal próbálta megtörni a jeget, a Loki azonban uralta a légteret saját tizenhatosán. Egyik csapat sem játszott igazán jól az első játékrészben, nem is okozott meglepetést a félidei 0-0.

Az elsőhöz hasonlóan a második félidőben is inkább a Videoton kezdeményezett. Az 53. percben Henty fordult be a tizenhatosra, majd Pátkaihoz passzolt, aki kitette Suljicnak, a szélső azonban hiába rúgta el a labdát Nagy mellett, a védelem tisztázni tudott. A továbbra sem túl eseménydús meccset a 64. percben Lazovics kiugrása rázta fel, a szerb támadó azonban nem tudott élni a ziccerrel, kapu mellé lőtt. A 69. percben Nego harcolt ki szabadrúgást a tizenhatosnál, Lazovics beívelését Pátkai a lehető legközelebbről fejelte mellé. A 71. percben adódott az első igazi ziccer a Debrecen előtt, Könyves viszont több földet rúgott, mint labdát, így Kovácsik védett. Rögtön a túloldalon Maric fejesénél mutatott be hatalmas bravúrt Nagy, Pátkai pedig mellé bólintotta a kipattanót. Az utolsó húsz percben a Videoton teljesen beszorította ellenfelét, ám mindhiába, úgy tűnt, a gól ezen a napon nem jön össze a Nikolics-csapatnak. Amikor már elkönyveltük a 0-0-t, Henty  hosszabbításban, annak is a legvégén kiharcolt tizenegyesét Danko Lazovics bevágta, ezzel a Vidi 1-0-ra legyűrte a Debrecent, és továbbra is fej-fej mellett halad a Honvéddal a táblázat élén.

Videoton - Debrecen 1-0 (0-0)
Gl.: Lazovics (11-esből)

Sport

 1. Kosárlabda: negyedik helyezés a debreceni kupadöntő végén

  Nem szerezte meg a bronzérmet a Magyar Kupában az Alba Fehérvár, miután kikapott a Pakstól. A tartalékos fehérváriak a harmadik negyedben még vezettek nyolccal, de a negyedikben csak hat pontra voltak képesek, és végül simán alulmaradtak.

  2018.02.18.
 2. Nem védi meg címét, kikapott a Szolnoktól az Alba a kupa elődöntőjében

  A Magyar Kupa elődöntőjében klasszikus párosítást láthattunk, az Alba Fehérvár a Szolnokkal játszott. Jó fehérvári kezdés utánmagához ragadta a kezdeményezést a Tisza-parti csapat, amely kőkemény védekezésével nem engedte érvényesülni az Alba erényeit. Mindig volt esélye egyenlíteni, majd fordítani is a Fehérvárnak, de fontos helyzetekben nem működött a támadójáték, így végül szoros meccsen vereség lett a vége. Vasárnap a bronzért játszik az Alba, az ellenfél a Paks lesz.

  2018.02.17.
 3. Emléktornával tisztelegtek Mezővári József és Kiss Lajos szellemi öröksége előtt

  Két kiváló, a fehérvári labdarúgásért dolgozó néhai sportember szellemi örökségének ápolása jegyében fociztak szombaton, hat, harmincnégy éves kornál idősebb játékosokat felvonultató csapat részvételével szombaton, a Tóvárosi Általános Iskola tornatermében. A Mezővári József-Kiss Lajos Emléktornát két sportegyesület, a Dunafém-Maroshegy SE és a Videoton FCF Baráti Kör Egyesület hozta létre. 

  2018.02.17.
 4. Fedettpályás országos bajnok lett Udvardy Panna

  A hölgyek mezőnyében a fehérvári Kiskút Tenisz Klub játékosa, Udvardy Panna nyerte a Fedettpályás országos bajnokságot, miután a döntőben a tavalyi győztes, Bukta Ágnest három játszmában legyőzte.

  2018.02.16.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak