A 96. percig kellett várni a Vidi győztes góljára a Loki ellen

Megterhelő időszak után a Debrecen elleni bajnokira kicsit rápihenhetett a Videoton, de az első félidő túl álmosra is sikerült, nem tudott felpörögni az Európa-ligában még érdekelt fehérvári csapat. A második félidőben pedig a legnagyobb ziccerek is kimaradtak, és csak a hosszabbítás utolsó pillanatában, Lazovics tizenegyesével nyerte meg a meccset az inkább küzdő, mint jól játszó Vidi.
2017.08.12. 21:24 |

Volt ideje felkészülni a Videotonnak a Debrecen elleni hazai bajnokira, hiszen ezúttal nem kellett hétközi meccset játszania nemzetközi porondon. A fehérváriak ugyanakkor ezzel a találkozóval hangolhattak az előttük álló EL-párharcra, hiszen jövő hét csütörtökön már Belgrádban lép pályára a csapat. Marko Nikolicsot azonban szokás szerint nem zavarta a kettős terhelés, ezúttal sem tartalékolt – a Vidi a Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Pátkai, Varga – Hadzic, Suljic, Lazovics – Henty kezdővel állt fel.

Az első igazi helyzet a 16. percben adatott meg a Videotonnak, de Nego ziccerét Nagy hárította, a kipattanónál pedig Hadzic lövését blokkolták a védők. Az első félóra ezzel együtt is meglehetősen eseménytelenül telt el. A 33. percben Henty riogatott egy közeli lövéssel, majd Lazovics elől tisztáztak az utolsó pillanatban. A félidő hajrájára felpörgött a Vidi, főleg beadásokkal próbálta megtörni a jeget, a Loki azonban uralta a légteret saját tizenhatosán. Egyik csapat sem játszott igazán jól az első játékrészben, nem is okozott meglepetést a félidei 0-0.

Az elsőhöz hasonlóan a második félidőben is inkább a Videoton kezdeményezett. Az 53. percben Henty fordult be a tizenhatosra, majd Pátkaihoz passzolt, aki kitette Suljicnak, a szélső azonban hiába rúgta el a labdát Nagy mellett, a védelem tisztázni tudott. A továbbra sem túl eseménydús meccset a 64. percben Lazovics kiugrása rázta fel, a szerb támadó azonban nem tudott élni a ziccerrel, kapu mellé lőtt. A 69. percben Nego harcolt ki szabadrúgást a tizenhatosnál, Lazovics beívelését Pátkai a lehető legközelebbről fejelte mellé. A 71. percben adódott az első igazi ziccer a Debrecen előtt, Könyves viszont több földet rúgott, mint labdát, így Kovácsik védett. Rögtön a túloldalon Maric fejesénél mutatott be hatalmas bravúrt Nagy, Pátkai pedig mellé bólintotta a kipattanót. Az utolsó húsz percben a Videoton teljesen beszorította ellenfelét, ám mindhiába, úgy tűnt, a gól ezen a napon nem jön össze a Nikolics-csapatnak. Amikor már elkönyveltük a 0-0-t, Henty  hosszabbításban, annak is a legvégén kiharcolt tizenegyesét Danko Lazovics bevágta, ezzel a Vidi 1-0-ra legyűrte a Debrecent, és továbbra is fej-fej mellett halad a Honvéddal a táblázat élén.

Videoton - Debrecen 1-0 (0-0)
Gl.: Lazovics (11-esből)

Sport

 1. Gyolcsos Ferenc bronzérmes lett a svédországi súlyemelő masters EB-n

  Két versenyzőt is indított a Fehérvár Rugby Club súlyemelő szakosztálya a Svédországban, Halmstadban augusztus 11-19-éig zajló Masters Európa bajnokságon. Gyolcsos Ferenc szerdán lépett dobogóra az M 55. kategória 105 kg-os súlycsoportjában, ahol bronzérmet szerzett. Bódis-Szabó Katinkáért szombaton izgulhatunk.

  2017.08.17.
 2. Augusztus 21-től árusítja a szezonbérleteket a Fehérvár AV 19

  A régi árakon lehet megvásárolni az új szezonra jogosító bérleteket augusztus 21-től az Ifjabb Ocskay Gábor Jégcsarnok pénztárában. A fél-, illetve egész éves bérletekkel a Fehérvár AV 19 és a Titánok hazai mérkőzései, továbbá a Visegrád Kupa és az Ifj. Ocskay Gábor Emléktorna is megtekinthető. A VIP-, és ülőbérletesek szeptember végéig újíthatják meg az előző szezonban elfoglalt helyüket.

  2017.08.17.
 3. Kivetítőn lehet megtekinteni a Vidi rájátszás-mérkőzéseit a Petőfi parkban

  Kulcsfontosságú Európa Liga-mérkőzés elé néz csütörtökön a Videoton az FK Partizan ellen, Belgrádban. A zártkapus találkozóra a Vidi szurkolói csak korlátozott számban vásárolhattak jegyet, az itthon maradt drukkereknek pedig a Videoton FC közös meccsnézési lehetőséget biztosít.

  2017.08.17.
 4. Kosárlabda: nyílt edzés, közönségtalálkozó és válogatott mérkőzések

  A szurkolók és a támogatók részére szervez nyílt edzést és közönségtalálkozót a felkészülését a héten kezdő magyar bajnok, kupagyőztes Alba Fehérvár kosárlabda csapata. A sportág szerelmeseinek nem ez lesz az egyetlen csemege a héten, hiszen szombaton és vasárnap az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott is a városban játszik két mérkőzést.

  2017.08.17.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak