A 96. percig kellett várni a Vidi győztes góljára a Loki ellen

Megterhelő időszak után a Debrecen elleni bajnokira kicsit rápihenhetett a Videoton, de az első félidő túl álmosra is sikerült, nem tudott felpörögni az Európa-ligában még érdekelt fehérvári csapat. A második félidőben pedig a legnagyobb ziccerek is kimaradtak, és csak a hosszabbítás utolsó pillanatában, Lazovics tizenegyesével nyerte meg a meccset az inkább küzdő, mint jól játszó Vidi.
2017.08.12. 21:24 |

Volt ideje felkészülni a Videotonnak a Debrecen elleni hazai bajnokira, hiszen ezúttal nem kellett hétközi meccset játszania nemzetközi porondon. A fehérváriak ugyanakkor ezzel a találkozóval hangolhattak az előttük álló EL-párharcra, hiszen jövő hét csütörtökön már Belgrádban lép pályára a csapat. Marko Nikolicsot azonban szokás szerint nem zavarta a kettős terhelés, ezúttal sem tartalékolt – a Vidi a Kovácsik – Nego, Juhász, Fiola, Stopira – Pátkai, Varga – Hadzic, Suljic, Lazovics – Henty kezdővel állt fel.

Az első igazi helyzet a 16. percben adatott meg a Videotonnak, de Nego ziccerét Nagy hárította, a kipattanónál pedig Hadzic lövését blokkolták a védők. Az első félóra ezzel együtt is meglehetősen eseménytelenül telt el. A 33. percben Henty riogatott egy közeli lövéssel, majd Lazovics elől tisztáztak az utolsó pillanatban. A félidő hajrájára felpörgött a Vidi, főleg beadásokkal próbálta megtörni a jeget, a Loki azonban uralta a légteret saját tizenhatosán. Egyik csapat sem játszott igazán jól az első játékrészben, nem is okozott meglepetést a félidei 0-0.

Az elsőhöz hasonlóan a második félidőben is inkább a Videoton kezdeményezett. Az 53. percben Henty fordult be a tizenhatosra, majd Pátkaihoz passzolt, aki kitette Suljicnak, a szélső azonban hiába rúgta el a labdát Nagy mellett, a védelem tisztázni tudott. A továbbra sem túl eseménydús meccset a 64. percben Lazovics kiugrása rázta fel, a szerb támadó azonban nem tudott élni a ziccerrel, kapu mellé lőtt. A 69. percben Nego harcolt ki szabadrúgást a tizenhatosnál, Lazovics beívelését Pátkai a lehető legközelebbről fejelte mellé. A 71. percben adódott az első igazi ziccer a Debrecen előtt, Könyves viszont több földet rúgott, mint labdát, így Kovácsik védett. Rögtön a túloldalon Maric fejesénél mutatott be hatalmas bravúrt Nagy, Pátkai pedig mellé bólintotta a kipattanót. Az utolsó húsz percben a Videoton teljesen beszorította ellenfelét, ám mindhiába, úgy tűnt, a gól ezen a napon nem jön össze a Nikolics-csapatnak. Amikor már elkönyveltük a 0-0-t, Henty  hosszabbításban, annak is a legvégén kiharcolt tizenegyesét Danko Lazovics bevágta, ezzel a Vidi 1-0-ra legyűrte a Debrecent, és továbbra is fej-fej mellett halad a Honvéddal a táblázat élén.

Videoton - Debrecen 1-0 (0-0)
Gl.: Lazovics (11-esből)

Sport

 1. Orka karácsonyi gála és jótékonysági akció a Csitáry uszodában

  Látványos kűrökkel, meglepetéssel készülnek idén is az Orka SE Szinkronúszó Egyesület sportolói az Orka karácsonyi gálára, amelyet hat éve a Magyar Vöröskereszt Fejér megyei szervezetét támogatva, jótékonysági akcióval összekötve rendeznek meg. A december 16-án, szombaton 17 órakor kezdődő eseménynek a Csitáry G. Emil Uszoda ad otthont.

  2017.12.13.
 2. Megtáltosodó légiósok vezették győzelemre a Volánt Zágrábban

  Az eddig nem túl sokat mutató Olivier Latendresse és Arttu Luttinen ütötték a Fehérvár AV19 góljait Zágrábban, azol hosszabbításban nyert 3-2-re a magyar EBEL-csapat a Medvescak ellen. Hannu Järvenpää irányításával tehát második meccsét is megnyerte a Volán, így továbbra is tapad a középmezőnyre a fehérvári csapat.

  2017.12.12.
 3. Küzdelmes meccs, kevesebb pont, de újabb Alba Fehérvár-győzelem

  Az első fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolta a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvár és a Kaposvár. Nem hozott látványos játékot a találkozó, a második és harmadik negyedben épített előnyével gazdálkodott, és jól védekezve nyert az Alba. Ezzel zsinórban ötödször győzött a bajnokságban, a rossz rajt után egyre közelebb kerül az élmezőnyhöz a Dzunics-csapat.

  2017.12.12.
 4. Egyetemi amerikai futball-világbajnokság lesz Székesfehérváron

  Szimbolikusan a székesfehérvári First Field-en erősítette meg dr. Cser-Palkovics András polgármester és Boda Gábor, a MAFSZ elnöke, hogy egy sikeres pályázatot és kedvező döntés követően immár biztos: 2020-ban Székesfehérváron rendezik meg a sportág egyetemi világbajnokságát.

  2017.12.12.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak