A második félidőben verte a Vidi a Szombathelyt

Jó előjelekkel várhatta a Videoton a Haladás elleni bajnokit, hiszen hét közben fölényes győzelmet aratott a Pakson, míg a gyengén rajtoló vasiak edzőváltáson estek át. Az első félidőben mégis a szombathelyiek voltak jobbak, gólt lőttek és még egy tizenegyest is kihagytak az indiszponált Vidi ellen. Fordulás után megrázta magát a listavezető, gyorsan fordított, majd a meccs végén a győzelmet be is biztosította, így továbbra is veretlenül vezeti a táblázatot.
2017.09.10. 17:56 |

A találkozó előtt a Vidi szélsőjét, Suljic Asmirt köszöntötték századik NB I-es mérkőzése alkalmából, a csapatkapitányi kézfogásnál pedig 203 válogatottság találkozott Juhász Roland és Király Gábor személyében. Alig egy perc elteltével kis híján vezetést szerzett a szombathelyi csapat, Polgár centerezéséről a kivetődő Kovácsik mellett azonban Williams is lemaradt. Nem kezdett rosszul a vendég csapat, a Vidi nem is tudott egyértelmű fölénybe kerülni, és helyzetekig sem nagyon jutott az első percekben. A 13. percben viszont az első komoly lehetőségéből be is talált a fehérvári csapat, ám Lazovics gólját les címén nem adta meg a játékvezető. Három perccel később Scsepovics tört be a tizenhatosra, visszakészített labdája azonban az érkező Stopira mögött gurult el. A 19. percben Hadzic tekert kapura szemrevaló mozdulattal, Király bravúrral hárított. A 24. percben a semmiből szerezhetett volna gólt a Haladás, miután Kovácsik utolsó emberként elveszítette a labdát, ezzel a szívbajt hozva a hazai szurkolókra, de Williams ezúttal sem tudott élni a lehetőséggel.

A 30. percben Fiola centerezése mindenki lába alatt átgurult, végül a lendületből érkező Stopira lőtt hatalmas erővel a kapu mellé. Az első félóra elteltével kényszerből cseréltek szombathelyiek, a beálló Németh Márió pedig mintegy két perc alatt vezetést is szerzett csapatának, lapos lövése a jobb kapufa segítségével jutott Kovácsik hálójába. Hogy csőstül jöjjön a baj, a 39. percben a Ramost buktató Fejes összehozott egy tizenegyest, a nagyon magabiztosan odaálló Williamsnek azonban ezt is sikerült kihagynia, kapu mellé lőtt. A félidő végén még egy helyzete adódott a vendég csapatnak, Ramos viharzott el a bal szélen mindenkit otthagyva, de beadását a tisztán érkező Tóth fölé fejelte. A Vidi egygólos hátránnyal ment szünetre, és nem lehettünk elégedettek az első félidőben látottakkal.

A szünetben cserélt is Marko Nikolics, ahogy az várható volt, támadó szellemben – a bizonytalanul játszó Fejes helyett Ezekiel Henty állt be a folytatásra. Sikerült is beszorítani a Haladást, és ez pár percen belül gólt ért a Vidinek: az 52. percben Suljic jobbról érkező beadását Lazovics fejelte vissza a kapu bal oldalába, esélyt sem adva Királynak. A fehérváriak tejesen átvették az irányítást, és alig tíz perc alatt meg is fordították a meccset, a 64. percben Pátkai robbant be középen, és mintegy 11 méterről gyönyörű mozdulattal juttatta a labdát a jobb alsóba. A vezetés megszerzése után visszavett a tempóból a Vidi, teret adva ezzel a szombathelyiek próbálkozásainak, a vendégek azonban az olykor előzékeny fehérvári védelem segítségével sem tudott komoly gólhelyzeteket kialakítani. A 83. percben Suljic eldönthette volna a meccset, de lövését Király nagy bravúrral védte. A 90. percben azonban harmadszorra is tehetetlennek bizonyult a Haladás kapusa, Lazovics hozta ziccerbe Scsepovicsot, aki higgadtan értékesítette azt. A Videoton így végül magabiztosan nyert 3-1-re, ezzel megőrizte veretlenségét, és tovább növelte előnyét a Pakssal ikszelő Honvéddal szemben.

Videoton - Szombathelyi Swietelsky Haladás 3-1 (0-1)

Videoton: Kovácsik - Fiola, Juhász, Fejes (Henty), Stopira - Nego, Pátkai, Hadzic (Varga), Suljic (Szolnoki) - Scsepovics, Lazovics

Gl.: Lazovics, Pátkai, Scsepovics, illetve Németh M.

Sport

 1. Fehérvári hegemónia női 400 gáton az Atlétikai Magyar Bajnokságon

  Mátó Sára az ARAK tizennyolc esztendős junior országos csúcstartója ezúttal is letette névjegyét a felnőttek között. Magabiztosan, nagy előnnyel nyert 400 gáton, megelőzve régi-új klubtársát, a címvédő Zsiga Mónikát. Ezzel még nem ért véget a zárónap fehérvári sikerlistája: Mátó és Zsiga, Punk Adriennel és Darabos Alizzal kiegészülve újabb fényesen csillogó érmet, ezüstöt szerzett a házigazdáknak a 4X400 méteres váltóban.

  2018.06.24.
 2. Márton Anita és Baji Balázs is magabiztosan lett bajnok Székesfehérváron

  A magyar atlétika egyetlen világbajnoka, a súlylökő Márton Anita és a tavaly az év férfi sportolójának választott, 110 gáton világbajnoki harmadik Baji Balázs is magabiztosan nyert a 123. atlétikai országos bajnokság második napján, Székesfehérváron. Az ARAK Siskó Zsófia révén egy arany, Pásztor Bencének köszönhetően egy ezüstérmet szerzett szombaton. A Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban vasárnap zárul az országos bajnokság.

  2018.06.23.
 3. Második lett Kovács Sarolta a világkupa döntőjében

  Kovács Sarolta, a Volán Fehérvár versenyzője ezüstérmet nyert az öttusázók világkupa-sorozatának döntőjében, Asztanában. A női finálé másik magyar résztvevője, az Alba Öttusát képviselő Alekszejev Tamara 25. lett.

  2018.06.22.
 4. Megnyitó és ARAK-érmek az atlétikai országos bajnokság első napján

  Megkezdődött a 123. atlétikai magyar bajnokság a Bregyó-közi Regionális Atlétikai Centrumban. Az ünnepélyes megnyitó után az első napon már érmeket is osztottak, a verseny szombaton és vasárnap is egész nap tart. Megszületett az első fehérvári arany is.

  2018.06.22.

Múzeumok éjszakája

Sport

Aktuális pályázatok

Sportolási lehetőségek, sportágak