A második félidőben verte a Vidi a Szombathelyt

Jó előjelekkel várhatta a Videoton a Haladás elleni bajnokit, hiszen hét közben fölényes győzelmet aratott a Pakson, míg a gyengén rajtoló vasiak edzőváltáson estek át. Az első félidőben mégis a szombathelyiek voltak jobbak, gólt lőttek és még egy tizenegyest is kihagytak az indiszponált Vidi ellen. Fordulás után megrázta magát a listavezető, gyorsan fordított, majd a meccs végén a győzelmet be is biztosította, így továbbra is veretlenül vezeti a táblázatot.
2017.09.10. 17:56 |

A találkozó előtt a Vidi szélsőjét, Suljic Asmirt köszöntötték századik NB I-es mérkőzése alkalmából, a csapatkapitányi kézfogásnál pedig 203 válogatottság találkozott Juhász Roland és Király Gábor személyében. Alig egy perc elteltével kis híján vezetést szerzett a szombathelyi csapat, Polgár centerezéséről a kivetődő Kovácsik mellett azonban Williams is lemaradt. Nem kezdett rosszul a vendég csapat, a Vidi nem is tudott egyértelmű fölénybe kerülni, és helyzetekig sem nagyon jutott az első percekben. A 13. percben viszont az első komoly lehetőségéből be is talált a fehérvári csapat, ám Lazovics gólját les címén nem adta meg a játékvezető. Három perccel később Scsepovics tört be a tizenhatosra, visszakészített labdája azonban az érkező Stopira mögött gurult el. A 19. percben Hadzic tekert kapura szemrevaló mozdulattal, Király bravúrral hárított. A 24. percben a semmiből szerezhetett volna gólt a Haladás, miután Kovácsik utolsó emberként elveszítette a labdát, ezzel a szívbajt hozva a hazai szurkolókra, de Williams ezúttal sem tudott élni a lehetőséggel.

A 30. percben Fiola centerezése mindenki lába alatt átgurult, végül a lendületből érkező Stopira lőtt hatalmas erővel a kapu mellé. Az első félóra elteltével kényszerből cseréltek szombathelyiek, a beálló Németh Márió pedig mintegy két perc alatt vezetést is szerzett csapatának, lapos lövése a jobb kapufa segítségével jutott Kovácsik hálójába. Hogy csőstül jöjjön a baj, a 39. percben a Ramost buktató Fejes összehozott egy tizenegyest, a nagyon magabiztosan odaálló Williamsnek azonban ezt is sikerült kihagynia, kapu mellé lőtt. A félidő végén még egy helyzete adódott a vendég csapatnak, Ramos viharzott el a bal szélen mindenkit otthagyva, de beadását a tisztán érkező Tóth fölé fejelte. A Vidi egygólos hátránnyal ment szünetre, és nem lehettünk elégedettek az első félidőben látottakkal.

A szünetben cserélt is Marko Nikolics, ahogy az várható volt, támadó szellemben – a bizonytalanul játszó Fejes helyett Ezekiel Henty állt be a folytatásra. Sikerült is beszorítani a Haladást, és ez pár percen belül gólt ért a Vidinek: az 52. percben Suljic jobbról érkező beadását Lazovics fejelte vissza a kapu bal oldalába, esélyt sem adva Királynak. A fehérváriak tejesen átvették az irányítást, és alig tíz perc alatt meg is fordították a meccset, a 64. percben Pátkai robbant be középen, és mintegy 11 méterről gyönyörű mozdulattal juttatta a labdát a jobb alsóba. A vezetés megszerzése után visszavett a tempóból a Vidi, teret adva ezzel a szombathelyiek próbálkozásainak, a vendégek azonban az olykor előzékeny fehérvári védelem segítségével sem tudott komoly gólhelyzeteket kialakítani. A 83. percben Suljic eldönthette volna a meccset, de lövését Király nagy bravúrral védte. A 90. percben azonban harmadszorra is tehetetlennek bizonyult a Haladás kapusa, Lazovics hozta ziccerbe Scsepovicsot, aki higgadtan értékesítette azt. A Videoton így végül magabiztosan nyert 3-1-re, ezzel megőrizte veretlenségét, és tovább növelte előnyét a Pakssal ikszelő Honvéddal szemben.

Videoton - Szombathelyi Swietelsky Haladás 3-1 (0-1)

Videoton: Kovácsik - Fiola, Juhász, Fejes (Henty), Stopira - Nego, Pátkai, Hadzic (Varga), Suljic (Szolnoki) - Scsepovics, Lazovics

Gl.: Lazovics, Pátkai, Scsepovics, illetve Németh M.

Sport

 1. Rekord létszámú úszó a városi diákolimpiai döntőn

  Minden eddiginél népesebb részvétel mellett, mintegy hatszáz felső tagozatos és középiskolás részvételével rendezték meg az úszás diákolimpia városi döntőjét a Csitáry Uszodában. A „B” kategória városi döntőjén ezúttal sem állhattak rajthoz igazolt versenyzők, azonban az iskolák most először öttusázókat, szinkronúszókat és vízilabdázókat is nevezhettek.

  2017.11.21.
 2. Nagy pofont kapott a Fehérvár a Klagenfurttól

  Nem sikerült ötről a hatra lépni, vagyis nem szerezte meg zsinórban hatodik győzelmét a Fehérvár AV19. Az EBEL-ben a forduló előtt harmadik Klagenfurt kihasználta helyzeteit, emberelőnyeit, és 7-1-re verte a Volánt. Fehérvár AV19 – Klagenfurt 1-7 (1-1, 0-3, 0-3)

  2017.11.21.
 3. Gőzerővel készül Kiliti Tamás a decemberi ökölvívó országos bajnokságra

  Kiliti Tamás indul a december 5-e és 8-a között Budapesten megrendezésre kerülő Papp László Felnőtt Férfi Ökölvívó Magyar Bajnokság küzdelmeinek 56 kilogrammos súlycsoportjában, amely az egyik legsűrűbb és legkiegyenlítettebb az egész mezőnyben. A nyolc induló versenyző kieséses rendszerben mérkőzik, így a végső sikerhez három győzelemre van szükség.

  2017.11.21.
 4. Tapasztalt kanadai hátvédet igazolt a Fehérvár AV19

  Jelentős tengerentúli és nemzetközi tapasztalattal rendelkező hátvéd érkezik Benoit Laporte együttesébe. Bratt Palin ellenfélként már megfordult a Fehérvár AV19 csarnokában, most erősítésként érkezik a hátvédsorba.

  2017.11.21.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak