Videóban kéri otthon maradásra az időseket Dr. Horváth Miklósné önkormányzati képviselő

Székesfehérvár Megyei Jogú Város hivatalos Facebook oldalán közzétett videóban kéri otthon maradásra az időseket Dr. Horváth Miklósné, Viziváros önkormányzati képviselője, aki szintén - több mint egy hete - otthonában tartózkodik.
2020.03.22. 10:19 |

"Nem mintha nem lennék szívesebben a munkatársaimmal, vagy nem tartanék fogadóórát Vizivárosban, de most megkértek rá, hogy ez a feladat. Nem utasítottak, kértek rá, arra, hogy tartsam be, mit most megkövetel tőlünk a haza, a családunk, a városunk, a barátaink.Most ez a feladat, most ezt kell végrehajtani." - fogalmazott Dr. Horváth Miklósné. "Emlékszünk rá ugye, hogy mit tanítottunk gyermekeinknek? Azt mondtuk nekik, hogy végezd a feladatod, fogadj szót, mutass példát! Hát az óra most körbejár: most ők mondják nekünk, hogy végezzük el a feladatunkat, fogadjunk szót és mutassunk példát!" - tette hozzá Viziváros önkormányzati képviselője.

A 70. életévüket betöltött székesfehérváriakat arra kérik az elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el! Amennyiben vállalják az otthon tartózkodást, és az Önkormányzat segítségét kérik, erről Önkormányzatunkat a (22) 537-149, (22) 537-611, (22) 537-612, (22) 537-651 vagy (22) 537-652 – es telefonszámok valamelyikén vagy az idosellatas@szekesfehervar.hu e-mail címen.

Közélet

 1. A házi gyermekorvosok rendelési ideje is módosult

  A kialakult járványhelyzetben változott a székesfehérvári gyermekorvosi rendelések betegfogadási ideje és rendje is. Az Operatív Törzs ajánlása alapján az Önkormányzat továbbra is azt kéri, hogy először telefonon konzultáljanak orvosukkal és csak a legszükségesebb esetben keressék fel őket személyesen. A házi gyermekorvosok legfrissebb rendelési ideje megtalálható honlapunkon is.

  2020.04.06.
 2. Virágos Székesfehérvár – május elején értesítenek mindenkit a virágok átvételéről

  Sokan érdeklődnek, hogy a Virágos Székesfehérvár pályázaton tavaly ősszel elnyert virágcsomagokhoz, hogyan juthatnak majd hozzá. A virágok még az üvegházakban nevelkednek, a kiosztás módjáról pedig az aktuális járványügyi helyzet függvényében döntenek. Május elején minden pályázót a megadott e-mail címen értesít a Városgondnokság.

  2020.04.06.
 3. Virágvasárnap, az Úr szenvedésének vasárnapja, a nagyhét első napja

  Virágvasárnappal kezdődik a nagyhét, amely Jézus szenvedésén és kereszthalálán keresztül a feltámadásának ünnepére, húsvétra vezet el minket. Ezen a napon Jézus Jeruzsálembe való bevonulásáról emlékezik meg az egyház.

  2020.04.05.
 4. Minden nap lesz szentmise-közvetítés a Nagyhéten

  Az Öreghegyi Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Plébánia Facebook-oldalán a Nagyhét minden napján követhetik a hívek Tornyai Gábor plébános által bemutatott szentmiséket, valamint a nagyheti szertartásokat.

  2020.04.04.

Lakossági tájékoztatás

Eseménynaptár

2020. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin