Versenybírói képzésre lehet jelentkezni - segít a Fehérvár AV19 Sport Club

Az egyesületi versenybíróság új tagjai azok lehetnek, akik szeretik a jégkorongot és szívesen megismernék egy új oldalát is a sportágnak. A 2024/2025-ös szezon előtt is indul képzés új versenybírók részére, Székesfehérváron extra előzetes felkészítéssel – adta hírül a klub honlapja.
2024.07.10. 19:06 |
Versenybírói képzésre lehet jelentkezni - segít a Fehérvár AV19 Sport Club

A jégkorong versenybíró a jég mellett, a palánkon kívül helyet foglaló hivatalos személy, aki vezeti a mérkőzés jegyzőkönyvét, kezeli az időmérő berendezéseket, hangosbemondó segítségével tájékoztatja a csapatokat és a közönséget a mérkőzés eseményeiről, írja a statisztikákat és felügyeli a büntetésüket töltő játékosokat a büntetőpadokon.

Szorosan kapcsolatban van a jégen korcsolyázó játékvezetőkkel és a résztvevő csapatok vezetőivel, munkáját a játékvezetők, a játék- és versenyszabályok iránymutatásának megfelelően végzi. A 2023/2024-es szezonban a székesfehérvári versenybírók U8-tól a felnőtt korosztályokig 22 klubcsapat kb. 350 hazai mérkőzését bonyolították le, emellett korosztályos és felnőtt válogatott csapatok számos mérkőzésén is közreműködhettek.

Egy mérkőzés sikere nagyban múlik a versenybírók munkáján, ehhez pedig elengedhetetlen a felkészültség és a csapatmunka. A versenybírók munkáját a Magyar Jégkorong Szövetség Versenyirodája felügyeli, így az új versenybírók képzését és vizsgáztatását is ők végzik. A 2024/2025-ös szezon előtt is indul képzés új versenybírók részére, Székesfehérváron extra előzetes felkészítéssel. Akik szívesen vállalnak a következő, szeptemberben induló szezonban ilyen feladatot, azok a jelentkezést követően még ebben a hónapban egy hétköznap esti bemutató alkalmon vesznek részt, ahol megismerkedhetnek az általános versenybírói feladatokkal. Augusztus elején egy hétvégi napon elméleti és gyakorlati oktatás során készítik fel őket a vizsgára, majd edzőmérkőzéseken vehetnek részt, ahol tapasztalt kollégákkal közösen végezhetik az egyes feladatköröket. Az augusztus végi, szeptember eleji központi oktatást és a sikeresen letett vizsgát követően, a bajnokságok indulásával kezdődik meg a valódi versenybírói munka.

Jelentkezni a barabas.ferenc@fehervarav19.hu címre küldött levélben lehet. A szervezők azt kérik, ebben röviden írják le motivációjukat, valamint, hogy a jelentkezőnek milyen kapcsolata van a jégkoronggal és miért szeretne versenybíró lenni.