Veretlenül jutott az NB I-be a MÁV Előre női röplabdacsapata

Elképesztő szezont futott idén a MÁV Előre SC női röplabdacsapata az NB II-ben. Fésüs Irén lányai hibátlan mérleggel harcolták ki az NB I-es tagságot, ráadásul a teljes felnőtt magyar mezőnyben egyetlen veretlen csapatként végeztek.
2019.05.13. 08:59 |

Jó eséllyel minden magyar edző szívesen álmodna olyan bajnoki évadról, amely a 2018/2019-es kiírásban összejött a székesfehérvári röplabdaklubnak.
Sokéves munkának aratta le gyümölcsét Fésüs Irén, amikor az általa zömében saját utánpótlásból összerakott és kemény munkával felépített női felnőtt csapat mindkét mérkőzését megnyerte az NB I-be feljutásért rendezett budaörsi tornán, ezzel helyet biztosítva magának egy osztállyal feljebb.

A több utánpótlás válogatottal is felálló MÁV Előre előbb küzdelmes mérkőzésen verte 3:1-re a PTE-PEAC-ot, majd simán 3:0-ra a DSZC-Eötvös DSE-t. Ezzel a nyugati csoport bajnoka cím mellett országos bajnoknak is vallhatják magukat Orosz Biankáék, hiszen a közép és keleti csoport legjobbját is felülmúlták.

Fésüs Irén, a MÁV Előre SC és a Fésüs Röplabda Akadémia vezetőedzője, pályafutása során immáron harmadjára vezetett NB I-be általa felépített gárdát. A szezon közben igazolt amerikai Sydney Busa hasznos tagjává vált az együttesnek, mint ahogy a mostani sikerrel aktív pályafutását lezáró Szelle Dóra is sokat tett a kitűzött célokért.

A bajnoki alapszakaszban és rájátszásban nem kevesebb mint huszonhárom mérkőzést játszottak Sziládi Viktóriáék, és egyetlen alkalommal sem találtak legyőzőre. Ehhez jön még hozzá a szombati két siker. Ami pedig a további statisztikát illeti, Kovács Evelin, Berkó Liliána és a többiek úgy gyűjtöttek hatvankilenc(!) pontot a szezon során, hogy még 3:2-es meccset sem vívtak, húsz alkalommal (a tegnapival együtt huszonegy) a lehető legrövidebb úton, három szettben verték aktuális ellenfelüket.

Női NB II-es döntő, az NB I-be jutásért:
MÁV Előre – PTE-PEAC 3:1 (19, –20, 18, 17)
MÁV Előre – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (15, 7, 13)

A bajnokcsapat tagjai: VIRÁG ZSÓFIA, BUDAI VIKTÓRIA, SYDNEY BUSA, BERKÓ VIVIEN, SZELLE DÓRA, SZILÁDI VIKTÓRIA, KOVÁCS EVELIN DAFNÉ, SÖTÉT PANNA, NAGY ANNA, PETRI IZABELLA ESZTER, BERKÓ LILIÁNA, SZABÓ LILIANNA, OROSZ BIANKA. VEZETŐEDZŐ: FÉSÜS IRÉN.

Fésüs Irén: “Olyan hihetetlen érzés, amikor a végére érünk egy ilyen óriási munkának, hogy ezt csak az tudja értékelni, aki végigcsinálta. Rengeteg lemondás, áldozat van ennek a hátterében a játékosok és a szülők részéről is. Számos nehéz helyzeten mentünk együtt keresztül az elmúlt években, és most nagyon hálás lehetek, hogy edzői pályám alatt már harmadjára sikerült NB I-be vezetni egy zömében fiatalokból összekovácsolt gárdát. Köszönöm Nagy Róbertnek is, hogy megteremtette ennek a munkának a stabil hátterét! Hiszem, hogy ezzel a hozzáállással magasabb szinten is lesz keresnivalónk.”

Berkó Liliána: “Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy megnyertük az NB I-et! Rengeteget dolgoztunk az elmúlt időszakban és úgy érzem, most beérett a gyümölcse.”

Sport

 1. Tizenkét fehérvári érem az atlétikai újonc és serdülő Ob-ról

  A 13-15 évesek országos bajnokságával zárult az korosztályos atlétikai nyári pályabajnokságok sorozata. Az ARAK atlétái az elmúlt évekhez hasonlóan kiemelkedően szerepeltek: 6 arany, 3 ezüst, 3 bronzéremmel tértek haza Győrből, a sportág legnagyobb létszámú bajnokságáról.

  2019.07.16.
 2. A MÁV Előre SC röplabdázóinak sikereihez gratuláltak a Városházán

  A MÁV Előre SC NBI-be feljutott női, és az idei szezont szintén szép eredménnyel záró férfi röplabdázókat fogadta Székesfehérvár polgármestere pénteken a Városházán. Cser-Palkovics András a találkozó előtt egyeztetett a sportvezetőkkel a következő szezont érintő feladatokról, majd a Díszteremben gratulált, és köszönte meg a csapatok tagjainak az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt.

  2019.07.13.
 3. Kiütötte az FK Zetát a MOL Fehérvár, eldőlt a párharc az első meccsen

  Nem hagyott kétséget a Vidi, hogy melyik a jobb csapat: az Európa-liga első selejtező körében idegenben is öt gólt rúgott és simán nyert. Nego mesterhármasa már az első félidő első felében padlóra küldte a Zetát, a végén Juhász és Huszti is betalált. FK Zeta - MOL Fehérvár 1-5.

  2019.07.11.
 4. Új burkolatot kapott a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája

  A sportágat népszerűsíti, az egészséget szolgálja a Túrózsáki úti Szabadidőpark kosárpályája, amely új burkolatot kapott. A társaságiadó-kedvezmény adta lehetőségből megvalósult több mint 10 millió forintos fejlesztéshez az önrészt, mintegy 3 millió forintot Székesfehérvár Önkormányzata biztosította. A csütörtöki átadáson elhangzott, a Palotavárosban és a Halesz ligetben folytatódnak a fejlesztések.

  2019.07.11.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak