Veretlenül jutott az NB I-be a MÁV Előre női röplabdacsapata

Elképesztő szezont futott idén a MÁV Előre SC női röplabdacsapata az NB II-ben. Fésüs Irén lányai hibátlan mérleggel harcolták ki az NB I-es tagságot, ráadásul a teljes felnőtt magyar mezőnyben egyetlen veretlen csapatként végeztek.
2019.05.13. 08:59 |

Jó eséllyel minden magyar edző szívesen álmodna olyan bajnoki évadról, amely a 2018/2019-es kiírásban összejött a székesfehérvári röplabdaklubnak.
Sokéves munkának aratta le gyümölcsét Fésüs Irén, amikor az általa zömében saját utánpótlásból összerakott és kemény munkával felépített női felnőtt csapat mindkét mérkőzését megnyerte az NB I-be feljutásért rendezett budaörsi tornán, ezzel helyet biztosítva magának egy osztállyal feljebb.

A több utánpótlás válogatottal is felálló MÁV Előre előbb küzdelmes mérkőzésen verte 3:1-re a PTE-PEAC-ot, majd simán 3:0-ra a DSZC-Eötvös DSE-t. Ezzel a nyugati csoport bajnoka cím mellett országos bajnoknak is vallhatják magukat Orosz Biankáék, hiszen a közép és keleti csoport legjobbját is felülmúlták.

Fésüs Irén, a MÁV Előre SC és a Fésüs Röplabda Akadémia vezetőedzője, pályafutása során immáron harmadjára vezetett NB I-be általa felépített gárdát. A szezon közben igazolt amerikai Sydney Busa hasznos tagjává vált az együttesnek, mint ahogy a mostani sikerrel aktív pályafutását lezáró Szelle Dóra is sokat tett a kitűzött célokért.

A bajnoki alapszakaszban és rájátszásban nem kevesebb mint huszonhárom mérkőzést játszottak Sziládi Viktóriáék, és egyetlen alkalommal sem találtak legyőzőre. Ehhez jön még hozzá a szombati két siker. Ami pedig a további statisztikát illeti, Kovács Evelin, Berkó Liliána és a többiek úgy gyűjtöttek hatvankilenc(!) pontot a szezon során, hogy még 3:2-es meccset sem vívtak, húsz alkalommal (a tegnapival együtt huszonegy) a lehető legrövidebb úton, három szettben verték aktuális ellenfelüket.

Női NB II-es döntő, az NB I-be jutásért:
MÁV Előre – PTE-PEAC 3:1 (19, –20, 18, 17)
MÁV Előre – DSZC-Eötvös DSE 3:0 (15, 7, 13)

A bajnokcsapat tagjai: VIRÁG ZSÓFIA, BUDAI VIKTÓRIA, SYDNEY BUSA, BERKÓ VIVIEN, SZELLE DÓRA, SZILÁDI VIKTÓRIA, KOVÁCS EVELIN DAFNÉ, SÖTÉT PANNA, NAGY ANNA, PETRI IZABELLA ESZTER, BERKÓ LILIÁNA, SZABÓ LILIANNA, OROSZ BIANKA. VEZETŐEDZŐ: FÉSÜS IRÉN.

Fésüs Irén: “Olyan hihetetlen érzés, amikor a végére érünk egy ilyen óriási munkának, hogy ezt csak az tudja értékelni, aki végigcsinálta. Rengeteg lemondás, áldozat van ennek a hátterében a játékosok és a szülők részéről is. Számos nehéz helyzeten mentünk együtt keresztül az elmúlt években, és most nagyon hálás lehetek, hogy edzői pályám alatt már harmadjára sikerült NB I-be vezetni egy zömében fiatalokból összekovácsolt gárdát. Köszönöm Nagy Róbertnek is, hogy megteremtette ennek a munkának a stabil hátterét! Hiszem, hogy ezzel a hozzáállással magasabb szinten is lesz keresnivalónk.”

Berkó Liliána: “Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy megnyertük az NB I-et! Rengeteget dolgoztunk az elmúlt időszakban és úgy érzem, most beérett a gyümölcse.”

Sport

 1. Gól nélküli döntetlennel tért vissza a bajnokságba a Vidi

  Az OTP Bank-liga 26. fordulójában a kieső helyen álló Paks otthonában folytatta (két és fél hónap után) bajnoki szereplését a MOL Fehérvár. Nem sikerült három pontot szerezni, kiegyenlített meccsen egyik csapat sem tudott betalálni.

  2020.05.30.
 2. Két és fél hónap után újra bajnoki meccs - Paksra látogat szombaton a Vidi

  Két és fél hónapos szünetet követően, május 30-án ismét bajnoki mérkőzésen lép pályára a MOL Fehérvár FC, az OTP Bank Liga NB I 26. fordulójában az ellenfél a bennmaradásért küzdő Paksi FC lesz, a találkozót szombat este 21:05-kor rendezik meg az Atomvárosban. Összesen 67 vendégjegy áll rendelkezésre, aminek nagyobb részét köszönetképpen ajándékba adják a szurkolóknak, 4 db páros jegyet pedig kisorsolnak.

  2020.05.29.
 3. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 4. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak