Véradásra buzdít húsvét előtt és után is az Országos Vérellátó Szolgálat

Négynapos ünnepi hosszú hétvége előtt állunk, ami mindig nagy kihívást jelent a vérkészítmények gyűjtése szempontjából. Az Országos Vérellátó Szolgálat kéri, hogy aki csak teheti, menjen el vért adni. Különösen nagy szükség van a bizonyítottan COVID-gyógyultakra, akik plazmaadással segíthetik a koronavírusos betegek hatékonyabb gyógyítását.
2021.03.31. 10:23 |

Az Országos Vérellátó Szolgálat arra hívja fel a figyelmet, hogy a hosszú hétvégén, valamint előtte és után is folyamatosan szükség van a vérkészítményekre.

A legrövidebb lejárati idejű készítmény felhasználhatósága 5 nap, ezért az ellátás megfelelő szintű biztosításához szükség van a véradók kiemelt segítségére, amely a betegeknek esélyt ad a gyógyulásra, életben maradásra. Az OVSZ kéri, hogy aki csak teheti és egészségesnek érzi magát, menjen el vért adni, és ezzel az életmentő adománnyal segítse a gyógyító munkát.

Kiemelten kérik a COVID-19 betegeket, akik legalább már három hete meggyógyultak, hogy minél többen jelentkezzenek. Az ő vérükből gyógyító vérplazma készül, ami a súlyos fertőzötteknek jelent gyors és hatékony segítséget. Ehhez előzetes mintaadásra van szükség, amely szintén elvégezhető bármelyik véradó helyszínen.

A véradási helyszínekről és időpontokról az Országos Vérellátó Szolgálat oldalán tájékozódhatnak.

Közélet

Hirdetés

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár