Vegyél Fejért! – A közösségi térbe költözött az adventi vásár

Kézművesek, kistermelők, szárnyaikat próbálgató vállalkozók és a vásárlók folyamatosan bővülő köre alkotja a #vegyélfejért. A november elején életre hívott kezdeményezés célja, hogy a járvány miatt elmaradt karácsonyi vásárok résztvevői új, virtuális helyszínen ajánlhassák portékáikat. A kezdeményezés pozitív fogadtatását jól jelzi, hogy a tagok száma tízről két hét alatt közel 4000 főre nőtt – mondta el a csoport létrehívója, Berdó-Kovács Erika.
2020.11.25. 09:11 |
„A közösen szervezett advent híján mindannyiunkban lett egy tátongó űr, így létrehoztam ezt a csoportot, hogy ha személyesen nem is, de online együtt tudjunk készülni az ünnepekre. A #vegyélfejért egy hely, ahol, ti, akik megannyi szépséggel és értékkel gazdagítják a térséget, megtalálhatjátok egymást, és egy hely nekünk, hogy a fotelból is megtalálhassunk benneteket.” – így kezdte köszöntőjét Berdó-Kovács Erika, a közösségi csoport létrehozója, aki az ÖKK Podcast adventi adásában mesél majd az indulásról is.

Mint megtudtuk, a Székesfehérvári Család és KarrierPONT irodavezetőjeként került kapcsolatba a helyi termelőkkel, kézművesekkel, akikkel a PONT által az idei évben szervezett programjaik kapcsán alakult ki szoros együttműködés. A karrier és család témájú, valamint a nők munkába való visszaállását segítő projektjeikhez kapcsolódva nyílt lehetőség a vásárok szervezésére, ahol bemutatkozhattak a vállalkozók, a gyermeknevelés mellett valami új tevékenységbe kezdők. A sorozatot az adventi időszakban szerették volna folytatni, ám a járvány második hulláma nem tette lehetővé a vásár szervezését. 

A vállalkozó szellemű kézművesek, termelők keresték a lehetőséget és ebben, mint a közösségi csoport létrehozója, segített Erika. „Eljött az ideje, hogy egymást is segítsétek, eljött az ideje, hogy mi a ti termékeitekkel díszítsük a fát, és az ajándékdobozokat a ti kezetek munkájával töltsük meg. Fogadjatok örökbe egy kézművest idén karácsonyra!” – szól a felhívás. A közösséget biztató, mozgató, ösztönző szervező szerint ez egy szuper kis színtér lehet, míg helyre nem áll a világ rendje.

Közélet

 1. Beszélgetés a vírushelyzetről - érkezik a segítség a fehérvári vendéglátósoknak

  „Mikor térhet vissza az életünk egy normálisabb kerékvágásba? Hogyan segíthet ebben a koronavírus elleni vakcina?” címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést a Prosperis Alba Kutatóközpont Nonprofit Kft. Az online is követhető fórumon Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy az Önkormányzat olyan csomagot dolgott ki, amivel segíthetik a fehérvári vendéglátósokat, ennek pontos részleteit hamarosan bejelentik. A teljes beszélgetés visszanézhető a cikkben!

  2021.01.28.
 2. Speciális védőmaszkokat adományozott az Önkormányzatnak a Karsai Holding Zrt.

  A cseppfertőzés és a levegőben terjedő fertőzés ellen is megbízható védelmet nyújtanak azok a speciális arcmaszkok, melyeket a Karsai Holding Zrt. gyárt Székesfehérváron. A cégcsoport elnöke, Karsai Béla 100 darabot adományozott az egyedi felszerelésből Székesfehérvár Önkormányzatának a járvány elleni hatékony védekezés érdekében.

  2021.01.28.
 3. Átadták az adományokat a fehérvári Anyaotthon számára

  Szerdán adták át a Családok Átmeneti Otthona számára azt az adományt, amelyet a Sikerativ Életmód Egyesület decemberben meghirdetett felhívására gyűjtöttek össze a segítő szándékú fehérváriak. Az egyesület adventkor hirdette meg akcióját azzal a céllal, hogy szebbé tegyék a fehérvári Anyaotthonban élők következő évét.

  2021.01.27.
 4. Elkezdődött az építkezés – méltó helyre kerülnek a magyarság szent kövei

  Hosszú idő után az Aranybulla kihirdetésének 800. évfordulójára olyan kiállítótérbe kerülnek a 38 királykoronázást látott kőfaragványok, mely segít elképzelni a korabeli Európa egyik legnagyobb és a középkori Magyar Királyság legfontosabb templomát. Az egykori királyi bazilika kövei négyszáz év után méltó elhelyezést kapnak, valamint a volt Köztársaság mozi épületét is sikerül megmenteni és kulturális-tudományos célokra felújítani.

  2021.01.27.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera

360 Fehérvár