Végre pályára léphetett, szétlövésben nyerte első meccsét a Fehérvári Titánok

Az Erste Liga küzdelmeibe a korábbi koronavírus esetek és karantén miatt csak most kapcsolódhatott be a Fehérvári Titánok csapata. A hazai mérkőzéseit Győrben játszó együttes a Gyergyói HK ellen kétgólos hátrányban volt az első harmad végén, de egyenlített, majd szétlövéssel 4-3-ra nyert.
2020.10.16. 10:08 |

A fehérvári klubhonlap tudósítása:

Óvatos kezdés után felpörögtek a Titánok, sőt, emberelőnybe is került Kasper Vuorinen együttese, amit villámgyorsan ki is használt a fiatal csapat, Reiter Attila bombázott balról a kapuba (1-0). A következőkben felvette a ritmust a Gyergyó, Gyenesnek akadt több dolga, a harmad közepén pedig meg is született az egyenlítő találat, Tero Koskiranta maradt egyedül középen és nem is hibázott (1-1). Nem állt le a vendég együttes, egyre többször veszélyeztettek, végül Silló Arnold cselezett a kapu előtt és a jobb felsőbe emelt (1-2). A harmad végén Némethet büntették a játékvezetők, a fórban pedig tovább növelte előnyét a vendég gárda, Tero Koskiranta szúrt bele jól a korongba a kapu előtt (1-3).

A középső etap kezdetén előnyben játszhattak a Titánok, de Almásiéknak nem sikerült kihasználni az előnyt. Magasabb tempóban zajlott a játék, mint az első 20 percben, ám mind Cooke, mind pedig Gyenes remek formát mutatva hárította a próbálkozásokat. A harmad közepén aztán Hajnal kapott kisbüntetést, az előny kimaradt, majd Csiszer Ádám indulhatott szólóban és első felnőtt mérkőzésén megszerezte első Erste Liga-gólját (2-3). A harmad végén kétszer is nyílt a büntetőpad ajtaja, előbb Matheson és Yakimchuk páros kiállítása nyomán, majd Cooke akasztotta Tiainent, de gól nem született.

Nem úgy a záró etap kezdetén, Marc McNulty kékvonalas lövése már az egyenlítést jelentette a Titánoknak (3-3). A következőkben kiegyenlített, helyzetekben gazdag játék folyt a jégen, minőségi lövésekből azonban több volt Gyenes kapuja előtt. A játékrész közepén Tiainen kapott kisbüntetést, időt is kért Cameron Malcolm, ám végül jól működött a Titánok védelme és maradt a döntetlen. Almási előtt nyílt a következő lehetőség, de nem sikerült élni vele, majd Matheson akasztotta Sándor-Székelyt tiszta helyzetben, így 3 perccel a dudaszó előtt jöhetett a következő fehérvári előny. Miután nem sikerült kihasználni a létszámfölényt, jöhetett a hosszabbítás

A ráadásban a Titánok veszélyeztettek, de a Gyergyó ritkán villant, így végül büntetők döntöttek. A rávezetésekben a hazaiaktól Madácsi és Almási volt eredményes, a vendégektől Jones talált be, így a Titánok kapták a bónuszpontot.

Fotó: Hoffmann Kristóf

Sport

 1. Ping-pong - dupla fordulót játszott a Honvéd Szondi az Extra Ligában

  Az asztalitenisz Extra Liga hatodik fordulójában a székesfehérvári Honvéd Szondi a rivális Szegediekhez látogatott. A párharc elején a hazai csapat előnyt szerzett, ugyanis döntő szettben, 3:2-re megverték a kitűnő Jakab Gábor-Zombori Dávid duót.

  2020.10.27.
 2. Így pótol az Alba, decemberben nyolc meccs is vár a kosarasokra

  A koronavírus miatt eddig egyetlen mérkőzést sem játszott a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvár. A csapat elkezdhette az edzéseket, miután a játékosok kikerültek a karanténból. Most azt is nyilvánosságra hozták, mikor lesznek az elhalasztott, illetve további mérkőzések.

  2020.10.27.
 3. Francia játékosai góljaival nyert a Vidi, továbbra is veretlen és üldözi a Fradit

  Mezőkövesden teljesen egyoldalú első félidőt láthattak a szurkolók, de a MOL Fehérvár mezőnyfölénye csak egy gólt eredményezett szünetig, Nego fejjel volt eredményes. A második félidőben a hazaiaknak is akadtak lehetőségeik, a hajrában két 11-es gólt láthattunk, végül eggyel nyert a Vidi. A következő fordulóban jön a Ferencváros elleni rangadó.

  2020.10.25.
 4. Egy arany, két ezüst, két bronz és egy ötödik helyezés a junior-ifi ökölvívó bajnokságról

  A Fehérvár Küzdősport Egyesület Ökölvívó Szakosztályának hat versenyzője indult az összevont országos junior-ifi ökölvívó bajnokságon, Debrecenben. Junior korcsoportban Nagy Evelin (57 kg) arany,-, Balogh Bálint (66 kg) bronz,- Németh Zsolt (70 kg) 5., és Tóth Adrián (75 kg), ezüst,- míg ifiben Major Milán (64 kg) bronz,- és Zsoldos Virág (+81 kg) ezüstérmet szerzett.

  2020.10.24.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak