Ők nyerték az I. Fehérvári Egyetemi E-Sport Bajnokságot

E-sport bajnokság zajlott a megyeszékhelyen működő egyetemek hallgatói között Székesfehérváron a Titkok Háza Tudományos Élményközpont, a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanács és a Top Secret Team e-Club együttműködésében az elmúlt hetekben. Három online játékban mérhették össze tudásukat a versenyzők, a nyertesek összesen mintegy 300.000.- forintos díjazásban részesültek.
2020.11.17. 16:01 |

Nyolcvan játékos jelentkezett a meghirdetett I. Fehérvári Egyetemi E-sport Bajnokságra a Kodolányi Egyetem, a Corvinus Egyetem és Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói közül.

Az összecsapások október 20-án kezdődtek az online térben a League of Legends, a Counter-Strike: Global Offensive és a FIFA 20 játékokban, a döntőkre november 7-ig sor került. A verseny egyik célja volt, hogy bemutassa az e-sportot, a játékokat és ezáltal elérje a fiatalabb célközönséget. A program elérte célját, hiszen amellett, hogy jól szórakoztak a játékosok és csapatként összekovácsolódtak, vannak olyan elsős hallgatók, akik a verseny előtt nem ismerték egymást, de azóta folyamatosan kommunikálnak, és napi szinten játszanak együtt.

A LOL, CS:GO és FIFA 20 játékok nyertesei a következők:
League of Legends (LOL): 
1.Anna & The Barbies
2.Floppa
3.Geo koli 

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO):
1.Tandíjrakell
2.ExSzecso
3.Mongúzok

Fifa 20(PS4):
1.Bognár Koppány Gyula (Óbudai Egyetem)
2.Szücs Dániel (Corvinus Egyetem)
3.Gullner Bálint (Óbudai Egyetem)

Fifa 20(Xbox):
1.Király Bence (CorVinus Egyetem)
2.Pető Szabolcs (Óbudai Egyetem)

A díjazás összértéke mintegy 300.000 forint volt. Játékonként az első három helyezettet díjazták oklevéllel, serleggel és vásárlási utalványokkal.

A program megvalósításához szakmai segítséget nyújtott a Hunesz (Magyar E-Sport Szövetség), továbbá az ESPORT1.hu.

Sport

 1. Folytatódott a fehérvári hokisok győzelmi sorozata az ICEHL-ben

  Sorozatban harmadszor nyert idegenben a Hydro Fehérvár AV19, amelynek most csak 1 pont a hátránya a Graz mögött. Pozsonyban magyar válogatott csatárai, Erdély, Bartalis és Hári góljaival győzött a Volán.

  2020.11.25.
 2. Ilyen volt a TESZ#2020 kihívás - kihirdették a nyerteseket

  A Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért futóversenyt idén a koronavírus-járványra való tekintettel nem rendezték meg. A 9. TESZ futás helyett az Alba Regia Atlétikai Klub és a Depónia Nonprofit Kft. közös kihívást indított TESZ#2020 névvel. A november 15-én lezárult mozgalmas versenyhónap eredményeit a már zajló „Hulladékcsökkentési hét” programjai között ismertették a szervezők.

  2020.11.24.
 3. Szegeden sem szakadt meg a MÁV Előre veretlenségi sorozata

  Újabb sikerrel növelte veretlenségi sorozatát a MÁV Előre-BERICAP a férfi röplabda NB I Liga alaszakaszban. A 10. fordulóban a Vidusz-Szegedi RSE otthonában zsinórban hatodik bajnoki győzelmét aratták Gelencsér Balázs játékosai.

  2020.11.23.
 4. Hibátlan hétvége, Dornbirnban is győzni tudott a Volán

  Az Innsbruck után a Dornbirnt is legyőzte a magyar ICEHL-csapat, amely a hatpontos hétvégének hála felkapaszkodottt a második helyre a táblázaton. Mihály Ákos és Szabó Dániel találata után a győztes gólt Andrew Sarauer ütötte a harmadik harmadban.DEC - Hydro Fehérvár AV19 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

  2020.11.22.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak