Véget ért a Fejér Megyei Diáknapok - a Hermanné lett a Fesztiváldíj

A leghangulatosabb produkciókat bemutató gálaműsorral fejeződött be az idei Fejér Megyei Diáknapok. A háromnapos rendezvényen 12 kategóriában minősülhettek a megye legtehetségesebb fiataljai. A Fesztiváldíjat 2019-ben a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI nyerte.
2019.04.14. 21:31 |

Idén újra Székesfehérvár adott otthont a Fejér Megyei Diáknapok programjainak, ahol a három nap alatt közel 500 produkciót értékelt a zsűri. A hat évtizedes hagyománnyal rendelkező megyei középiskolai seregszemlére ezúttal is 12 kategóriában nevezhettek a diákok.

Ahogy minden évben, így most is teltházas gálaműsorral zárult az esemény. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház színháztermében tizenhárom plusz egy produkció kapott lehetőséget, hogy újra bemutatkozzon. Fellépett a Teleki Blanka Gimnázium Fiúkara, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI Vegyeskara, a The Crowd és a Vasvári Diákszínpad. Verset mondott Ferenczy-Nagy Boglárka, Kiss Viktória és Roa-Zamora Dorothy Carmen. Könnyűzenei kategóriában Balla Benedek és Matern Vanda álltak mikrofon elé. A népdal-népzene-néptánc kategóriát Marton János Márton, illetve a Nefelejcs képviselték, zenéltek még a Fafúvosok. A gálát a Sótájm kategóriában indult Halasi Dávid tánca után egy ráadásprodukció zárta. A Vasvári Diákszínpad Gesztus csoportja Dés László: Mi vagyunk a Grund című számával lépett színpadra, nem mindennapi formában, ugyanis a produkció alatt a csapat jelnyelven is előadta a dalt, melynek utolsó versszakához a gála összes fellépője csatlakozott.

A gálaműsoron a Diáknapok résztvevőit Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte, aki elmondta, mindig nagy öröm, amikor Székesfehérvár adhat otthont a nagy népszerűségnek örvendő kulturális diákrendezvénynek. Hangsúlyozta, hogy idén is sikeres napokon vannak túl, ahol közel ezer tehetséges megyei diák mutathatta meg magát.

A vasárnapi záróakkordon a fiatalok dr. László Borbálától, a Dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Osztályának vezetőjétől és Mészáros Attilától, Székesfehérvár alpolgármesterétől vehették át díjaikat. Gazdára talált Viola, a Fejér Megyei Diáknapok kabalaállata, akit a fesztivál Közönségdíjasai, a The Crowd lányai vihettek haza. A Fejér Megyei Önkormányzat Nagydíját a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és AMI nyerte, míg Dunaújváros Megyei Jogú Város Nagydíja a Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumé, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagydíja pedig a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumé lett. 2019-ben a Fesztiváldíjat a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI nyerte, akik a Tópartival együtt, díjuk mellé egy-egy Diáknapok logóval ellátott kanapéval is gazdagodtak.

Kategóriadíjban részesültek:

1. SZÓLÓÉNEK, TÁRSASÉNEK, KÓRUS: Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI vegyeskara (Székesfehérvár)

2. VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS: Csengey Márton (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, Székesfehérvár)

3. DIÁKSZÍNPAD: TEDI 2.0 (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, Székesfehérvár)

4. KÖNNYŰZENE: Dzanesz Brothers/MR. BIG (Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium, Bodajk)

5. NÉPDAL – NÉPZENE – NÉPTÁNC: Pengető Citerazenekar (Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI, Székesfehérvár)

6. KOMOLYZENE – SZÓLÓHANGSZER – KAMARAZENE: Fafúvósokk (Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI, Székesfehérvár)

7. SÓTÁJM: The Crowd (Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium)

8. KÉPZŐ-, NÉP- ÉS IPARMŰVÉSZET: Horváth Judit, Kovács Kinga, Sántha Amanda Nóra (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

9. HONISMERET: Balogh-Vadász Barnabás (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, Székesfehérvár)

10. IRODALOM-, VERS- ÉS PRÓZAÍRÁS: Ferenczy-Nagy Boglárka (Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium)

11. FOTÓ, FILM ÉS VIZUÁLIS MŰFAJOK: Lagó Liliána (Székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégium Nemes Nagy Ágnes Kollégiuma)

12. MÉDIAKOMMUNIKÁCIÓ: Somos Nóra (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

Különdíjban részesültek:

1. SZÓLÓÉNEK, TÁRSASÉNEK, KÓRUS: Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI 10. osztályos kamara leánykara

2. VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS: Németh Viktória (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, Székesfehérvár)

3. DIÁKSZÍNPAD: Színpadka (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, Székesfehérvár)

4. KÖNNYŰZENE: Papp Rebeka (Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

5. NÉPDAL – NÉPZENE – NÉPTÁNC: Marton János Márton (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

6 KOMOLYZENE – SZÓLÓHANGSZER – KAMARAZENE: Verő Johanna (Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium)

7. SÓTÁJM: Halasi Dávid (Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

8. KÉPZŐ-, NÉP- ÉS IPARMŰVÉSZET: Gelsei Lilla Anita (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

9. HONISMERET: Romhányi Blanka Zoé (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

10. IRODALOM, VERS- ÉS PRÓZAÍRÁS: Bódog Bálint (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, Székesfehérvár)

11. FOTÓ, FILM ÉS VIZUÁLIS MŰFAJOK: Gasparovszky Tibor (Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola, Dunaújváros)

12. MÉDIAKOMMUNIKÁCIÓ: Molnár Anna (Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium)

Fehérvári színes

 1. Húsvéti témanap lesz szombaton a Székesfehérvári NépmesePonton

  Április 20-án, szombaton 10 és 12 óra között húsvéti témanapot lesz a Székesfehérvári NépmesePonton. Várnak mindenkit, aki részt szeretne venni egy népmesére épülő, interaktív, játékos-zenés, kézművességgel tarkított foglalkozáson, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban található NépmesePonton. 

  2019.04.19.
 2. Mulatság, gyermekjátszó és kézműves foglalkozás húsvétvasárnap a Táncházban

  Április 21-én, húsvét vasárnap ünnepi húsvéti táncházba várja a családokat az Alba Regia Táncegyesület. 17 órától hímes tojás készítése lesz a program különböző technikákkal, Pintérné Markovich Marcella irányításával. 18 órától „Ma van Húsvét napja” címmel népi gyermekjátszó kezdődik Bókáné Zemancsek Edit vezetésével, majd 19:30-kor kezdődik a táncházi mulatság a Galiba zenekarral. Belépő: 500 Ft

  2019.04.18.
 3. Népmesés szakmai workshop lesz óvónőknek a Gárdonyiban

  Sokszínű népmesei feldolgozás címmel szakmai workshopot szerveznek óvónőknek, pedagógusoknak a Gárdonyi Géza Művelődési Házban működő Székesfehérvári NépmesePonton. A május 8-i rendezvényre május 3-ig várják a jelentkezéseket.

  2019.04.18.
 4. Tíz templomot érintő kerékpáros zarándoklat lesz Fehérváron szombaton

  Április 20-án, Nagyszombaton tíz templomot érintő kerékpáros zarándoklat lesz Székesfehérváron. Régi hagyomány, hogy nem csak a saját egyházközségükbe, hanem más templomokba is elzarándokolnak a hívek szentsírt látogatni. Találkozó szombaton reggel 9 órakor a Zsolt utca 30. alatti Almássy-telepi templomnál lesz, a programot várhatóan 13 órakor zárják a Vízivárosi Jézus Szíve templomnál. Felnőttek, fiatalok részvételére egyaránt számítanak.

  2019.04.18.
 1. Online Floralia, azaz #gorsium21 - diákok tudósításait várják

  Általános és középiskolások tudósításait várja az Online Floralia, azaz #gorsium21 felhívás. Két-három fős csapatok készíthetnek kötetlen műfajú produktumokat a tavaszünnepről: hogyan jelenik meg az ókori birodalmi időutazás az instán, videón, képekben vagy tweetekben. A legjobb pályázatokkal FEZEN-jegyet is lehet nyerni.

  2019.04.17.
 2. A Hungarikum együttes ad klubkoncertet A Szabadművelődés Házában

  Április 18-án, csütörtökön a Hungarikum együttes klubkoncertjére várják az érdeklődőket A Szabadművelődés Házába. Az esemény 19 órakor kezdődik, a belépés díjtalan.

  2019.04.17.
 3. Rajzolj, írj, tervezz! - keresik a legkreatívabb óvodát és iskolát

  Május 10-ig várja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a tűzoltók hivatását, a tűzmegelőzés, a tűzvédelem fontosságát bemutató rajzokat, kézműves alkotásokat, verseket és számítógépes programokat. Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2019-ben is alkotói pályázatot hirdet óvodások és iskolások részére.

  2019.04.17.
 4. Ünnepvárás a belvárosban - tojáskúttá változott a Liszt Ferenc utcai Koronás kút

  Az alapításának negyed százados évfordulóját idén ünneplő Fehérvári Polgárok Egyesülete már hatodik alkalommal öltöztette ünnepi díszbe a Liszt Ferenc utcában található Koronás kutat. A Felsővárosi Óvoda növendékei műsorral készültek és Varró János, népzenész tekerőlant előadását is meghallgathatták a résztvevők.

  2019.04.16.

Hirdetés

Eseménynaptár

2019. Április
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek