Véget ért a Fejér Megyei Diáknapok - a Hermanné lett a Fesztiváldíj

A leghangulatosabb produkciókat bemutató gálaműsorral fejeződött be az idei Fejér Megyei Diáknapok. A háromnapos rendezvényen 12 kategóriában minősülhettek a megye legtehetségesebb fiataljai. A Fesztiváldíjat 2019-ben a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI nyerte.
2019.04.14. 21:31 |

Idén újra Székesfehérvár adott otthont a Fejér Megyei Diáknapok programjainak, ahol a három nap alatt közel 500 produkciót értékelt a zsűri. A hat évtizedes hagyománnyal rendelkező megyei középiskolai seregszemlére ezúttal is 12 kategóriában nevezhettek a diákok.

Ahogy minden évben, így most is teltházas gálaműsorral zárult az esemény. A Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház színháztermében tizenhárom plusz egy produkció kapott lehetőséget, hogy újra bemutatkozzon. Fellépett a Teleki Blanka Gimnázium Fiúkara, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI Vegyeskara, a The Crowd és a Vasvári Diákszínpad. Verset mondott Ferenczy-Nagy Boglárka, Kiss Viktória és Roa-Zamora Dorothy Carmen. Könnyűzenei kategóriában Balla Benedek és Matern Vanda álltak mikrofon elé. A népdal-népzene-néptánc kategóriát Marton János Márton, illetve a Nefelejcs képviselték, zenéltek még a Fafúvosok. A gálát a Sótájm kategóriában indult Halasi Dávid tánca után egy ráadásprodukció zárta. A Vasvári Diákszínpad Gesztus csoportja Dés László: Mi vagyunk a Grund című számával lépett színpadra, nem mindennapi formában, ugyanis a produkció alatt a csapat jelnyelven is előadta a dalt, melynek utolsó versszakához a gála összes fellépője csatlakozott.

A gálaműsoron a Diáknapok résztvevőit Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte, aki elmondta, mindig nagy öröm, amikor Székesfehérvár adhat otthont a nagy népszerűségnek örvendő kulturális diákrendezvénynek. Hangsúlyozta, hogy idén is sikeres napokon vannak túl, ahol közel ezer tehetséges megyei diák mutathatta meg magát.

A vasárnapi záróakkordon a fiatalok dr. László Borbálától, a Dunaújvárosi Polgármesteri Hivatal Humán Szolgáltatási Osztályának vezetőjétől és Mészáros Attilától, Székesfehérvár alpolgármesterétől vehették át díjaikat. Gazdára talált Viola, a Fejér Megyei Diáknapok kabalaállata, akit a fesztivál Közönségdíjasai, a The Crowd lányai vihettek haza. A Fejér Megyei Önkormányzat Nagydíját a kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Gimnázium és AMI nyerte, míg Dunaújváros Megyei Jogú Város Nagydíja a Széchenyi István Gimnázium és Kollégiumé, Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának Nagydíja pedig a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnáziumé lett. 2019-ben a Fesztiváldíjat a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI nyerte, akik a Tópartival együtt, díjuk mellé egy-egy Diáknapok logóval ellátott kanapéval is gazdagodtak.

Kategóriadíjban részesültek:

1. SZÓLÓÉNEK, TÁRSASÉNEK, KÓRUS: Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI vegyeskara (Székesfehérvár)

2. VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS: Csengey Márton (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, Székesfehérvár)

3. DIÁKSZÍNPAD: TEDI 2.0 (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, Székesfehérvár)

4. KÖNNYŰZENE: Dzanesz Brothers/MR. BIG (Hang-Szín-Tér Művészeti Szakgimnázium, Bodajk)

5. NÉPDAL – NÉPZENE – NÉPTÁNC: Pengető Citerazenekar (Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI, Székesfehérvár)

6. KOMOLYZENE – SZÓLÓHANGSZER – KAMARAZENE: Fafúvósokk (Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és AMI, Székesfehérvár)

7. SÓTÁJM: The Crowd (Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium)

8. KÉPZŐ-, NÉP- ÉS IPARMŰVÉSZET: Horváth Judit, Kovács Kinga, Sántha Amanda Nóra (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

9. HONISMERET: Balogh-Vadász Barnabás (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, Székesfehérvár)

10. IRODALOM-, VERS- ÉS PRÓZAÍRÁS: Ferenczy-Nagy Boglárka (Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium)

11. FOTÓ, FILM ÉS VIZUÁLIS MŰFAJOK: Lagó Liliána (Székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégium Nemes Nagy Ágnes Kollégiuma)

12. MÉDIAKOMMUNIKÁCIÓ: Somos Nóra (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

Különdíjban részesültek:

1. SZÓLÓÉNEK, TÁRSASÉNEK, KÓRUS: Székesfehérvári Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és AMI 10. osztályos kamara leánykara

2. VERS- ÉS PRÓZAMONDÁS: Németh Viktória (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, Székesfehérvár)

3. DIÁKSZÍNPAD: Színpadka (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, Székesfehérvár)

4. KÖNNYŰZENE: Papp Rebeka (Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

5. NÉPDAL – NÉPZENE – NÉPTÁNC: Marton János Márton (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

6 KOMOLYZENE – SZÓLÓHANGSZER – KAMARAZENE: Verő Johanna (Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium)

7. SÓTÁJM: Halasi Dávid (Gorsium Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

8. KÉPZŐ-, NÉP- ÉS IPARMŰVÉSZET: Gelsei Lilla Anita (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

9. HONISMERET: Romhányi Blanka Zoé (Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium, Székesfehérvár)

10. IRODALOM, VERS- ÉS PRÓZAÍRÁS: Bódog Bálint (Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium, Székesfehérvár)

11. FOTÓ, FILM ÉS VIZUÁLIS MŰFAJOK: Gasparovszky Tibor (Pannon Oktatási Központ Gimnázium, Szakgimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola, Dunaújváros)

12. MÉDIAKOMMUNIKÁCIÓ: Molnár Anna (Székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium)

Fehérvári színes

 1. Panorámabuszos és kisvonatos programok június utolsó hétvégéjén a Tourinformmal

  Június utolsó hétvégéjén újra panorámabuszos és kisvonatos programjainkra invitálja az érdeklődőket a Tourinform Iroda. A panorámabusszal gasztrokalandozásra és kultúrkalandra, a kisvonattal pedig  a Bory vár meglátogatására invitálnak.

  2019.06.17.
 2. Vásáry André operett és musical estje szerdán az Öreghegyi Közösségi Házban

  Június 19-én, szerdán Vásáry André operett és musical estjére kerül sor az Öreghegyi Közösségi Házban. A 20 órakor kezdődő esemény élő zenekarral és táncosok közreműködésével hallható és látható majd, a belépő 1500 forint.

  2019.06.17.
 3. Ismét horvát táncház lesz a Tököli Délszláv Táncegyüttes és a Kolo tagjaival

  Júnuis 17-én, hétfőn 17.30 órakor horvát táncház lesz a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Táncokat tanít Rodekné Blahó Márta, a tököli Délszláv Táncegyüttes vezetője, harmonikán közreműködik Halász László, a Kolo együttes vezetője. A belépés díjtalan.

  2019.06.17.
 4. Borsófesztivál és egészségnap a Feketehegy-Szárazréten

  Az idei Borsófesztivál volt már az ötödik a közösségi központ a Feketehegy-Szárazréten a gasztroudvarában. A Székesfehérvári Kertbarát Egyesület és A Szabadművelődés Háza közös programján bármilyen ételt lehetett főzni vagy sütni borsóból. A rendezvénnyel egyidőben tartották a városrészi egészségnapot, ahol ingyenes szűrővizsgálatokkal vártak minden korosztályt.

  2019.06.15.

Eseménynaptár

2019. Június
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Óvodai beiratkozás 2019.

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek