Vasárnap rendezik a Belvárosban a Cerbona Fehérvár Félmaratont

Vasárnap ismét futókkal telik meg a Belváros, most rendezik a Cerbona Fehérvár Félmaraton futóversenyt. A 7-14-21 km-es távokra ma éjfélig lehet még jelentkezni a szervező Alba Triatlon honlapján. A futók a Belvárosban kijelölt pályán teljesítik a választott távot, így a közlekedőknek lezárásokkal is számolniuk kell a félmaraton idején.
2021.09.10. 06:50 |

Szeptember 12-én rendezik Székesfehérváron a Cerbona Fehérvár Félmaratont, ami idén már országos bajnokságként várja a profi sportolókat is a hobbifutók mellett. Már több mint 400 nevezés érkezett a versenyre – mondta el Czettl Andrea, az Alba Triatlon SE elnöke, hozzátéve, hogy sokan csak az utolsó héten küldték el a jelentkezésüket, most a hajrában már szinte folyamatosan érkeznek az újabb indulók.

Az idei évben a támogatók köre is bővült, a Hydro kereste meg a szervezőket, és lett a 7 km-es táv névadó szponzora. Török Ferenc, a Hydro Extrusion Hungary Kft. egészség-, biztonság-, és környezetvédelmi vezetője elmondta, a cég számára kiemelten fontos az egészség, az egészségmegőrzés, és szeretnék a saját munkatársaik körében is népszerűsíteni az egészséges életmódot, így – a szervezők felé nyújtott támogatás mellett – munkavállalóiknak kedvezményes nevezési lehetőséget biztosítanak.

Mészáros Attila alpolgármester a város nevében is megköszönte a Hydro cégnek, hogy rendszeresen fontos, hasznos társadalmi ügyek mellé áll, „valóban benne él a városban." Emellett a közlekedők megértését és türelmét kérte a verseny alatti korlátozások miatt.

A klasszikus Cerbona félmaraton mellett 14, 7 és 3x7 km-es váltófutásra is várják az indulókat. A Bregyóból induló futók átszelik az egész Belvárost.

KÖZLEKEDÉS

A verseny idején a tömegközlekedést is érintő lezárásokra kell készülni. A verseny kiszolgáló-, illetve rajt-cél területe a Bregyó közben lesz, az út és a Sportcentrum között, a kosárlabda- és görkorcsolyapálya vonalában található kijelölt várakozóhelyeket lezárják szeptember 12-én, vasárnap, 05.00 órától 15.00 óráig.

A verseny útvonalán a futás idején 8:30 és 12:00 óra között vezetnek be forgalomkorlátozást:

- A Dózsa György út Zichy liget felőli oldalán egy sávos úttestzárás.

- Az Ányos Pál utcában a börtön felőli oldalon 15 m hosszban megállási tilalom a Szekfű Gy. utca felől.

- A Bregyó köz teljes, keresztirányú lezárása, a Ligetsor körforgalomtól a Malom utcáig. A Fürdősor és az Aranysas utca lakói jelzőőrös biztosítás mellett, időszakosan közlekedhetnek.

A szervezők kérik a közlekedőket, hogy tartsák be a rendőrök, helyi szervezők, biztonsági őrök utasításait, jelzéseit. Az utolsó futó elhaladása után a rendőrség folyamatosan oldja fel a korlátozásokat.

A lezárások az alábbi helyi buszjáratok közlekedését érintik: 10, 11, 12, 13, 14, 17, 23, 24, 25, 26, 26A, 31, 32, 33, 34, 35, 38.

Sport

 1. Fejesgól döntött, elvesztette bajnoki veretlenségét a Vidi a rangadón

  Először találkozott a szezonban a Mol Fehérvár és a Ferencváros. A csúcsrangadó első félideje kevés helyzetet hozott, gólt pedig egyet sem. A másodikban mindkét kapusnak akadt nagy védése, végül egy szöglet utáni fejessel a Fradi szerezte meg a három pontot.Mol Fehérvár - Ferencváros 0-1

  2021.09.22.
 2. Irányítója nélkül, hosszabbításban nyert az Alba a Paks ellen a kosárnyitányon

  Jonathan Stark a rajt előtt térdsérülést szenvedett, így amerikai irányítóját nélkülözve játszott a Pakssal Szekszárdon az Alba Fehérvár. Rendkívül izgalmas meccsen, hosszabbításban nyert a tizenhat triplát dobó Alba, mindkét csapat száz pont fölött termelt.Atomerőmű SE - Alba Fehérvár 104-106

  2021.09.22.
 3. Helytállt a Győr ellen, csak öttel kapott ki az Alba Fehérvár KC

  Két vereség után fogadta a topfavorit Audi ETO KC-t a fehérvári női kézilabdacsapat a bajnokságban. Boris Dvorsek tanítványai nem játszottak megilletődve, sokáig vezettek is és csak az első félidő végén kerültek nagyobb hétrányba. A másodikat pedig lehozták döntetlenre, így remekül helytálltak a klasszis ellenféllel szemben.Alba FKC - Audi ETO KC Győr 25-30

  2021.09.22.
 4. Fehérvár Sportkönyve – bemutatták Vakler Lajos városi legendákról írt új kötetét

  Városi sportlegendák, sportvezetők életútját tárja az olvasók elé a Fehérvár Sportkönyve című könyv, melyet a Városháza Dísztermében mutattak be kedden. Vakler Lajos szerző a Fehérvéri beszélgetések című televíziós műsorból vette a forrást új, tematikus kötetének elkészítéséhez.

  2021.09.21.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak