Vasárnap lesz a Börgöndi Légiparádé - részletes program

Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak a szeptember 13-án megrendezésre kerülő Börgöndi Légiparádéra. Kicsiknek, nagyoknak, családoknak, pároknak, egyedülállóknak egyaránt kínálnak szórakozási lehetőséget, kiváló légi, és szárazföldi programokkal fűszerezve.
2020.09.10. 15:05 |

Ejtőernyős bemutatók, repülők égen és földön, veterán autók, hagyományőrzők. Látványos, érdekes programokkal várják a Börgöndi Légiparádé idei rendezvényére érkezőket szeptember 13-án, vasárnap.

A közönség biztonsága érdekében az idei évben 14,7 hektárra növelték a statikus rendezvényterületet és 30 százalékkal nőtt az autóparkoló mérete is, így idén rendhagyó módon lehetőség van gépkocsiból nézni a bemutatókat.

Amennyiben valaki a repülőgépes, vagy a nosztalgia autóbuszos közlekedés helyett személygépkocsival érkezne vasárnap Börgöndre és eddig még soha nem járt a repülőtéren, akkor nekik segítségére lehetnek az alábbi információk:

Fontos! Sem a 62-es, sem 63-as számú útról közvetlenül nem javasolják megközelíteni a repülőteret.

A bátrabbak a repülés élményét is megtapasztalhatják, a félénkebbek a biztos talajról, még nagyobb területen szemlélhetik az égi parádét, vagy megnézhetik a földön álló repülők belsejét is az idei Repülőnapon, ahol a mai kor modern technikája mellett a repüléstörténet korábbi éveiből is ízelítőt kaphatunk, valamint betekintést adnak a Nemere projektbe.

A nap főhőse a P-51D Mustang lesz.

A börgöndi katonai repülés utolsó időszakából fontos típusok is láthatóak majd: Mi-2, Kamov 26. Ismét látható lesz a magyar fejlesztésű könnyű helikopter, a Hungaro-Copter, amelynek pilótája egykoron itt kezdte helikopteres pályafutását. Veres Zoltán motoros műrepülő két időpontban is tart bemutatót, valamint lesz autogiró-bemutató. A Goldtimer flottából a Kánya, a Gerle, a Po2-es és a Li-2-es, vagyis a teljes csapat és a Cimbora is látható lesz Börgöndön.

Kizárólag az alábbi útvonalat ajánlják az autóval, motorral, illetve a kerékpárral érkezőknek:

GPS segítségével: Keressünk rá a „BÖRGÖNDI ÚTRA” majd Székesfehérvár határától kb. 7-8 km-re elérjük a repteret!

Autópályáról: Az M7 autópályáról a Székesfehérvár – Szekszárd (Auchan bevásárlóközpont) kijáratnál kell lehajtani. Majd elindulni Székesfehérvár centrum irányába, és megközelítőleg 800 m után a jobb kéz felől található MOL benzinkút előtt derékszögben jobbra, majd az utca végén megint jobbra fordulni. Ez egy alsóbbrendű betonút, ami átmegy az M7-es autópálya alatt és közvetlenül a reptérre vezet.

A közönség biztonsága érdekében az idei évben 14,7 hektárra növelték a statikus rendezvényterületet, és 30 százalékkal nőtt az autóparkoló mérete is, így idén rendhagyó módon lehetőség van gépkocsiból nézni a bemutatókat. A szervezők arra kérik a látogatókat, hogy az esemény egésze alatt tartsák be a 1,5 méteres védőtávolságot, valamint használják a rendezvény területén elhelyezett érintésmentes kézfertőtlenítőket. Zárt helyeken (sátrak, szimulátorok stb.) és a sétarepülések alkalmával a szájmaszk viselése kötelező, de javasolják a maszkviselést az egész rendezvényterületen.

A Légiparádé egészségügyi szabályait minden látogatónak be kell tartania, valamint az eseményt mindenki saját felelősségére látogathatja.

Fehérvári színes

 1. "Ha nyugdíjba mész, köztünk a helyed!” – 45 éves az Öreghegyi Nyugdíjas Klub

  Megalakulásának 45. évfordulóját ünnepli az idei évben az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület Öreghegyi Klubja. A város legnagyobb, 112 tagot számláló klubját e jeles alkalomból emléklappal köszöntötte Székesfehérvár polgármestere. Az összetartó, baráti közösség a klubprogramok szervezésén túl tevékenyen részt vesz a város közösségi életében is.

  2020.09.23.
 2. Vigyázz, kresz, rajt! - idén is lesz „Közlekedik a család"-vetélkedő

  Idén is megrendezi a Közlekedik a család! elnevezésű, népszerű országos vetélkedőjét az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága és szakmai, támogató partnerei. A Fejér megyei döntőre október 3-án, szombaton 9 órától kerül majd sor Székesfehérváron, a Mátyás király körút melletti Törökudvarban.

  2020.09.23.
 3. Közelebb a természethez! - Gyerek Ökoklub indul a Sóstón

  Gyerek Ökoklubot indítanak a Sóstó Látogatóközpontban Kamarás Emesével. A kicsik és szüleik izgalmas, természetközeli foglalkozásokon vehetnek részt, megtudhatják többek között, hogy miről dalol az őszi erdő, készíthetnek mesebeli lámpást, madáretetőt és hozzá madármenüt, illetve ötleteket kapnak ahhoz is, hogyan díszítsék fel otthonukat karácsonyra a természet kincseivel. A részvételhez regisztrációt kérnek a szervezők.

  2020.09.23.
 4. A Fehérvár Éléstár Bevásárló Közösség kispiacával indul a Családi Életmód Hétvége

  A Fehérvár Éléstár Bevásárló Közösség kispiacával indul a Fehérvári Családi Életmód Hétvége négy napon át tartó programsorozata szeptember 24-én, csütörtökön 16.30–18.00 óra között.

  2020.09.23.
 1. X. Mozinet Filmnapok - fesztiválsikerek, premier előtt a Barátság moziban

  A legnagyobb nemzetközi filmfesztiválok – Sundance, Velence, Berlin és Cannes – legjobb alkotásaiból állt össze a X. Mozinet Filmnapok programja. Az eseményt Budapesten és 14 további magyarországi városban rendezik meg október 22. és 25. között; Székesfehérváron a Barátság mozi ad otthont a rendezvénynek. A négy nap során vetített fesztiválsikerek hónapokkal a hivatalos hazai premier előtt láthatók.

  2020.09.23.
 2. Fehérvári Családi Életmód Hétvége - családi piknik lesz vasárnap délután a Zöld Tanyán

  Szeptember 25-27-e között szervezik meg a Fehérvári Családi Életmód Hétvégét. Az egészségtudatos és környezetbarát szemléletet népszerűsítő programsorozat keretében vasárnap délután közös piknikre várják a családokat a Sóstó egyik legidillibb helyszínére, a Zöld Tanyára. A rendezvény ingyenes!

  2020.09.22.
 3. Tök Jó Napot szerveznek a fehérvári kézművesek szombaton

  Tök Jó Nap mottóval szervez egész napos őszváró családi programot a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szeptember 26-án, szombaton. Kérik, hogy a tökfaragáshoz mindenki hozzon saját nyersanyagot és kést, minden egyéb kézműves foglalkozáshoz a szervezők biztosítják az anyagokat és az eszközöket. A belépés díjtalan.

  2020.09.22.
 4. Nézze meg videón az idei Börgöndi repülőnap legszebb pillanatait

  Az Albatrosz Repülő Egyeszület idén is elkészítette a Börgöndi Repülőnap legfontosabb mozzanatait bemutató videó, ami segít felidézni azokat a remek pillanatokat, amiket együtt éltünk át Börgöndön szeptember 13-án.

  2020.09.22.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4