Vasárnap délutánig várja a látogatókat a kisállat kiállítás a Volán tornacsarnokban

Az Alba Regia Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület idén ismét megrendezte a hagyományos galamb és kisállat kiállítását. A Börgöndi úti Volán Sportcsarnokban különleges galambokat, baromfit, nyulakat és sokfajta díszmadarat láthatnak az érdeklődők vasárnap délutánig.
2023.01.07. 11:44 |
Vasárnap délutánig várja a látogatókat a kisállat kiállítás a Volán tornacsarnokban

Összesen 29 galambfajta 268 egyede, 15 baromfifajta 53 egyede, 15 fajta díszmadár 60 egyede és 11 fajta nyúl 72 egyede látható a Volán sportcsarnokban.

Szűcs Antal, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesületének elnöke elmondta, hogy a kiállításon összesen 65 tenyésztő mintegy hetven kisállatfajta 453 egyedét mutatja be. "Örömünk közös, hiszen újra együtt lehetünk, ahol összeköt bennünket az állatok szeretete és együtt szemlélhetjük az ember tenyésztői munkájának csodálkozásra késztető eredményét."

Nagyon hálás a város azért, hogy a V-61 Alba Regia Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesület minden évben megszervezik január első hétvégéjén a város legnagyobb kisállat kiállítását - mondta Mészáros Attila alpolgármester Mint kiemelte nagyon sokan jönnek gyerekekkel a Volán sportcsarnokba, hiszen így sokkal közelebb vihetjük a fiatalokhoz az állatokat.

A kiállításon az a magyar óriásnyúl is látható, melynek egyik legismertebb tenyésztője Dr. Viniczai László Székesfehérvár egykori jegyzője volt. A kiállítás az évek során kibővült a díszbaromfik és a nyulak bemutatásával, továbbá a fehérvári díszmadár tenyésztők is részt vesznek a bemutatón.

Fehérvári színes

 1. Mozgás idős korban

  Az egészség hullámhosszán címmel dr. Zahár Ákos főorvos, a Szent György Kórház Mozgásszervi Sebészeti Centrum vezetője tart előadást 2024. április 18-án, csütörtökön 14.00 órakor a Felsővárosi Közösségi Házban, a „Nem csak a 20 éveseké a világ” Felsővárosi Nyugdíjasklubban, a Havranek József u. 27 szám alatt.

  2024.04.17.
 2. Szakmák utcája április 24-én

  A Székesfehérvári Szakképzési Centrum tizenegy iskolájának képzési kínálatával ismerkedhet meg az, aki április 24-én 12 és 19 óra között a Széchenyi István Műszaki Technikumba látogat. A Budai út 45-ös szám alatt színpadi programok, toborzópont, katasztrófavédelmi bemutatók és a duális partnerek standjai várják a továbbtanulni vágyó fiatalokat.

  2024.04.17.
 3. Nyílt nap a Sóstón

  2022-ben nyitotta meg kapuit a Sóstó Vadvédelmi Központ és ezen idő alatt közel 1500 állaton segítettek. Április 21-én születésnapi nyílt napot tartanak, ami egy igazi családi program lesz, sok-sok érdekességgel. Érdemes a látogatást összekötni a Sóstó Székesfehérvár tanösvényen egy sétával, mert ilyenkor tavasszal sok csodás dolgot lehet megnézni a város lüktető zöld szívében sétálva.

  2024.04.16.
 4. Vannak még jegyek

  Április 19-én és 20-án a magyar és a norvég jégkorong-válogatott mérkőzik meg egymással az Alba Arénában. Székesfehérvár új multifunkcionális csarnokában számos közösségi program is várja a sporteseményre kilátogatókat. A jegyek a korábbi nyílt napokon gyorsan elfogytak, most a szombati napra az utolsó 100 VIP-jegyet vásárolhatják még meg az érdeklődők.

  2024.04.16.