Varsóban is közlekedni fog az új Székesfehérváron készült elektromos Ikarus

Szeptember első felében menetrendszerinti járatként tesztelik az új villany-Ikarust a lengyel fővárosban, melyhez hat évtizeden át elválaszthatatlanul hozzátartozott a legendás márka – közölte szerdán a varsói tömegközlekedési vállalat. Magyarországon az Ikarus 120e típusú elektromos autóbuszok először Székesfehérváron álltak forgalomba július elejétől. Azóta a járművet Németországban is tesztelték.
2022.09.02. 07:53 |
Varsóban is közlekedni fog az új Székesfehérváron készült elektromos Ikarus

A közlemény szerint az Ikarus 120e típusú, tisztán elektromos hajtású, városi alacsonypadlós autóbuszt korábban már Krakkóban is tesztelték. Székesfehérváron összesen 12 ilyen elektromos busz áll szolgálatba folyamatosan szeptember végéig.

A busz csütörtöktől szeptember 16-ig fog ingázni a fővárosi főpályaudvar (Dworzec Centralny) és a Varsó melletti Konstancin Jeziorna üdülőváros közötti vonalon. „A Varsóhoz hat évtizeden elválaszthatatlanul tartozó legendás márka visszatér a főváros utcáira” – áll az MZA közleményében. Felidézték, hogy a fővárosban a múlt század 60-as éveitől közlekedtek az Ikarus 620 típusú buszok. A legnépszerűbbé vált viszont a későbbi Ikarus 280 és Ikarus 260, a két típus 2013-ig volt forgalomban Varsóban, és a hely lakosok „madziarnak” (magyar) nevezték.

Gazdaság