Ilyen az új elektromos Ikarus a forgalomban - nézzen meg egy teljes kört a 44-esen!

A szerdán átadott első két zöldbusz azonnal forgalomba is állt és csütörtöktől már találkozhatnak velük a helyi közlekedésben a fehérváriak. Csütörtökön délelőtt a 44-es járattal mentünk egy kört, hogy megbizonyosodjunk személyesen is arról, hogy az új elektromos Ikarus csendes, kényelmes, tiszta, nagyon jó a légkondija és van rajta USB töltő is.
2022.07.07. 13:06 |
Ilyen az új elektromos Ikarus a forgalomban - nézzen meg egy teljes kört a 44-esen!

A Volánbusz székesfehérvári telephelyén szerdán mutatták be az első két elektromos autóbuszt és a teljes, 12 járműből álló flottához kialakított töltőket. A Zöld Busz Program keretében sikerül megvalósítani a fejlesztést, amelynek során szintén a városban gyártott elektromos Ikarus autóbuszok szolgálják majd a helyi közösségi közlekedést.

Szeptember végéig mind a 12 új elektromos busz forgalomba áll Székesfehérváron.

A korszerű, környezetbarát technológia jelentős előrelépés, ami a szolgáltatás színvonalát is emeli.

A buszok Székesfehérváron az Ikarus területén készülnek és egyre több saját, fehérvári fejlesztés kerül bele egy kínai alapba. A szoftverfejlesztése is csak egy a helyi innovációk közül, ami belekerült a buszba, de például a teljes ajtóvezérlést is Fehérváron fejlesztették a mérnökök és növelték a hatótávolságát is a járműnek. Fejlesztéseikkel törekszenek arra, hogy minél többet tudjanak egy töltéssel megtenni a buszok, melyek motorja 340kW-os és városi közlekedésre lett tervezve. Nemrégiben egy teszten 380 km-t tudott megtenni a jármű egyetlen töltéssel.