Vármegyei rangadó az ünnepi fordulóban - Felcsútra látogat a Vidi

Fejér vármegyei csapatok rangadójával kezdődik a húsvéti ünnepi forduló a labdarúgó OTP Bank Ligában: pénteken a Puskás Akadémia fogadja a Fehérvárt FC-t.
2024.03.28. 16:18 |
Vármegyei rangadó az ünnepi fordulóban - Felcsútra látogat a Vidi

Az ötödik helyezett felcsúti csapat a legutóbbi fordulóban döntetlent játszott a címvédő és éllovas Ferencváros otthonában. Hátránya hat pont a harmadik pozíciót elfoglaló Fehérvárral szemben, így ha a vendégcsapat most győzni tud, Hornyák Zsolt együttese jó eséllyel kiszáll a dobogóért zajló versenyfutásból. A székesfehérvári alakulat három vereség után a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt javított, győzött Kecskeméten, ezzel valamelyest stabilizálta helyzetét a tabellán.

A csapat középpályásának, Sigér Dávidnak kedden született meg második kisfia, így - amint azt a Fehérvár honlapjának elmondta - extra motivációval várja a pénteki összecsapást, melyre "a világ legboldogabb embereként" készül.

"Az utóbbi napjaim izgalmasan teltek, hiszen múlt hét hétfő óta akármikor megszülethetett volna a második kisfiam, ez végül a tegnapi napon történt meg. - nyilatkozott szerdán. - Szerencsére minden rendben volt és mindenki jól van, én pedig a világ legboldogabb embereként készülök a pénteki, PAFC elleni rangadóra. Aki már átélte egy gyermek megszületését, az tudja, hogy ez egy olyan hálás érzést és olyan plusz löketet ad, amihez nincs fogható. Visszatérve a pénteki mérkőzésre, azt kijelenthetjük, hogy egyik legfőbb riválisunk a Puskás Akadémia. A felcsúti csapat nemcsak a tabellán van a közelünkben, hanem földrajzilag is egymáshoz közel vagyunk, emiatt külön rivalizálás jellemzi ezt a párharcot."

Sigér saját tapasztalatai alapján úgy véli, a Puskás Akadémiában rendre sok jó képességű labdarúgó szerepel, és ha ők jó napot fognak ki, akkor az NB I abszolút elitjéhez tartoznak.