Váratlan, meglepő vereséget szenvedett a Hydro Fehérvár AV19 a ligautolsótól

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (ICEHL) hétfői egyetlen mérkőzésén a Hydro Fehérvár AV19 együttese nagy meglepetésre kikapott a liga utolsó helyén álló Pioneers Vorarlberg csapatának az otthonában.
2023.01.24. 07:53 |
Váratlan, meglepő vereséget szenvedett a Hydro Fehérvár AV19 a ligautolsótól

Pioneers Vorarlberg (osztrák)–Hydro Fehérvár AV19 3–2 (1–0, 1–1, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után

Egy nappal azt követően, hogy a dél-tiroli Bolzano otthonában kikapott a Fehérvár AV19, újabb utazást követően a liga utolsó helyét kibérlő újonc, a Vorarlberg otthonában lépett jégre.

Az Ausztria legnyugatibb településén, a svájci, osztrák, liechtensteini hármas határ tövében fekvő Feldkirchben nem kezdett jól a Volán, már az első harmad közepén hátrányba került. A második harmad elején sikerült ugyan a szépítés fehérvári részről, ám Anze Kuralt találatára két és fél percen belül érkezett a hazai válasz – tegyük hozzá, a harmad felénél a Terbócs István teljesen szabályosnak tűnő gólját nem adta meg az egyébként is minimum érdekes felfogásban közreműködő játékvezetői csapat. Már-már úgy tűnt, hogy a feldkirchiek rendes játékidőben megszerzik a három pontot, ám másfél perccel a vége előtt érkezett Brett Findlay, s hosszabbításra mentette a találkozót. Más kérdés, hogy aztán a Vorarlberg gyakorlatilag az első érdemi lövésével eldöntötte a mérkőzést.

A Fehérvár az automatikus rájátszásbeli szereplést jelentő hatodik helytől jelenleg három pontra van lemaradva, igaz, a hatodik helyen álló Vienna eggyel kevesebb mérkőzést játszott.

Vorarlberg: Madlener – Viveiros, Pallestrang 1 / Bull, Birnstill / Korecky, Summer / Reinbacher – Jacome, Van Nes, Heier / Macierzynski, L. Maver, Jarusek / Spannring (1), LEBEDA (2), J. METZLER 2 / Maurer, Zitz, Erne. Vezetőedző: Marc Habscheid
Hydro Fehérvár AV19: O. Roy – Fournier, Szabó Dániel / Stipsicz, Donaghey / O’Brien, T. Campbell (1) / Csollák, Ambrus G. – Erdély Cs., Hári J. (1),     Kuralt 1 / Sarauer, Findlay 1, Leclerc / Magosi B., Bartais I., Mihály Ákos / Vértes, Németh Kristóf, Terbócs.  Vezetőedző: Kevin Constantine
Kapura lövések: 22–28. Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 1/0.

Forrás: nso.hu