Válogatás a Petz Kertmoziban az idei Mediawave díjnyertes filmjeiből

A Mediawave díjnyertes filmjeiből vetítenek le hetet szeptember 28-án, csütörtökön a Petz Kertmoziban. A 18 órakor kezdődő eseményen belga, spanyol, svéd, orosz, amerikai-görög és lengyel animációs és kisfilmeket láthat a közönség.
2023.09.27. 07:08 |
Válogatás a Petz Kertmoziban az idei Mediawave díjnyertes filmjeiből

Húsz ország 72 beválogatott filmje szerepelt a 33. Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Együttlét fesztiválon tavasszal. A versenyprogramban több mint 61 alkotást vetítettek dokumentumfilmek, animációk, kisjátékfilmek és a rendhagyó, művészeti ágak összeolvadásából létrejövő cross-art filmek kategóriában. A fehérvári filmrajongók a díjnyertes alkotásokból láthatnak egy válogatást szeptember 28-án, csütörtökön 18 órától a Petz Kertmoziban.

Látható lesz az Animációs versenyprogramban díjazott Lassú fény, a lengyel alkotópáros, Katarzyna Kijek és Przemysław Adamski alkotása, valamint e kategória közönségdíjasa, az orosz Varya Yakovleva Oneluv filmje.

Vetítik a Kisjáték kategória díjnyertes filmjeit a spanyol Bea de Silva Tula, a belga Valéry Carnoy Titán és a Karina Logothetis rendezésében, amerikai-görög produkcióban készült Kavics című alkotást. A listában szerepel a lengyel Karol Ulman A világ végén és a svéd Star Bazancir, Jasmina Pusök alkotópáros Bátorság című filmje is. A belépés ingyenes, adományokat kalapban elfogadnak.

Fehérvári színes

 1. Karácsonyi fúvóskoncert

  Szeretettel várja a közönséget karácsonyi koncertjére a Székesfehérvári Fúvószenekar, 2023. december 17-én vasárnap 17 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. Az esten a Hermann László Zeneiskola fúvószenekara és a Fehérvári Fúvószenekar játszik, vezényel Hámori János és Zsédely Tamás. 

  2023.12.05.
 2. Születésnapi köszöntő

  Örömteli családi ünnepség helyszíne volt a székesfehérvári Fuksz Istvánné otthona hétfőn. Kati nénit szerető családtagjai köszöntötték 90. születésnapja alkalmából. Székesfehérvár közössége nevében Mészáros Attila alpolgármester, önkormányzati képviselő üdvözölte az ünnepeltet, és nyújtotta át számára a város ajándékait és a miniszterelnöki emléklapot.

  2023.12.04.
 3. Állami gondozottak Mikulása

  Hetedik alkalommal szerveztek Mikulás-ünnepséget állami gondoskodásban élő gyerekek és értelmi fogyatékossággal élők számára hétfőn délután az Alba Regia Sportcsarnokban. A kezdeményezés egy magánjellegű összefogásnak köszönhetően, önkéntesek és családtagok közreműködésével valósul meg évről évre. A résztvevők ajándékot kaptak a Mikulástól és meglepetés sztárvendégként Essemm szórakoztatta őket.

  2023.12.04.
 4. Nyílt nap a Szent Imrében

  A székesfehérvári Szent Imre Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda tisztelettel és szeretettel várja az érdeklődőket a gimnáziumi képzést bemutató tanulói nyílt napra, valamint szülői tájékoztatóra december 7-én, illetve december 13-án.

  2023.12.04.