Vállalható vereség: tíz góllal kapott ki a Győrtől hazai pályán az Alba Fehérvár KC

Bátran harcolt és tisztes vereséget szenvedett a világ talán legjobb csapatától az Alba FKC. A Győri Audi ETO KC ez első perctől vezetett, nagy tempót diktálva uralta a meccset, az Alba pedig jó periódusokban méltó ellenfél tudott lenni. Az első félidőben kialakuló hétgólos különbséget csak a hajrában növelte a Bajnokok Ligájában is esélyes ellenfél.
2019.02.06. 20:11 |

Ahogy várható volt, az első perctől kezdve a Győr diktálta a tempót, ez pedig szédítően gyors tempó volt, amelyben a román beállóra, Pinteára játszott támadások épp úgy megoldhatatlan feladatot jelentettek az Albának, mint a vendégek nyitott védekezése. Ezzel együtt bátran játszott a Fehérvár, Györkös védései és Zsilinszkaite góljai is megörvendeztették a hazai szurkolókat. Nem tudott ellépni az ETO, pedig villámgyorsan fejezte be támadásait, és akkor sem zökkent a játéka, amikor a kispadról beküldte újabb sztárjait Danyi Gábor. Pinteát például Brattset váltotta, és ő is villámgyorsan eljutott négy gólig. De nem volt megilletődött az Alba sem, labdákat szerzett, Grimsbőt pedig „lecseréltették” Májerék. Igaz, a norvég helyett beálló Kiss Évának aztán sokáig nem tudtak gólt lőni, így végül héttel vezetett a Győr szünetben.

Fordulás után egy ideig Mendyt és Nascimentót is pihentette Deli Rita, a csapat így is tartotta az eredményt. Pelczéder remekül játszott nevelőegyesülete ellen,  és a nemrég Győrből kölcsönkapott Varga Emőke is betalált. Az ETO persze minden hibát büntetett, Oftedal, Hansen és Kristiansen révén az északi villámkézilabda szépségeit is bemutatta, de csak a második félidő második felében tudta növelni előnyét. Mistina Kitty több szép védéssel igazolta klasszisát, közben mindkét oldalon villant egy-egy korábbi világklasszis: itt Nascimento, ott Görbicz. A hajrában az Alba fiataljai is pályára kerültek, Utasi és Sztankovics is gólt lőtt a Győrnek, összességében pedig egy bőven vállalható vereséget szenvedett az Alba Fehérvár.

Alba FKC - Győri Audi ETO KC 29-39 (14-21)
Az Alba góllövői: Zsilinszkaite, Mendy, Nascimento, Pelczéder 4-4, Gorsenyina 3, Májer, Utasi, Temes 2-2, Boldizsár, Sztankovics, Szarka, Varga 1-1.

Sport

 1. Először kapott ki a szezonban a Fehérvár AV19 a Klagenfurttól

  A középszakasz első hazai mérkőzésén az idényben már négyszer legyőzött Klagenfurtot fogadta a Fehérvár AV19. Ez a meccs azonban nem idézte a korábbiakat, igaz, csak a legvégén tudta eldönteni a KAC. A sokkal többször próbálkozó vendégek a hajrában magabiztossá is tették sikerüket.

  2019.02.15.
 2. A Honvéd Szondi mindkét asztalitenisz-csapata győzött

  Újfent dupla győzelemmel zárta az elmúlt fordulót a Honvéd Szondi asztalitenisz szakosztálya. Az NB I-es csapat idegenben nyert rangadót, az NB III-as együttes pedig városi riválist múlt felül, tartva jó pozícióját a bajnokságban.

  2019.02.14.
 3. Székesfehérváron tette le az állampolgársági esküt Nego Loic

  A MOL Vidi FC huszonnyolc éves labdarúgója a Városházán, Cser-Palkovics András polgármester előtt tette le az állampolgársági esküt. Nego 2013 szeptemberében szerződött Magyarországra, akkor még az Újpestbe, majd 2015-ben igazolt a Vidibe. Fehérváron a csapat meghatározó játékosává nőtte ki magát.

  2019.02.14.
 4. Az ötödik helyezett MTK otthonába látogat a Vidi szombaton

  A MOL Vidi FC a harmadik tavaszi NB I-es fordulóban játssza első 2019-es idegenbeli meccsét: az ellenfél február 16-án, szombaton 19:30-tól az Új Hidegkuti Nándor Stadionban az MTK Budapest FC gárdája lesz. A találkozóra jegyvásárlás online, a Piac téri VidiShopban és meccsnapon a helyszínen is lehetséges. 

  2019.02.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak