Vállalható vereség: tíz góllal kapott ki a Győrtől hazai pályán az Alba Fehérvár KC

Bátran harcolt és tisztes vereséget szenvedett a világ talán legjobb csapatától az Alba FKC. A Győri Audi ETO KC ez első perctől vezetett, nagy tempót diktálva uralta a meccset, az Alba pedig jó periódusokban méltó ellenfél tudott lenni. Az első félidőben kialakuló hétgólos különbséget csak a hajrában növelte a Bajnokok Ligájában is esélyes ellenfél.
2019.02.06. 20:11 |

Ahogy várható volt, az első perctől kezdve a Győr diktálta a tempót, ez pedig szédítően gyors tempó volt, amelyben a román beállóra, Pinteára játszott támadások épp úgy megoldhatatlan feladatot jelentettek az Albának, mint a vendégek nyitott védekezése. Ezzel együtt bátran játszott a Fehérvár, Györkös védései és Zsilinszkaite góljai is megörvendeztették a hazai szurkolókat. Nem tudott ellépni az ETO, pedig villámgyorsan fejezte be támadásait, és akkor sem zökkent a játéka, amikor a kispadról beküldte újabb sztárjait Danyi Gábor. Pinteát például Brattset váltotta, és ő is villámgyorsan eljutott négy gólig. De nem volt megilletődött az Alba sem, labdákat szerzett, Grimsbőt pedig „lecseréltették” Májerék. Igaz, a norvég helyett beálló Kiss Évának aztán sokáig nem tudtak gólt lőni, így végül héttel vezetett a Győr szünetben.

Fordulás után egy ideig Mendyt és Nascimentót is pihentette Deli Rita, a csapat így is tartotta az eredményt. Pelczéder remekül játszott nevelőegyesülete ellen,  és a nemrég Győrből kölcsönkapott Varga Emőke is betalált. Az ETO persze minden hibát büntetett, Oftedal, Hansen és Kristiansen révén az északi villámkézilabda szépségeit is bemutatta, de csak a második félidő második felében tudta növelni előnyét. Mistina Kitty több szép védéssel igazolta klasszisát, közben mindkét oldalon villant egy-egy korábbi világklasszis: itt Nascimento, ott Görbicz. A hajrában az Alba fiataljai is pályára kerültek, Utasi és Sztankovics is gólt lőtt a Győrnek, összességében pedig egy bőven vállalható vereséget szenvedett az Alba Fehérvár.

Alba FKC - Győri Audi ETO KC 29-39 (14-21)
Az Alba góllövői: Zsilinszkaite, Mendy, Nascimento, Pelczéder 4-4, Gorsenyina 3, Májer, Utasi, Temes 2-2, Boldizsár, Sztankovics, Szarka, Varga 1-1.

Sport

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak