Vakáció a Bregyóban - elkezdődött a Napraforgó Városi Napközis Tábor

Elkezdődött és nyolc héten át tart a Napraforgó Városi Napközis Tábor a Bregyó-közi Sportcentrumban. A járványügyi helyzet miatt legfeljebb 200 gyerek vehet részt egy-egy turnusban. A színes, szórakoztató programsorozatról idén is pedagógusok és civil szervezetek gondoskodnak. 
2020.06.29. 13:03 |

A harmadik turnus kivételével még vannak szabad helyek, melyekre szeretettel várják a jelentkezőket a Városgondnokság online felületén.

Hétfő reggel óta ismét gyermekzsivajtól hangos a Bregyó-közi Sportcentrum, ahol elkezdődött és egészen augusztus 19-ig tart Székesfehérvár Önkormányzatának nyári napközis tábora. Az elmúlt években nem volt létszámkorlát, több alkalommal 300 fölött volt a résztvevők száma, idén nyáron azonban a rendkívüli óvintézkedések miatt legfeljebb 200, székesfehérvári általános iskolában tanuló gyerek vehet részt a táborban. Az első hétre közel 170-en jelentkeztek.

A táborban rengeteg szabadidős tevékenység közül választhatnak a gyerekek. A sportos és kézműves foglalkozásokról pedagógusok gondoskodnak, akiket egy iskolai közösségi szolgálatot teljesítő fiatal is segít. A fehérvári civil szervezetek rendeznek többek között játékos egészségvédelmi programokat, közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési foglalkozásokat a kerékpáros ügyeségi pályán, de van ismeretterjesztő bemutató hobbiállatokkal, illetve péntekenként tűzoltó bemutató is egy speciális kutató-mentő csapattal. Délutánonként lehet menni a Koronás Parkba és jó időben a városi strandra.

Fontosak az óvintézkedések is, a gyerekek naponta többször mosnak kezet melyhez a tisztálkodószerek folyamatosan rendelkezésre állnak.

A Napraforgó Tábor július 13-17-e közötti, harmadik turnusa már teltházas, a többiben viszont még vannak szabad helyek. Jelentkezni kizárólag online lehet a Városgondnokság honlapján, mindig három munkanappal a turnus kezdete előtt – vagyis szerdán – délelőtt 10 óráig.

Fehérvári színes

 1. Szak-Ma tárbor az Árpádban - varrnak, forrasztanak és még "villanyt" is szerelnek

  Az Árpád Szakgimnázium ingyenes, a szakmákhoz kapcsolódó nyári Szak-Ma tábort szervezett általános iskolásoknak. A mai kreatív napon csodálatos, gépi és kézi varrással készített hajpántok születtek, a villamos műhelyben pedig komplett kis díszasztalokon dolgoztak a gyerekek, a nagyobbak világítási kapcsolásokat is szereltek.

  2020.07.02.
 2. Az Idő Van zenekar unplugged koncertje szombaton a Nyolcas Műhely udvarán

  Július 4-én, szombaton 19:30 órától az Idő Van zenekar ad unplugged koncertet a Nyolcas Műhely udvarán. 17 órakor kapunyitás, az estét becsületkasszával lehet támogatni.

  2020.07.02.
 3. Megismételhetetlen retró hétvége a Balaton északi partján Fehérvárról induló vonatokkal

  Az elmúlt évek nagy sikerű rendezvénye újból visszatér a Balaton északi partjára! A Székesfehérvár és Balatonfüred közötti fejlesztések – különösen a villamosítás – a következő években jelentősen át fogja alakítani a vonal arculatát, így számos helyen akár megismételhetetlen utazási és fényképezési lehetőségek várnak majd a résztvevőkre!

  2020.07.01.
 4. Virágözön - kannarózsák és begóniák színezik a Kossuth-udvart

  Az Órajáték mellett pompás egynyári virágözön színezi a teret, begóniákkal, kannarózsával és kúpvirággal. A Pelikán-udvar felé pedig egy évelős-örökzöldes-lombhullatós-díszcserjés ágyás mellett sétálhatunk el, ami zsályával, levendulával és gyöngyvesszővel díszít. 

  2020.07.01.
 1. Zöldellő kertek - öngondoskodó háztartások a Székesfehérvári Egyházmegyében

  A Székesfehérvári Egyházmegyében is javában folynak a munkálatok a Katolikus Karitász öngondoskodó háztartásokért indított országos segélyprogramjainak köszönhetően. A Zöldellő kertek-vetőmag programban az egyházmegye területén száz család vesz részt, tizenöt településen. A rászoruló családok több mint húszféle vetőmagot kaptak ingyenesen, amelyeknek elültetése, gondozása a család feladata. 

  2020.07.01.
 2. Tűzoltók és közutasok közös „kosarazása” a barátság világnapján

  Ma van a barátság világnapja, ebből az alkalomból egy rendhagyó látogatásra hívta a Katasztrófavédelem a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkatársait, a székesfehérvári laktanyába.

  2020.06.30.
 3. Hogyan erősödjünk gyógynövényekkel? - Dr. Hajdu Zsanett, biológus online előadása

  Július 1-jén, szerdán 18 órakor kezdődik a Vörösmarty Mihály Könyvtár első, élő online előadása, amelyben Dr. Hajdu Zsanett, gyógynövényszakértő biológust hallhatják, aki az előadásban azt járja körbe, hogy ebben a különös helyzetben milyen módon készíthetjük fel szervezetünket a várható kihívásokra.

  2020.06.30.
 4. Taroltak a karamellás fagylaltok a fehérvári regionális elődöntőn

  Damniczki Balázs Tonka-mogyoró Affogato és a Füredi Fagyizó Passió-karamell, illetve Törökmézes vanília fagyija még mindig versenyben vannak azért, hogy 2020-ban elnyerjék az Év Fagylaltja címet – derült ki ma reggel a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete által meghirdetett verseny első regionális elődöntőjén. 

  2020.06.30.

Lakossági tájékoztatás

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár

Eseménynaptár

2020. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2