Vadvasárnap - sünökkel és kuvikkal várták a családokat a Sóstó Vadvédelmi Központba

Sünik, denevérek, egy kuvik és egy vércse is várta a kilátogatókat a Sóstó Vadvédelmi Központban a hétvégén. „Vadvasárnap” címmel szerveztek itt programot a családoknak. A tervek szerint a jövőben minden vasárnap lesz majd a mostanihoz hasonló program, amikor a kilátogatók bekukkanthatnak a kulisszák mögé is a vadvédelmi központban.
2022.08.07. 12:14 |
Vadvasárnap - sünökkel és kuvikkal várták a családokat a Sóstó Vadvédelmi Központba

„Vadvasárnap” címmel várták a családokat, kicsiket és nagyokat a hétvégén.

A kétórás program során a központ állatorvosainak és szakembereinek előadásain vehettek részt a látogatók – a tervek szerint rendszeresek lesznek a hasonló programok. „Az a tervünk, hogy minden vasárnap bemutatjuk majd a munkánkat és a tevékenységünket a kilátogató emberek számára is. Ilyenkor úgymond szeretnénk egy kicsit jobban a kulisszák mögé engedni az érdeklődőket. Várhatóan heti egyszer, vasárnaponként lesz a jövőben ez a program megrendezve.” - mondta el Mietsch Rita, a Sóstó Vadvédelmi Központ vezető állatorvosa, a Fehérvár Televíziónak.

Ezzel a nemrég érkezett sünnel is találkozhattak a gyerekek a Sóstó Vadvédelmi Központba. Ő, egy kutyatámadás okozta lábtörés miatt lábadozik most a Sóstón, ám a rehabilitációja után, ismét visszaengedik majd a természetbe.

A heti rendszerességgel szervezett „Vadvasárnapokon” az előadások mellett tanulmányok, különleges esetek bemutatása, valamint koordinátorokkal történő körbevezetés is várja a látogatókat majd hétről- hétre.