Vadvasárnap - sünökkel és kuvikkal várták a családokat a Sóstó Vadvédelmi Központba

Sünik, denevérek, egy kuvik és egy vércse is várta a kilátogatókat a Sóstó Vadvédelmi Központban a hétvégén. „Vadvasárnap” címmel szerveztek itt programot a családoknak. A tervek szerint a jövőben minden vasárnap lesz majd a mostanihoz hasonló program, amikor a kilátogatók bekukkanthatnak a kulisszák mögé is a vadvédelmi központban.
2022.08.07. 12:14 |
Vadvasárnap - sünökkel és kuvikkal várták a családokat a Sóstó Vadvédelmi Központba

„Vadvasárnap” címmel várták a családokat, kicsiket és nagyokat a hétvégén.

A kétórás program során a központ állatorvosainak és szakembereinek előadásain vehettek részt a látogatók – a tervek szerint rendszeresek lesznek a hasonló programok. „Az a tervünk, hogy minden vasárnap bemutatjuk majd a munkánkat és a tevékenységünket a kilátogató emberek számára is. Ilyenkor úgymond szeretnénk egy kicsit jobban a kulisszák mögé engedni az érdeklődőket. Várhatóan heti egyszer, vasárnaponként lesz a jövőben ez a program megrendezve.” - mondta el Mietsch Rita, a Sóstó Vadvédelmi Központ vezető állatorvosa, a Fehérvár Televíziónak.

Ezzel a nemrég érkezett sünnel is találkozhattak a gyerekek a Sóstó Vadvédelmi Központba. Ő, egy kutyatámadás okozta lábtörés miatt lábadozik most a Sóstón, ám a rehabilitációja után, ismét visszaengedik majd a természetbe.

A heti rendszerességgel szervezett „Vadvasárnapokon” az előadások mellett tanulmányok, különleges esetek bemutatása, valamint koordinátorokkal történő körbevezetés is várja a látogatókat majd hétről- hétre.

Fehérvári színes

 1. Őszi kézműves családi délután

  Kreatív délutánra hívja a családokat a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ október 1-jén, szombaton Börgöndpusztára. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének közreműködésével többek között fa kulcstartót is festhetnek az érdeklődők a Tó Sörözőben.

  2022.09.29.
 2. Szent Mihály-napi piknik

  Október első szombatján ismét Szent Mihály-napi piknikre hívja a közönséget a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar hagyományos családi programjában a szárazréti óvodások műsora mellett kézműves foglalkozás és sok játék is várja az érdeklődőket, a színpadon pedig fellép Wolf Kati és Kovács Áron is. A belépés ingyenes.

  2022.09.29.
 3. A világ más szemmel

  Újabb ismeretterjesztő előadást szerveznek október 4-én, kedden 17.00 órai kezdettel a Mathias Corvinus Collegium Székesfehérvári Képzési Központjában. Hogyan láthatjuk a világot más szemmel és miként változtassunk a megszokott életvitelünkön? – ezekre a kérdésekre keresik a választ Dr. Csepregi Gábor oktató közreműködésével. Az angol nyelvű előadáshoz tolmácskészüléket biztosítanak.

  2022.09.29.
 4. Elhalasztják a Mihály-napi vásárt

  A kedvezőtlen időjárás miatt a Széna Téri Általános Iskola úgy döntött, hogy elhalasztja a szeptember 29-én, csütörtökön 14.00 órára tervezett Mihály-napi vásárt. Az eseményt 2002. október 3-án, hétfőn változatlanul 14.00 órától tervezik megtartani.

  2022.09.29.