Ütemterv szerint zajlik a felújítás a Ligetsoron - kicserélték a város egyik legnagyobb vízvezetékét is

Május óta folyik a Ligetsor felújítása: az útbontást követően zajlik a víziközművek, valamint a Vörösmarty Általános Iskola előtti parkoló és tér építése. Hamarosan teljes lezárásra kerül sor, hogy az út felújítása egy ütemben történhessen. 
2017.08.10. 14:44 |

Székesfehérvár Önkormányzata májusban megkezdte a Ligetsor felújítását. A beruházás keretében megújul az útburkolat, felújítják a víziközműveket, valamint parkolókat, kerékpáros sávokat és járdákat építenek. Megszépül a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Ligetsori Óvoda előtti tér, befejezik a Csónakázó-tavat körülölelő sétányt, és körforgalmat hoznak létre a Ligetsor – Szedres-közi buszvégállomás útcsatlakozásánál. A forgalmat a munkálatok idején több ütemben, időszakosan zárják le vagy terelik el, a fejlesztés 2018 májusára készül el.

A Liget sor felújítása Európai uniós forrásból (TOP 6.1.5-15) valósul meg, a víziközmű-rekonstrukciót az Önkormányzat Víziközmű Fejlesztési Alapja, a Csónakázó-tó sétányszakaszát pedig a Sóstó Természetvédelmi Terület és a Csónakázó-tó rehabilitációjához biztosított központi kormányzati támogatás fedezi.

A helyszínen dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy az erre közlekedők már hónapok óta figyelemmel kísérhetik a munkálatok előrehaladását – a környéken élők és az utca használóinak a türelmét kérte a további időszakra is. Az egész városrész rehabilitációja történt meg az elmúlt években, a Bregyó, a Koronás Park, a Csónakázó-tó és a szálloda beruházását követően a rehabilitáció utolsó eleme az út, a közművek és a járda felújítása, tette hozzá. A polgármester arra emlékeztetett, hogy a 6-8 évvel ezelőtti állapothoz képest tényleg megújult ez a városrész, ami a Liget sor felújításával válik teljessé. Végül megköszönte a szakembereknek az előkészítésben és a kivitelezés során végzett munkát.

Szigli István önkormányzati képviselő azt fogalmazta meg, hogy a városrész rehabilitációjával tulajdonképpen a Belváros is kibővült, a családok, az iskolások kellemes sétát tehetnek a Rózsaliget és a Csónakázó-tó felé. A lakók türelmesek, köszönhetően a kivitelező pontos tájékoztatásának, hangsúlyozta. Elmondta, hogy hamarosan sor kerül az utca teljes lezárására, a Mészöly Géza utcától a szállodáig, hogy az útépítés egy ütemben végbemehessen; várhatóan az ősz folyamán már közlekedni lehet rajta. A kopóréteget a jövő év tavaszán építik majd rá.

A munkálatok a Koronás Park – MKOSZ Kosárlabda Edzőcsarnok közötti, valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola előtti parkoló és tér bontásával-építésével kezdődtek, jelenleg a Liget sor teljes hosszában fel van bontva a burkolat, az út egy sávban járható. Az útfelújítással párhuzamosan szakaszos kivitelezéssel zajlik a szennyvíz- és a csapadékcsatorna, valamint az ivóvízvezeték építése. A jelenleg zajló vízvezeték-rekonstrukció az egyik legfontosabb a közműcserék között, hiszen a város három fő vezetékéből ez az egyik, amelyet még a 60-as években raktak le. Ennek a felújításához szükség volt a Hunyadi utcában egy 400 méteres víznyomó-vezeték megépítésére, tette hozzá Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője.

Városfejlesztés

 1. Újabb lépés a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” programban

   Székesfehérváron a Modern Városok Program keretében valósul meg a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program, ami újabb állomásához érkezett: a Kormány 1,1 milliárd forinttal támogatja a fejlesztés megvalósulását az alsóvárosi réten, a Palotavárosi tavak mögött.

  2017.10.11.
 2. Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere

  A Hungrana Kft. és két önkormányzati képviselő, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba támogatásával újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere. Az új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszközök beszerzése és telepítése mintegy 2 millió forintba került. Az új játékokat nagyon várták már a gyerekek, hiszen a korábbi, balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.

  2017.10.10.
 3. Több mint negyven új parkolóhely épült a Lövölde úton - parkosítással folytatják

  Negyvennégy új parkolóhelyet alakítottak ki a Lövölde úton, a 2-10. számú épületek közötti területen, amelynek műszaki átadását a szakhatóságok képviselőinek részvételével pénteken tartották a Lövölde út 2-10. szám közötti területen. A parkoló megépítése mellett felújították a kapcsolódó járdákat és a keresztülfutó utat is újraaszfaltozták. Az ősz folyamán a Városgondnokság rendezi a zöldfelületet, 17 fát ültetnek.

  2017.10.06.
 4. Jövő héten kezdődik és még idén elkészül a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítása

  Jövőhéten kezdődik a Pozsonyi út felújítása a Berényi út és a Fiskális út közötti szakaszon. Szerdától, a munkálatok ideje alatt egyirányú lesz az utca a Berényi út felől egészen a Karinthy Frigyes utca - Pozsonyi út kereszteződéséig. A teljes felújítás december közepére fejeződik be, mely kerékpársávok, és kettő gyalogátkelőhely építését is tartalmazza.

  2017.10.06.
 1. Bejárás Sóstón - új járdák, utak parkolók, természetvédelem és épülő stadion

  A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs programja és a Sóstói Stadion rekonstrukciója esetében is fontos szempont a közúti elérhetőség fejlesztése, több útfelújítási és parkolóépítési ütem kapcsolódik a beruházásokhoz. Csütörtökön helyszínbejárás keretében nézték meg a résztvevők az elkészült területeket és a most folyó kivitelezési munkarészeket. Fontos szempont a város számára, hogy a két fejlesztés összekapcsolásával az egész városrész megújulhat.

  2017.09.28.
 2. Három fehérvári iskolát is érint a hatszázmilliós intézményfelújítás

  Három fehérvári iskolában kezdődik felújítás jövő tavasszal. A Székesfehérvári Tankerületi Központ mintegy 600 millió forintot fordíthat a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumra, ahol az épület és az udvar felújítása mellett kórus- és tánctermet is kialakítanak, a Munkácsyban Mihály Általános Iskolában a tornatermet és az udvart újítják fel, a Vasvári Pál Általános Iskolában pedig a tornaterem újul meg.

  2017.09.22.
 3. Folytatódik a Salétrom utcai sétány építése – az iskola előtti tér is megújul

  Még a héten elkezdődnek a munkálatok a Salétrom utcában, ahol 60 millió forintos beruházással újul meg a régi burkolat és a közvilágítás, mintegy 6500 négyzetméternyi felületen. A felújítást követően a teljes Salétrom utca egy egységes sétány képét nyújtja majd új pihenőpadokkal. 

  2017.09.19.
 4. Teljessé vált a haemodinamikai részleg fejlesztése a Szent György Kórházban

  Szívkatéterezésre és pacemaker beültetésre az úgynevezett haemodinamikai laborokban van lehetőség, amelyek már az ország több pontján működnek, így Székesfehérváron a Szent György Kórházban is, ahol évente 3000 vizsgálatot, beavatkozást hajtanak végre. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a Hotel épület IV. szintjén található haemodinamikai osztály fektető részleggel bővült, modern műszaki berendezésekkel és infrastruktúrával, így teljessé vált a tavaly megkezdett beruházás.

  2017.09.18.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek