Ütemterv szerint zajlik a felújítás a Ligetsoron - kicserélték a város egyik legnagyobb vízvezetékét is

Május óta folyik a Ligetsor felújítása: az útbontást követően zajlik a víziközművek, valamint a Vörösmarty Általános Iskola előtti parkoló és tér építése. Hamarosan teljes lezárásra kerül sor, hogy az út felújítása egy ütemben történhessen. 
2017.08.10. 14:44 |

Székesfehérvár Önkormányzata májusban megkezdte a Ligetsor felújítását. A beruházás keretében megújul az útburkolat, felújítják a víziközműveket, valamint parkolókat, kerékpáros sávokat és járdákat építenek. Megszépül a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Ligetsori Óvoda előtti tér, befejezik a Csónakázó-tavat körülölelő sétányt, és körforgalmat hoznak létre a Ligetsor – Szedres-közi buszvégállomás útcsatlakozásánál. A forgalmat a munkálatok idején több ütemben, időszakosan zárják le vagy terelik el, a fejlesztés 2018 májusára készül el.

A Liget sor felújítása Európai uniós forrásból (TOP 6.1.5-15) valósul meg, a víziközmű-rekonstrukciót az Önkormányzat Víziközmű Fejlesztési Alapja, a Csónakázó-tó sétányszakaszát pedig a Sóstó Természetvédelmi Terület és a Csónakázó-tó rehabilitációjához biztosított központi kormányzati támogatás fedezi.

A helyszínen dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy az erre közlekedők már hónapok óta figyelemmel kísérhetik a munkálatok előrehaladását – a környéken élők és az utca használóinak a türelmét kérte a további időszakra is. Az egész városrész rehabilitációja történt meg az elmúlt években, a Bregyó, a Koronás Park, a Csónakázó-tó és a szálloda beruházását követően a rehabilitáció utolsó eleme az út, a közművek és a járda felújítása, tette hozzá. A polgármester arra emlékeztetett, hogy a 6-8 évvel ezelőtti állapothoz képest tényleg megújult ez a városrész, ami a Liget sor felújításával válik teljessé. Végül megköszönte a szakembereknek az előkészítésben és a kivitelezés során végzett munkát.

Szigli István önkormányzati képviselő azt fogalmazta meg, hogy a városrész rehabilitációjával tulajdonképpen a Belváros is kibővült, a családok, az iskolások kellemes sétát tehetnek a Rózsaliget és a Csónakázó-tó felé. A lakók türelmesek, köszönhetően a kivitelező pontos tájékoztatásának, hangsúlyozta. Elmondta, hogy hamarosan sor kerül az utca teljes lezárására, a Mészöly Géza utcától a szállodáig, hogy az útépítés egy ütemben végbemehessen; várhatóan az ősz folyamán már közlekedni lehet rajta. A kopóréteget a jövő év tavaszán építik majd rá.

A munkálatok a Koronás Park – MKOSZ Kosárlabda Edzőcsarnok közötti, valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola előtti parkoló és tér bontásával-építésével kezdődtek, jelenleg a Liget sor teljes hosszában fel van bontva a burkolat, az út egy sávban járható. Az útfelújítással párhuzamosan szakaszos kivitelezéssel zajlik a szennyvíz- és a csapadékcsatorna, valamint az ivóvízvezeték építése. A jelenleg zajló vízvezeték-rekonstrukció az egyik legfontosabb a közműcserék között, hiszen a város három fő vezetékéből ez az egyik, amelyet még a 60-as években raktak le. Ennek a felújításához szükség volt a Hunyadi utcában egy 400 méteres víznyomó-vezeték megépítésére, tette hozzá Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője.

Városfejlesztés

 1. Jól haladnak a közműcserékkel a Budai - Távirda kereszteződésben

  Az előre tervezett ütem szerint építik az ivóvíz gerincvezetéket, a szennyvíz- és a csapadékcsatornát is a Budai út - Távirda utca kereszteződésében. A Távírda utca felújítása és közmű-rekonstrukciója miatt augusztus 7-től előreláthatólag augusztus 23-ig a Budai úton a Várkörút és a Deák Ferenc utca közötti szakaszon nem lehet közlekedni, a közműépítés miatt.

  2017.08.16.
 2. 2,6 milliárd forintos támogatással újul meg a Ciszterci Szent István Gimnázium

  A kormány döntésének köszönhetően 2,6 milliárd forintos támogatással újul meg a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Ciszterci templom felújítása pedig 170 millió forintból valósulhat meg. A gimnáziumban olyan modern tornacsarnokot is kialakítanak, amelyben külön helyiséget kap a szertorna. A Ciszterci Szent István Gimnáziumban szeptembertől 737 diák kezdi meg a tanévet.

  2017.08.14.
 3. Megnyitották - újra lehet közlekedni a Palotai úti Gaja-hídon

  Hétfőn délután, az előre megadott határidő szerint megnyitották a forgalom előtt a Gaja-hidat, így jelentősen enyhülnek a torlódások a Móri út, Malom utca kereszteződésben és a Zichy ligetnél. A híd felújítása tovább folytatódik, azonban ezek a munkák már nem befolyásolják a gépjárműforgalmat.

  2017.08.14.
 4. Több mint száz új, ingyenes parkolóhely a Palotai úton

  Elkészült a Palotai úton egy háromezer négyzetméteres új, ingyenesen használható parkoló. A jövőben ezen a területen épülhet meg az eredetileg a Dr. Koch László utcába tervezett parkolóház, ahol felszíni parkolókat építenek és ezt követően felújítják teljes szélességében a Dr. Koch László utcát is.

  2017.08.11.
 1. Ütemterv szerint zajlik a felújítás a Ligetsoron - kicserélték a város egyik legnagyobb vízvezetékét is

  Május óta folyik a Ligetsor felújítása: az útbontást követően zajlik a víziközművek, valamint a Vörösmarty Általános Iskola előtti parkoló és tér építése. Hamarosan teljes lezárásra kerül sor, hogy az út felújítása egy ütemben történhessen. 

  2017.08.10.
 2. Mederkotrás és tájépítés a Sóstón – az embert és a természetet is szolgálja a rehabilitáció

  Július elején kezdődött el a Sóstó természetvédelmi terület rehabilitációja az Északi-tavat érintő mederkotrással és a tanösvény kialakítását is magában foglaló tájépítészeti beruházással. A fejlesztések 2018 májusára készülnek el a Sóstón, ahol a megújult tanösvényen interaktív játékok fogadják majd a látogatót és a tó is teljes egészében körbejárható lesz.

  2017.08.08.
 3. Új járda épült a Béla úton és új gyalogos átkelőhely a Fiskális út – Béla út csomópontban

  Összesen 460 méter hosszban épült új járda, illetve újult meg a járdaszakasz a Béla úton a Szeredi út és a Nagyszombati út között. Felújították a kapubejárókat és a kis méretű átereszeket, illetve a feltöltődött árkot is kitisztították a Béla úton. A beruházás mintegy nettó 32 millió forintba került. Elkészült a Fiskális út – Béla út kereszteződésében az új gyalogos átkelőhely is. A nagyméretű útcsatlakozást átépítették, így biztonságosabban lehet használni.

  2017.08.08.
 4. Új szabadtéri fitneszeszközök az Almássy és Fáy lakótelepen

  Az Almássy és a Fáy András lakótelepen is új szabadtéri fitneszeszközöket helyeztek ki az elmúlt hetekben. A környékben élők számára hasznos kikapcsolódást nyújtó fejlesztésekről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A körzetben több parkoló is épült a közelmúltban.

  2017.08.03.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2017. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek