Ütemterv szerint zajlik a felújítás a Ligetsoron - kicserélték a város egyik legnagyobb vízvezetékét is

Május óta folyik a Ligetsor felújítása: az útbontást követően zajlik a víziközművek, valamint a Vörösmarty Általános Iskola előtti parkoló és tér építése. Hamarosan teljes lezárásra kerül sor, hogy az út felújítása egy ütemben történhessen. 
2017.08.10. 14:44 |

Székesfehérvár Önkormányzata májusban megkezdte a Ligetsor felújítását. A beruházás keretében megújul az útburkolat, felújítják a víziközműveket, valamint parkolókat, kerékpáros sávokat és járdákat építenek. Megszépül a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Ligetsori Óvoda előtti tér, befejezik a Csónakázó-tavat körülölelő sétányt, és körforgalmat hoznak létre a Ligetsor – Szedres-közi buszvégállomás útcsatlakozásánál. A forgalmat a munkálatok idején több ütemben, időszakosan zárják le vagy terelik el, a fejlesztés 2018 májusára készül el.

A Liget sor felújítása Európai uniós forrásból (TOP 6.1.5-15) valósul meg, a víziközmű-rekonstrukciót az Önkormányzat Víziközmű Fejlesztési Alapja, a Csónakázó-tó sétányszakaszát pedig a Sóstó Természetvédelmi Terület és a Csónakázó-tó rehabilitációjához biztosított központi kormányzati támogatás fedezi.

A helyszínen dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy az erre közlekedők már hónapok óta figyelemmel kísérhetik a munkálatok előrehaladását – a környéken élők és az utca használóinak a türelmét kérte a további időszakra is. Az egész városrész rehabilitációja történt meg az elmúlt években, a Bregyó, a Koronás Park, a Csónakázó-tó és a szálloda beruházását követően a rehabilitáció utolsó eleme az út, a közművek és a járda felújítása, tette hozzá. A polgármester arra emlékeztetett, hogy a 6-8 évvel ezelőtti állapothoz képest tényleg megújult ez a városrész, ami a Liget sor felújításával válik teljessé. Végül megköszönte a szakembereknek az előkészítésben és a kivitelezés során végzett munkát.

Szigli István önkormányzati képviselő azt fogalmazta meg, hogy a városrész rehabilitációjával tulajdonképpen a Belváros is kibővült, a családok, az iskolások kellemes sétát tehetnek a Rózsaliget és a Csónakázó-tó felé. A lakók türelmesek, köszönhetően a kivitelező pontos tájékoztatásának, hangsúlyozta. Elmondta, hogy hamarosan sor kerül az utca teljes lezárására, a Mészöly Géza utcától a szállodáig, hogy az útépítés egy ütemben végbemehessen; várhatóan az ősz folyamán már közlekedni lehet rajta. A kopóréteget a jövő év tavaszán építik majd rá.

A munkálatok a Koronás Park – MKOSZ Kosárlabda Edzőcsarnok közötti, valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola előtti parkoló és tér bontásával-építésével kezdődtek, jelenleg a Liget sor teljes hosszában fel van bontva a burkolat, az út egy sávban járható. Az útfelújítással párhuzamosan szakaszos kivitelezéssel zajlik a szennyvíz- és a csapadékcsatorna, valamint az ivóvízvezeték építése. A jelenleg zajló vízvezeték-rekonstrukció az egyik legfontosabb a közműcserék között, hiszen a város három fő vezetékéből ez az egyik, amelyet még a 60-as években raktak le. Ennek a felújításához szükség volt a Hunyadi utcában egy 400 méteres víznyomó-vezeték megépítésére, tette hozzá Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője.

Városfejlesztés

 1. Elkészült a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítása

  Határidőre elkészült a Pozsonyi út alsó szakaszának teljes felújítása a Berényi út és a Fiskális út közötti szakaszon. Az építkezés során két új gyalogos átkelőhely, új járdaszakaszok és kerékpársávok is épültek. Október 6-án kezdék a felújítást és naponta 60-80 ember dolgozott azon, hogy elkészüljenek határidőre.

  2017.12.14.
 2. Elkészült az új járda a Lövölde úton a katonai temető mellett

  Elkészült az új járda a Lövölde úttal párhuzamosan, az orosz katonai temető mellett. Az eddig murvás sétányt váltotta fel a Deák Ferenc utca és a Lövölde út csomópontjában korábban kiépített járdához is kapcsolódó új térköves szakasz. A közel 10 millió forintos városi beruházás polgármesteri és képviselői keretből valósult meg.

  2017.12.13.
 3. Hét kormányhivatali épület újult meg Fejér megyében

  Újabb hét kormányhivatali épület újult meg Fejér megyében, az átadó ünnepségen a hivatali dolgozók képzésének fontosságáról is szó esett. Székesfehérváron hat épületet újítottak fel a Mátyás király körúton, a Csíkvári úton, a Kégl György utcában, a Piac téren, a Koch László utcában, valamint a Sörház téren.

  2017.12.08.
 4. Elkészült és átadták a felújított Béke téri játszóteret

  Régóta várt beruházásként elkészült a Béke téri játszótér felújítása. Több mint 6 és félmillió forintból szabványszerűvé és biztonságossá tették a teret, ahova új játékok is kerültek. 

  2017.12.08.
 1. Megújul a Gárdonyi Géza Művelődési Ház – közel 90 millió forint érkezik az előkészítéshez

  A Magyar Kormány idén novemberben hozott határozatot arról, hogy forrást biztosít a maroshegyi Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár felújításának előkészítéséhez, majd egy következő ütemben a beruházás megvalósításához is. A régóta várt döntésről Vargha Tamás és Törő Gábor országgyűlési képviselők, Cser-Palkovics András polgármester és Brájer Éva alpolgármester, Maroshegy önkormányzati képviselője számolt be a művelődési házban.

  2017.12.07.
 2. Megújult a Sarló utcai orvosi rendelő belső udvara

  Új burkolatot kapott a Sarló utcai orvosi rendelő belső udvara. Az önkormányzati finanszírozásból megvalósult fejlesztésnek köszönhetően közel 140 négyzetméteren cserélték ki a balesetveszélyessé vált gránitlapokat. A munkálatokat a Kégl György Városi Egészségügyi Program keretében a Humán Szolgáltató Intézet végeztette el. 

  2017.12.07.
 3. Mérföldkő a kórház életében - új helyre költözik a megújult Neurológia

  Öt hónap alatt 187 millió forint állami támogatással és 10 millió forint kórházi forrásból valósult meg az az infrastruktúra, mely mindenben megfelel a XXI. századi, 24 órás komplex ellátást nyújtó követelményeknek. A Neurológiai Osztály költözése a korábbi években megkezdett infrastrukturális fejlesztések záró lépése.

  2017.12.01.
 4. Játszótér bővítés a Palotavárosban kormányzati támogatással

  Jelentős játszótér bővítés lesz a Palotavárosban a Bátky Zsigmond utca és a Halász utca közötti parkban. Belügyminisztériumi támogatásból ötvenmillió forintból építik tovább a parkban a nemrégiben elkészült új játszóteret. A beruházásról hétfőn reggel Vargha Tamás Fehérvár országgyűlési képviselője, Cser-Palkovics András polgármester és Viza Attila palotavárosi önkormányzati képviselő közösen tájékoztatott a helyszínen.

  2017.11.27.

Adventi programok

Eseménynaptár

2017. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek