Ütemterv szerint zajlik a felújítás a Ligetsoron - kicserélték a város egyik legnagyobb vízvezetékét is

Május óta folyik a Ligetsor felújítása: az útbontást követően zajlik a víziközművek, valamint a Vörösmarty Általános Iskola előtti parkoló és tér építése. Hamarosan teljes lezárásra kerül sor, hogy az út felújítása egy ütemben történhessen. 
2017.08.10. 14:44 |

Székesfehérvár Önkormányzata májusban megkezdte a Ligetsor felújítását. A beruházás keretében megújul az útburkolat, felújítják a víziközműveket, valamint parkolókat, kerékpáros sávokat és járdákat építenek. Megszépül a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Ligetsori Óvoda előtti tér, befejezik a Csónakázó-tavat körülölelő sétányt, és körforgalmat hoznak létre a Ligetsor – Szedres-közi buszvégállomás útcsatlakozásánál. A forgalmat a munkálatok idején több ütemben, időszakosan zárják le vagy terelik el, a fejlesztés 2018 májusára készül el.

A Liget sor felújítása Európai uniós forrásból (TOP 6.1.5-15) valósul meg, a víziközmű-rekonstrukciót az Önkormányzat Víziközmű Fejlesztési Alapja, a Csónakázó-tó sétányszakaszát pedig a Sóstó Természetvédelmi Terület és a Csónakázó-tó rehabilitációjához biztosított központi kormányzati támogatás fedezi.

A helyszínen dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy az erre közlekedők már hónapok óta figyelemmel kísérhetik a munkálatok előrehaladását – a környéken élők és az utca használóinak a türelmét kérte a további időszakra is. Az egész városrész rehabilitációja történt meg az elmúlt években, a Bregyó, a Koronás Park, a Csónakázó-tó és a szálloda beruházását követően a rehabilitáció utolsó eleme az út, a közművek és a járda felújítása, tette hozzá. A polgármester arra emlékeztetett, hogy a 6-8 évvel ezelőtti állapothoz képest tényleg megújult ez a városrész, ami a Liget sor felújításával válik teljessé. Végül megköszönte a szakembereknek az előkészítésben és a kivitelezés során végzett munkát.

Szigli István önkormányzati képviselő azt fogalmazta meg, hogy a városrész rehabilitációjával tulajdonképpen a Belváros is kibővült, a családok, az iskolások kellemes sétát tehetnek a Rózsaliget és a Csónakázó-tó felé. A lakók türelmesek, köszönhetően a kivitelező pontos tájékoztatásának, hangsúlyozta. Elmondta, hogy hamarosan sor kerül az utca teljes lezárására, a Mészöly Géza utcától a szállodáig, hogy az útépítés egy ütemben végbemehessen; várhatóan az ősz folyamán már közlekedni lehet rajta. A kopóréteget a jövő év tavaszán építik majd rá.

A munkálatok a Koronás Park – MKOSZ Kosárlabda Edzőcsarnok közötti, valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola előtti parkoló és tér bontásával-építésével kezdődtek, jelenleg a Liget sor teljes hosszában fel van bontva a burkolat, az út egy sávban járható. Az útfelújítással párhuzamosan szakaszos kivitelezéssel zajlik a szennyvíz- és a csapadékcsatorna, valamint az ivóvízvezeték építése. A jelenleg zajló vízvezeték-rekonstrukció az egyik legfontosabb a közműcserék között, hiszen a város három fő vezetékéből ez az egyik, amelyet még a 60-as években raktak le. Ennek a felújításához szükség volt a Hunyadi utcában egy 400 méteres víznyomó-vezeték megépítésére, tette hozzá Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője.

Városfejlesztés

 1. Négy helyen épül, új ingyenesen használható sportpark Fehérváron

  Új sportparkok épülnek Székesfehérváron állami finanszírozással: a Rácbánya mellett a Krasznai közben, az Illyés Gyula téren és a Bébic utcában alakítanak ki ingyenesen használható kondiparkot és két helyen futópályát. A cél, hogy minden városrészben legyen lehetősége a fehérváriaknak arra, hogy ingyenesen sportolhassanak.

  2018.03.22.
 2. Alapkőletétel - új tornateremmel és tantermekkel bővítik a Cisztercit

  A gimnáziumban új, modern tornacsarnokot építenek, amelyben külön helyiséget kap a szertorna. Tíz új tantermet és új menzahelyiséget alakítanak ki, amely a tornacsarnok lelátójával egybenyitható lesz, így multifunkcionális lehetőségeket kínál a rendezvényekhez. A Ciszterci Szent István Gimnázium 2,6 milliárd forintos kormányzati támogatással újul meg és bővül. 

  2018.03.21.
 3. Húsz kilométernyi új kerékpárút és sáv épül Székesfehérváron

  A tervek szerint a következő három évben összesen húsz kilométernyi kerékpárút épül Székesfehérváron – hangzott el azon az egyeztetésen, amiket a fehérvári kerékpáros létesítményekről tartottak a Városházán. A Gáz utcában, a Széna téren, a Kertalja utcában, az Alvinci, Dési és Segesvári utcákban még idén megvalósulnak a kerékpáros fejlesztések.  

  2018.03.21.
 4. Ünnepi megemlékezés, szobor-újraavatás és épületbejárás is volt szerdán Feketehegyen

  A Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Szárazréti Tagintézményének kicsinyei és nagyjai gyülekeztek szerda reggel a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban, ahol a Himnusz hangjait és a zászlófelvonást követően az intézmény diákjai adtak ünnepi műsort. Az eseményt követően az épület udvarán újraavatták és megkoszorúzták a kilenc esztendeje az iskola udvarán állított Bem József-szobrot, majd bejárás keretében bemutatták a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar elkészült kiszolgálóépületét is.

  2018.03.14.
 1. A magyar gazdaság zászlóshajója lehet a Székesfehérvár-Várpalota-Veszprém-tengely

  Elkészült a várpalotai elkerülő 9,4 kilométeres szakasza, amely mentesíti a várost az eddigi forgalomtól. Az ünnepségen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is, aki kiemelte, hogy a fejlesztés százezer ember életminőségén és rengeteg vállalkozás versenyképességén javít, az új útszakasz pedig elérhető közelségbe hozza azt a tervet, hogy a Székesfehérvár-Várpalota-Veszprém-tengely hamarosan a magyar gazdaság egyik zászlóshajója legyen.

  2018.03.09.
 2. Lerakták a Corvinus új, székesfehérvári épületének az alapkövét

  Letették csütörtökön délelőtt az alapkövét a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának. A régi laktanyaépület teljes gépészeti és esztétikai restauráción esik át, stílusa azonban nem változik és a tervek szerint 2019 májusára készül el a felújítás.

  2018.03.08.
 3. Folytatódnak a Ligetsor felújítási munkálatai - a héten a járdát építik

  A fagyok elmúltával a járdaépítéssel folytatódnak a Ligetsor felújítási munkálatai és ha nem esik még több csapadék, akkor bő egy hét múlva az útépítés is folytatódik. A csapadékvíz elvezető csatorna építésének 90%-a, valamint az ivóvízvezeték és a szennyvízcsatorna felújítása befejeződött és szépen alakul az iskola előtti tér felújítása is.

  2018.03.07.
 4. Nagy Sándor Program - egy új 150 fős idősotthon épül Fehérváron

  Idén kezdődik a fehérvári idősotthonok több mint kétmilliárd forintos felújítása és bővítése, ami az Egyesített Szociális Intézmény négy fehérvári otthonát érinti. A Hidaskürti Nagy Sándor Városi Idősotthoni Programról pénteken tárgyal majd Fehérvár közgyűlése. A város önerőből tervezi végrehajtani a keresve az uniós és hazai támogatási lehetőségeket.

  2018.03.05.

Eseménynaptár

2018. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek