Ütemterv szerint zajlik a felújítás a Ligetsoron - kicserélték a város egyik legnagyobb vízvezetékét is

Május óta folyik a Ligetsor felújítása: az útbontást követően zajlik a víziközművek, valamint a Vörösmarty Általános Iskola előtti parkoló és tér építése. Hamarosan teljes lezárásra kerül sor, hogy az út felújítása egy ütemben történhessen. 
2017.08.10. 14:44 |

Székesfehérvár Önkormányzata májusban megkezdte a Ligetsor felújítását. A beruházás keretében megújul az útburkolat, felújítják a víziközműveket, valamint parkolókat, kerékpáros sávokat és járdákat építenek. Megszépül a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Ligetsori Óvoda előtti tér, befejezik a Csónakázó-tavat körülölelő sétányt, és körforgalmat hoznak létre a Ligetsor – Szedres-közi buszvégállomás útcsatlakozásánál. A forgalmat a munkálatok idején több ütemben, időszakosan zárják le vagy terelik el, a fejlesztés 2018 májusára készül el.

A Liget sor felújítása Európai uniós forrásból (TOP 6.1.5-15) valósul meg, a víziközmű-rekonstrukciót az Önkormányzat Víziközmű Fejlesztési Alapja, a Csónakázó-tó sétányszakaszát pedig a Sóstó Természetvédelmi Terület és a Csónakázó-tó rehabilitációjához biztosított központi kormányzati támogatás fedezi.

A helyszínen dr. Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy az erre közlekedők már hónapok óta figyelemmel kísérhetik a munkálatok előrehaladását – a környéken élők és az utca használóinak a türelmét kérte a további időszakra is. Az egész városrész rehabilitációja történt meg az elmúlt években, a Bregyó, a Koronás Park, a Csónakázó-tó és a szálloda beruházását követően a rehabilitáció utolsó eleme az út, a közművek és a járda felújítása, tette hozzá. A polgármester arra emlékeztetett, hogy a 6-8 évvel ezelőtti állapothoz képest tényleg megújult ez a városrész, ami a Liget sor felújításával válik teljessé. Végül megköszönte a szakembereknek az előkészítésben és a kivitelezés során végzett munkát.

Szigli István önkormányzati képviselő azt fogalmazta meg, hogy a városrész rehabilitációjával tulajdonképpen a Belváros is kibővült, a családok, az iskolások kellemes sétát tehetnek a Rózsaliget és a Csónakázó-tó felé. A lakók türelmesek, köszönhetően a kivitelező pontos tájékoztatásának, hangsúlyozta. Elmondta, hogy hamarosan sor kerül az utca teljes lezárására, a Mészöly Géza utcától a szállodáig, hogy az útépítés egy ütemben végbemehessen; várhatóan az ősz folyamán már közlekedni lehet rajta. A kopóréteget a jövő év tavaszán építik majd rá.

A munkálatok a Koronás Park – MKOSZ Kosárlabda Edzőcsarnok közötti, valamint a Vörösmarty Mihály Általános Iskola előtti parkoló és tér bontásával-építésével kezdődtek, jelenleg a Liget sor teljes hosszában fel van bontva a burkolat, az út egy sávban járható. Az útfelújítással párhuzamosan szakaszos kivitelezéssel zajlik a szennyvíz- és a csapadékcsatorna, valamint az ivóvízvezeték építése. A jelenleg zajló vízvezeték-rekonstrukció az egyik legfontosabb a közműcserék között, hiszen a város három fő vezetékéből ez az egyik, amelyet még a 60-as években raktak le. Ennek a felújításához szükség volt a Hunyadi utcában egy 400 méteres víznyomó-vezeték megépítésére, tette hozzá Laczi Péter, a Városüzemeltetési és Közműellátási Iroda vezetője.

Városfejlesztés

 1. Útfelújítások Székesfehérváron - újabb öt munkaterületet adtak át szerdán

  Munkaterület átadásokat tartottak szerdán délelőtt Fehérvár több pontján. Kezdődik a felújítása a József Attila utca belső szervizútjának és parkolóinak, a Budai út 92-100 melletti szervizútnak és parkolónak, az Öreghegyen a Bajmóci utcának és a Dobsinai utcának is. A Deák Ferenc utca belső útjai is megújulnak, ez utóbbi  munkának az első üteme kezdődik. Székesfehérváron jelenleg minden városrészben van út, járda vagy parkolóépítés.

  2018.07.11.
 2. Új utcaseprő autó állt munkába Székesfehérváron

  Egy Hako Citymaster 2200 típusú seprőgép állt munkába a Városgondnokság Köztisztasági csoportjánál, hogy Székesfehérvár utcáinak tisztán tartásában segédkezzen. A Hako Citymaster 2200 típusú, új utcaseprő gép mintegy 36 millió forintba került, ami az utcaseprő gépek piacán jó árnak mondható.

  2018.07.10.
 3. A Királykút kereszteződésben kezdődik a Berényi út felújítása

  A Királykút kereszteződésben a közműkiváltásokkal kezdődik 2-3 hét múlva a Berényi út felújítása. Itt körforgalmat alakítanak ki, aminek a kivitelezése még idén be is fejeződik. A Berényi úton a Vértanú utcától a város felé pedig a csapadék- és a szennyvíz csatorna illetve az ivóvíz vezetékek cseréje történik meg ebben az évben, az utat a teljes pályaszerkezettel együtt jövő év második negyedévében fejezi be a kivitelező.

  2018.07.06.
 4. Elkészült a Ligetsor felújítása - a teljes közműhálózat is megújult

  Tavaly májusban kezdődött és mostanra elkészült a Ligetsor felújítása. A felújítás kevésbé látványos eleme volt, hogy új csapadékcsatorna épült és az útburkolat alatt húzódó, a város egyik főellátó ivóvíz vezetékének, és az elöregedett gravitációs szennyvíz csatornának a cseréje is megtörtént. Az út mellett parkolók és biztonságos kerékpár sávok is épültek.

  2018.07.05.
 1. Kreatív közlekedési megoldások – véget ért a mobilitási alkotótábor

  Pénteken zárult az egyhetes mobilitási alkotótábor, ahol egyetemi hallgatók kerestek kreatív és innovatív megoldásokat a középiskolai campus mobilitási kihívásaira. Ötletes megoldások születtek a Rózsaliget, a Csónakázó-tó és a malom épületének campus-ba való integrálására is.

  2018.06.29.
 2. A Szilvamagból a maroshegyi Interspar melletti üzletházba költözött a 4. sz Posta

  A maroshegyi 4. számú Posta új, komfortos, tágas helyiségben működik tovább a maroshegyi Interspar melletti Prémium Center üzletközpontban. Az eddigi háromablakos postahelyiséget egy nagyobb, öt munkaállomásos, akadálymentesített helyiség váltotta fel. A nyitvatartás is változott: 10 órától 18 óráig van nyitva az új Posta. 

  2018.06.28.
 3. Szépülő fehérvári iskolák - megújul a Munkácsy és a Kodály is

  Míg a nyár folyamán kisebb munkák zajlanak a városi iskolákban, több oktatási intézményben nagyszabású felújítási munkák kezdődhetnek meg a következő tanévben. Még ebben az évben megkezdődhet a Munkácsy és a Vasvári Általános Iskola fejlesztése, a Kodályban pedig 2019-ben egy átfogó beruházás valósulhat meg.

  2018.06.28.
 4. Felújítás a Géza utcában - a héten szeretnék befejezni az aszfaltozást

  Szerdán a kopóréteket aszfaltozta a kivitelező a Orinoco Kft. a Géza utca belső szervízútján, csütörtökön pedig már a forgalmas fő közlekedési útra viszik fel az új burkolatot. Az utcában korábban megújult a járda, a csapadékvíz elvezetés is. A szegélyek javítása és a csatornafedlapok beállítása után, ha nem esik az eső péntekre elkészül mindenhol az új kopóréteg.

  2018.06.27.

Királyi Napok

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek