Utánpótlás rögbi torna lesz március 15-én a Köfém pályán

Március 15-én, pénteken 10 órakor kezdődik a Fehérvár Rugby Club a hagyományos évadnyitó Utánpótlás Olimpiai Rögbi tornája a Köfém pályán. (Zombori út 21.) Az évtizedes hagyományokra visszatekintő rendezvényen megemlékeznek szabadságharcos elődeinkről is.
2019.03.14. 08:06 |

A Fehérvár Rugby Club tornájának célja: szabadságharcos elődeinkről történő méltó megemlékezés, illetőleg megemlékeznek az Magyar Rögbi Szövetség, MRgSZ megalapításáról - 1990. március 15. - is.

A téli felkészülést követően ez az első szabadtéri mérkőzéssorozat. Az első utánpótlás csapat 1990-ben alakult meg, Székesfehérváron, azóta a Fehérvár Rugby Club rendezi az utánpótlás részére a tornákat. A tornára 28 csapat nevezett U10-től U18 korosztályig bezárólag, ez közel háromszáz játékost jelent.

A torna záró mérkőzésén HAKA bemutató is lesz, új-zélandi játékossal. A rendezvény alatt a kicsiknek rajzolási, színezési lehetőség áll rendelkezésékre, lesznek ügyességi játékok és foci. Az ünnepi hangulatú esemény kellemes szórakozási lehetőséget ígér a családok minden tagja számára.

Sport

 1. Ismét lesz Rotpunkt Nehézségi Falmászó Verseny Székesfehérváron

  Ötödik alkalommal szervezi meg Nehézségi Falmászó Versenyét március utolsó hétvégéjén a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület az István Király Általános Iskolában. A Minitől (-2010) a Senior kategóriában versenyzők részére az előnevezés március 21-én, csütörtökön zárul, de lehetőség lesz még a versenynapon is a mászókhoz csatlakozni.

  2019.03.20.
 2. Amatőr box - öt fehérvári versenyző öt érmet szerzett a X. Nemzetközi Szalacska Kupán

  Öt versenyzővel nevezett a Varkocs György Box Club a X. Nemzetközi Szalacska Kupára. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség versenyén Németh Zsolt (serdülő, 52 kg) bajnok lett, Balogh Bálint (junior, 60 kg) bronzérmet szerzett. Nagy Evelin (junior, 57 kg) a döntőig menetelt, ott viszont vereséget szenvedett, így ezüstéremmel térhetett haza. Major Milán (ifi 64 kg) szintén döntőt vívott, ahol kiütéssel nyert és Lénárt Péter (felnőtt +91 kg) szintén bajnok lett.

  2019.03.20.
 3. Hiába a kétgólos előny, végül kikapott a Fehérvár AV19 Salzburgabn

  Két harmad után úgy tűnt, remek játékkal visszaveheti a pályaelőnyt a Fehérvár AV19 a Red Bull Salzburgtól az EBEL negyeddöntőjében. Az utolsó játékrészt azonban hárommal nyerték a hazaiak, így a meccset is behúzták és a továbbjutás küszöbére léptek.

  2019.03.19.
 4. Karate: fehérvári éremdömping a diákolimpia selejtezőjében

  Vasárnap Várpalotán, a városi sportcsarnokban rendezték a kyokushin karate diákolimpia nyugat-magyarországi selejtezőjét. A formagyakorlat és küzdelem versenyszámokban összesen 375 nevezés érkezett, a tét pedig nem volt kisebb, mint az országos döntőn való szereplés jogának kivívása.

  2019.03.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak