Út- és járdafelújítás, parkolóépítés a Királykúton, kutyafuttató a Fecskeparton

Régóta ígért beruházásoknak örülhetnek a Királykút lakónegyedben élők. Megújult és kétsávosra bővült a Cserkész és a Mikszáth Kálmán utcákat összekötő út, megújult a járda, illetve új parkolók is épültek. A Fecskeparton egy új kutyafuttató szolgálja a lakosok és kedvenceik kikapcsolódását. A beruházásokról helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Földi Zoltán, Felsőváros önkormányzati képviselője.
2023.12.06. 11:41 |
Út- és járdafelújítás, parkolóépítés a Királykúton, kutyafuttató a Fecskeparton

A képviselő arról beszélt, hogy a királykútiak részéről többéves igény volt a most elkészült beruházás. 2019-re megépült a nagy parkoló, azonban a koronavírus-járvány megakadályozta a további munkálatokat. Most lehetőség nyílt a folytatásra: megújult és kétsávosra bővült a Cserkész utca és a Mikszáth Kálmán utca közötti útszakasz, szintén felújították a Királykút lakónegyed 8-13. számú lakótömb előtti járdát és a lépcsőházakhoz vezető szakaszokat, illetve 27 új parkoló is készült. Kerékpártárolók is lesznek, melyeket péntekig kihelyeznek. Az 53 millió forintos beruházás képviselői keretből valósult meg.

Kovács Ferenc, a Városgondnokság műszaki ellenőre kiemelte, hogy összesen 2.000 négyzetméternyi felület újult meg, ebből 1.500 négyzetméter aszfalt, a fennmaradó 500 négyzetméter pedig térkőburkolat lett. A kivitelezés három hónap alatt készült el.

Földi Zoltán arról is beszámolt, hogy a Fecskeparton elkészült Felsőváros első kutyafuttatója kétmillió forintból, ugyancsak képviselői keretből. Ennek igényével a lakók többször megkeresték Székesfehérvár polgármesterét és az önkormányzati képviselőt egyaránt. A kutyafuttató mostantól az állattulajdonosok és kedvenceik kényelmét, biztonságos, közös időtöltését szolgálja.

Városfejlesztés

 1. További iskolafelújítások

  Összesen 6.4 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével újul meg a Székesfehérvári Szakképzési Centrum hat intézménye, köztük négy székesfehérvári iskola. A projekt keretében érintett valamennyi beruházás 2026 első negyedévében elkészül. A részleteket hétfőn a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolában megrendezett projektnyitón ismertették.

  2024.02.19.
 2. Kiemelkedő fejlesztések

  Közel 21 milliárd forintot fordíthatott városfejlesztésre Székesfehérvár 2014-2020 között. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, az önkormányzaton keresztül felhasznált uniós források felhasználásáról adott összefoglalót hétfői sajtótájékoztatóján Székesfehérvár polgármestere.

  2024.02.19.
 3. Júniusra kész a művház

  A záró szakaszánál tart a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház teljes körű felújítása. Jelenleg a Szent Gellért Hotel udvara felőli homlokzaton és a nyílászárók megújításán dolgoznak a szakemberek, majd a Szent István terem nagyméretű ablakainak modernizálása, ezzel együtt a terem szellőzésének megoldása lesz komoly feladat.

  2024.02.14.
 4. Nyílt napok az Arénában

  Megkapta a hatósági engedélyeket a város új, multifunkcionális sportcsarnoka, az Alba Aréna. A hírt dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán tette közzé, ahol azt is bejelentette, hogy a jövő héten nyílt napokat szerveznek, ahol minden érdeklődő bejárhatja az új arénát, hamarosan pedig az avatóról is további információkat osztanak meg.

  2024.02.13.