Újraterítés a 67Sigma étteremben - megújult az étlap és az italválaszték is

Az idei év februárjától tősgyökeres fehérvári család üzemelteti a 67 éttermet 67Sigma néven. Az új tulajdonosok teljes elhivatottsággal képviselik a prémium minőséget, mind az étel-italválaszték, mind pedig a felszolgálás minősége tekintetében.
2019.05.10. 19:41 |
Újraterítés a 67Sigma étteremben - megújult az étlap és az italválaszték is

Az "újraterítés" jegyében új étlappal, új terítékekkel, megújult ital és ételválasztékkal várják a vendégeket a 67Sigma étteremben.

Haluza Valéria tulajdonos elmondta, hogy 2019 februárjában vették át az éttermet, amely több éve a város ikonikus vendéglátóhelyeként ismert és országos hírnévnek is örvend. Korábban gyakori vendégei voltak a 67-nek és jó pár országban járva gyűjtötték az információkat, benyomásokat azzal kapcsolatban, hogy mi is az a vendéglátás, amit szeretnének megvalósítani. Az "újraterítés" szót azért választották, mert nem újranyitottak - hiszen az étterem nem zárt be és folyamatosan nyitva volt - de megújult, felfrissült. Korábban elsősorban az olasz gasztronómiai hagyományok jellemzték a 67-et, ezek részben megmaradtak, de az újraterítés jegyében új utakat keresnek új alapanyagokkal, és nemzetközi - spanyol, francia, olasz és magyar - beszállítókkal. Az étlap újdonságai között megtalálható a nyúl, a fürj, a fogoly, és a kiváló minőségű bárányhús is.

A konyha erőssége a fiatal csapat, akik tehetségesek, lendületesek és bizonyítási vágy munkál bennük.

"Az a minőség, amit az elmúlt évek során megtapasztaltunk, tartható, sőt fokozható. Olyan gasztronómiai élményeket tudunk kínálni, amit érdemes kipróbálni, érdemes eljönni hozzánk. A konyhán fiatal csapat dolgozik, lelkesedésük, hozzáállásuk, kreativitásuk az elmúlt három hónapban bizonyította, jól döntöttünk, hogy velük dolgozunk." - mondta el Haluza Valéria tulajdonos, aki szólt arról is, hogy a meglévő minőségre építve új beszállítókat kerestek nem csak Magyarországról, hanem Spanyolországból, Franciaországból, Olaszországból is. Megújították az italkínálatot, prémium minőségű whisky-k, rumok találhatók a kínálatban, a borok tekintetében pedig az ételekkel harmonizáló tételeket választottak, kis csavarral.

Az étterem neve, a 67Sigma utal a "hat szigma" erőteljes minőségügyi szabványra, ami garancia a prémium minőségre.

Horváth Bence, a 67Sigma étterem fiatal séfje elmondta, nagyon örül, hogy csapatával ilyen lelkes és elhivatott családi vállalkozás részesei lehetnek és mindent megtesznek annak érdekében, hogy garantálják a vendégek számára a minőséget. Horváth Bence munkáját segíti például a Global Chefs Challenge 2018-as malajziai világdöntőjében szereplő Murányi Mercédesz is.