Fehérvári séf a világelitben – véget ért a Global Chefs Challenge döntője

A Global Chefs Challenge 2018-as malajziai világdöntőjében szerepelt a hétvégén a fehérvári Adamek Balázs séf és segítője, Murányi Mercédesz commis. A világelitben végül a 10. helyen végeztek a megmérettetésen. A döntőben 5 órájuk volt arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket.
2018.07.14. 21:00 |
Fehérvári séf a világelitben – véget ért a Global Chefs Challenge döntője

Adamek Balázs több éve vezeti a Diófa Vendéglő konyháját, Murányi Mercédesz pedig két éve került a szakmába, a 67 Étterem és Bistro konyháján dolgozik. Felkészítőjük a fehérvári 67 étterem séfje, Volenter István volt.

A menüt a megadott kötelező alapanyagokra építették fel és hónapokon át gyakoroltak. 5 óra alatt készíteniük kellett egy vegetáriánus előételt, egy meleg előételt, egy főételt és egy desszertet és ezeket feltálalni a rendelkezésre álló idő alatt. Kötelező alapanyagként többek között Kaluga Queen kaviárt, Sterling fehér halibutot, holland borjú karajt és két különböző Dilmah teát is fel kellett használniuk. 

Az eredményeket a szombat esti gálavacsorán hirdették ki, a fehérvári páros a 10. helyen végzett a világelitben.

A meleg előételükben marinált fehér spárga, tápiókagyöngy, zellerravioli és kaviár is szerepelt, a vegetáriánus előétel citrusos halibu halfilé volt tengeri salátával, rizottó ropogóssal, karfiolpürével és halszósszal, a főétel borjú karaj volt ördögszekér gombával, kápiapaprikával rétegezett borjúnyelvvel, sült répával és töltött céklával, a desszert pedig csokoládéból, calamansiból és teából állt.