-
Önkéntestoborzó az állatotthonban
Állatbarát önkéntes munkatársakat keres a HEROSZ Fehérvári Állatotthona, a Takarodó úti létesítményben április 20-án, szombaton 9.00 és 17.00 óra között toborzónapot tartanak. Szeretettel várják minden érdeklődő jelentkezését!
2024.04.18. -
Hétvégén ásványbörze
Drágakövek, ékszerek, ásványok, csiszolatok, kövületek sokasága, számos különlegesség és gyermekprogram várja az érdeklődőket a 34. Alba Regia Nemzetközi Ásványbörzén és Ékszervásáron. A seregszemle április 21-én, vasárnap 9.00 és 17.00 óra között tart nyitva a Videoton Oktatási Központban.
2024.04.18. -
Érdemes korán érkezni
Nem csak a pályán várják érdekes programmal a közönséget az Alba Aréna április 19-i és 20-i nyitórendezvényén. A kiérkezők az Aréna épülete előtt és a folyosókon is rengeteg aktivitásba kapcsolódhatnak be. Fontos információ, hogy a büfékben kizárólag bankkártyával lehet fizetni, illetve a sportmérkőzésekre vonatkozó biztonsági előírások miatt többek között PET-palack, illetve esernyő sem vihető be a csarnokba.
2024.04.17. -
Hadi-technika a VOKE-ban
Hadi-technika címmel nyílik kiállítás a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtárban. A tárlat egy hónapig látogatható.
2024.04.17.
Fehérvári séf a világelitben – véget ért a Global Chefs Challenge döntője
Adamek Balázs több éve vezeti a Diófa Vendéglő konyháját, Murányi Mercédesz pedig két éve került a szakmába, a 67 Étterem és Bistro konyháján dolgozik. Felkészítőjük a fehérvári 67 étterem séfje, Volenter István volt.
A menüt a megadott kötelező alapanyagokra építették fel és hónapokon át gyakoroltak. 5 óra alatt készíteniük kellett egy vegetáriánus előételt, egy meleg előételt, egy főételt és egy desszertet és ezeket feltálalni a rendelkezésre álló idő alatt. Kötelező alapanyagként többek között Kaluga Queen kaviárt, Sterling fehér halibutot, holland borjú karajt és két különböző Dilmah teát is fel kellett használniuk.
Az eredményeket a szombat esti gálavacsorán hirdették ki, a fehérvári páros a 10. helyen végzett a világelitben.
A meleg előételükben marinált fehér spárga, tápiókagyöngy, zellerravioli és kaviár is szerepelt, a vegetáriánus előétel citrusos halibu halfilé volt tengeri salátával, rizottó ropogóssal, karfiolpürével és halszósszal, a főétel borjú karaj volt ördögszekér gombával, kápiapaprikával rétegezett borjúnyelvvel, sült répával és töltött céklával, a desszert pedig csokoládéból, calamansiból és teából állt.