Újraindult a Kiskút Tenisz Klubban a Sulitenisz program

A koronavírus-járvány miatti szigorítások okán több mint másfél évig szünetelt a Kiskút Tenisz Klubban a Sulitenisz program. A kényszerű szünetnek most azonban vége, e héttől ismét mehetnek a fehérvári diákok teniszezni.

2021.10.12. 11:06 |

2020 márciusa óta vártak erre a napra gyerekek, edzők, tanárok. Másfél év szünet után hétfőn újra indult a Kiskút Tenisz Klub, a város, és a Klik közös programja: a sulitenisz!

„Nagyon örülünk, hogy újraindulhatott a sulitenisz program, sajnos a pandémia kezdete óta nem jöttek az osztályok. Most azonban heti rendszerességgel hét iskola közel ötszáz diákja jön hozzánk! Ez a program jó nekünk, az iskolának, és a gyerekeknek is, akik közül reméljük, minél többen térnek vissza hozzánk a délutáni edzésekre!” mondta el Bornemissza Ágnes a program egyik oktatója.

A gyerekek a mindennapos testnevelés órák keretében, játékos módon ismerkedhetnek meg a tenisszel a Kiskút Tenisz Klub csarnokában.

„A legfontosabb, hogy mindenki mozogjon, izzadjon meg, hiszen ez mégiscsak egy testnevelés óra. Ugyanakkor fontos, hogy minél több ütésfajtát, minél több tenisszel kapcsolatos mozgásformát megismerjenek. A programot úgy állítottuk össze, hogy élvezzék a gyerekek az órákat, és legyen sikerélményük is!” ezt pedig már Fricska Fanni, Kiskút Tenisz Klub edzője mondta.

A kényszerszünet előtt tizennégy oktatási intézményből több mint 1100 diák vett részt a programban. Egyelőre ennek a létszámnak a felével számolhatnak a klubnál, hét fehérvári iskola, mintegy ötszáz diákja vesz részt a Kiskút útján a különleges testnevelésórákon.

Sport

 1. Harmadszor győzte le a Volán a Villachot a szezonban

  A vasárnapi hosszabbításos vereség után kedd este hosszabbításban nyert a Hydro Fehérvár AV19. A Villach ellen idegenben a rendes játékidőben nem született döntés, a ráadásban Sarauer ütötte a győztes gólt. A Villach ellen ez már a harmadik győzelme volt a Volánnak az alapszakaszban. Villach - Hydro Fehérvár AV19 2-3 h.u.

  2021.10.26.
 2. Csak megszorongatni tudták a vasutas csapat ifjai esélyesebb ellenfelüket

  Két mérkőzést játszott a Buzek László Országos Serdülő Bajnokságban az ÉDRA-MÁV Előre U17-es fiú korosztálya, amely előbb kiélezett mérkőzésen kapott ki 3:2-re a házigazda Dág KSE-től, majd az éllovas Kecskeméti ESI ellen három játszmában maradt alul.

  2021.10.25.
 3. XVIII. Fehérvár-Böllhoff nemzetköri rapid sakkverseny a megyeszékhelyen

  Október 23.-án rendezte a Fejér Megyei Sakkszövetség a nemzetközi nyílt Fehérvár-Böllhoff rapid versenyt a Novotel Hotelben.

  2021.10.25.
 4. Győztes debütálás a VOK-ban, nyert a MÁV Előre női és férfi csapata is

  Jól sikerült a kettős röplabdameccs Fehérváron! Megnyerte idei első hazai bajnokiját a MÁV Előre-Bericap a női röplabda NB I Liga alapszakaszban. Az immáron a Jáky iskola helyett a Videoton Oktatási Központban szereplő csapat három szettben múlta felül a DSZC-Eötvös DSE-t. A férfiak pedig második bajnokijukon ugyanilyen arányban verték a Rákosmente csapatát a VOK-ban.

  2021.10.25.
Nyitott tornatermek

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak