Újra várja látogatóit a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény

Újra látogatható márciustól a Városi Képtár - Deák Gyűjtemény. Az Oskola utcai intézmény állandó kiállításában a 20.  század első felének legjelentősebb hazai festészeti irányzatait ismerhetik meg az érdeklődők.
2024.03.05. 14:56 |
Újra várja látogatóit a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény
A Deák Gyűjtemény épületét átfogó jelleggel újítják fel a közeljövőben, így az emeleti és a pinceszint nem látogatható. A munkálatokat megelőző újabb zárvatartásig azonban számos izgalmas, érdekes programmal – többek között művészettörténeti előadássorozattal, különleges tárlatvezetéssel, és kreatív múzeumpedagógiai foglalkozásokkal – várják az érdeklődőket. A Gyűjtemény programjairól az alábbi linkeken itt és itt lehet tájékozódni.

Fehérvári színes

 1. Piknik a belvárosban

  A pünkösdi hétvégén a belvárosi lakókat is várta a Székesfehérvári Kulturális Központ a Városház térre közös piknikezésre. Játékok, hangszerbemutató, társasjáték-sátor, kincsmosás is volt a kínálatban, a kicsiket a Pitypang zenekar, a felnőtteket pedig Gájer Bálint szórakoztatta, közös programként pedig az ARTE ARAMI Junior csoporttal lehetett táncolni.

  2024.05.18.
 2. VIII. Maroshegyi Családi Mesenap

  A Gárdonyi Géza Művelődési Ház előtti M. Tóth István téren várták szombaton a családokat, ahol koncertek, kézműveskedés és közös játék is várt az érdeklődőkre. A színpadon néptánc, a Magyar Népmese Színház és a Kuttyomfitty Társulat előadása is látható volt, a programot pedig a Pitypang zenekar élőzenés koncertje zárta.

  2024.05.18.
 3. Pünkösdi Virágálom

  Idén is virágba borult Székesfehérvár Belvárosa Pünkösd alkalmából. Ezúttal a köztéri alkotások és épületek kapui helyett raklapból készült fotelekre készítették el pompázatos kompozícióikat hat székesfehérvári virágüzlet mesterei, továbbá a Szent Kristóf Ház lakói is közreműködtek a Városház téri dekorációban.

  2024.05.17.
 4. V. Mesés kiskertek

  A rendkívül változatos időjárás ellenére is sikerült megtartani az V. Mesés kiskertek kertépítő versenyt 18 fehérvári óvoda mintegy 300 kisgyermekének részvételével. A jégeső átmenetileg megzavarta ugyan a vetélkedőt, ám a fellegek gyorsan tovaszálltak, végül a napfény, a kitűnő hangulat, a jókedvű zsibongás győzedelmeskedett a Zichy ligetben.

  2024.05.17.