Harcra kész és másfél esztendő elteltével visszatér a szorítóba Törteli Balázs

Túl van egy hosszabb, sérülést követő periódus nehezén, munkába állt és újra teljes erőbedobással készül az új kihívásokra - írtuk a korábban készített hosszabb interjúnkban Törteli Balázsról (15-2; 6 KO). Mint szerdán kiderült a népszerű fehérvári ökölvívó a Felix Promotion International december 7-i, budakalászi „Heten, hetet, hetedikén!” elnevezésű gáláján tér vissza a ringbe.
2019.10.31. 16:02 |

„Mikor megláttam magamat az esemény plakátján egy kicsit el is kezdtem izgulni, de összességében jó érzés töltött el.” - kezdte a beszélgetést Törteli Balázs. „Mintegy negyed éve készülünk már Arnolddal célirányosan, tudtuk, hogy újra előbb-utóbb újra meccsem lesz, sokat kesztyűztem, de a bejelentés adott egy plusz löketet: tudom, hogy a mostanival együtt hat hét múlva gála, ahol újra ringbe lépek, nagy közönség előtt, Budapesten, ahová remélhetőleg sokan elkísérnek.” - emelte ki a korábbi magyar bajnok profi ökölvívó.

„Nem sablon szerint készítem fel a versenyzőimet, hiszen minden bokszoló más és más, mindenki egyéniség és egyedi személyiség. Balázs edzésprogramját is teljesen személyre szabottan állítottam össze, mentesítve őt a korábbi mentális terhek alól, az volt a lényeg, hogy Balázs szeressen újra edzeni, tudjon kesztyűzni.

Engem nem is az érdekel elsősorban, hogy eredményes legyen a szorítóban, hanem az, hogy érezze jól magát a ringben.

Úgy gondolom, hogy jelenleg Balázs mentálisan és fizikálisan is nagyon jó állapotban van.

Olyan versenyzőkkel bokszolt jókat az utóbbi időben, akikről esetleg korábbról rossz emlékei voltak." - hangsúlyozta Turós Arnold, edző, az Arnold Boxing Team és a Varkocs György Box Club vezetője.

Kiegyensúlyozottabb vagyok, nincs rajtam stressz, nagyon sokat foglalkozom nyújtással, éppen hétfőn mondta a masszőröm, Kajtor Melinda, hogy nagyon laza vagyok. Sokkal lazább a bunyóm is. Köszönöm Túrós Arnoldnak támogatást, hogy újra hiszek magamban és köszönöm Czinger Attilának, az erőnléti edzőmnek, hogy újra akkorát ütök, mint egy profi bokszoló.” - tette hozzá Törteli Balázs.

Sport

 1. Megverte a Znojmót a Volán, még maradt esély a rájátszásra

  A középszakasz utolsó előtti fordulójában győzelmi kényszerben volt a Hydro-Fehérvár AV19, amely közvetlen riválisát, a Znojmót fogadta. A rájátszást jelentő nyolcadik helyért zajló harcban ezúttal jól védekezve, kapott gól nélkül nyert a Volán, így még maradt matematikai esélye a play-off elérésére.

  2020.02.27.
 2. Századik iskolai fordulóját ünnepelte az ARAK AKTIV

  10 év alatt több mint 8000 székesfehérvári kisiskolás, közel 8000 rajtot jelző dudaszó és megszámlálhatatlanul sok élmény és izgalmas verseny. Az ARAK AKTIV versenysorozta a 100. iskolai fordulót ünnepelte.

  2020.02.27.
 3. A sereghajtó Kaposvári Rákóczi együttesét fogadja szombaton a MOL Fehérvár FC

  Az OTP Bank Liga harmadik körének első mérkőzésén, február 29-én, szombaton 17 órai kezdettel a Kaposvári Rákóczi FC lesz a Vidi ellenfele a MOL Aréna Sóstóban, ahol ezúttal kibővített gyereksarokkal várják a szurkolókat. A jegyvásárlás menetéről és lehetőségeiről itt tájékozódhat.

  2020.02.27.
 4. Fiatal fehérvári falmászók versenyeztek hétvégén az IRCC Alpok-Adria Kupán

  Hétvégén Horvátország fővárosa, Zágráb adott otthont az idei év első IRCC nemzetközi falmászó versenyének. Az Alps-Adriatic IRCC-Croatian Cup 2020 elnevezésű versenyen három fiatal fehérvári mászó próbálta ki magát, első ilyen nehézségű versenyükön; a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület tagjai közül Juhász Tamara, Hegedüs-Krisó Dénes és Pajor Vince edzőjükkel, Abonyi Gáborral utazott ki a megmérettetésre. 

  2020.02.26.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak