Harcra kész és másfél esztendő elteltével visszatér a szorítóba Törteli Balázs

Túl van egy hosszabb, sérülést követő periódus nehezén, munkába állt és újra teljes erőbedobással készül az új kihívásokra - írtuk a korábban készített hosszabb interjúnkban Törteli Balázsról (15-2; 6 KO). Mint szerdán kiderült a népszerű fehérvári ökölvívó a Felix Promotion International december 7-i, budakalászi „Heten, hetet, hetedikén!” elnevezésű gáláján tér vissza a ringbe.
2019.10.31. 16:02 |

„Mikor megláttam magamat az esemény plakátján egy kicsit el is kezdtem izgulni, de összességében jó érzés töltött el.” - kezdte a beszélgetést Törteli Balázs. „Mintegy negyed éve készülünk már Arnolddal célirányosan, tudtuk, hogy újra előbb-utóbb újra meccsem lesz, sokat kesztyűztem, de a bejelentés adott egy plusz löketet: tudom, hogy a mostanival együtt hat hét múlva gála, ahol újra ringbe lépek, nagy közönség előtt, Budapesten, ahová remélhetőleg sokan elkísérnek.” - emelte ki a korábbi magyar bajnok profi ökölvívó.

„Nem sablon szerint készítem fel a versenyzőimet, hiszen minden bokszoló más és más, mindenki egyéniség és egyedi személyiség. Balázs edzésprogramját is teljesen személyre szabottan állítottam össze, mentesítve őt a korábbi mentális terhek alól, az volt a lényeg, hogy Balázs szeressen újra edzeni, tudjon kesztyűzni.

Engem nem is az érdekel elsősorban, hogy eredményes legyen a szorítóban, hanem az, hogy érezze jól magát a ringben.

Úgy gondolom, hogy jelenleg Balázs mentálisan és fizikálisan is nagyon jó állapotban van.

Olyan versenyzőkkel bokszolt jókat az utóbbi időben, akikről esetleg korábbról rossz emlékei voltak." - hangsúlyozta Turós Arnold, edző, az Arnold Boxing Team és a Varkocs György Box Club vezetője.

Kiegyensúlyozottabb vagyok, nincs rajtam stressz, nagyon sokat foglalkozom nyújtással, éppen hétfőn mondta a masszőröm, Kajtor Melinda, hogy nagyon laza vagyok. Sokkal lazább a bunyóm is. Köszönöm Túrós Arnoldnak támogatást, hogy újra hiszek magamban és köszönöm Czinger Attilának, az erőnléti edzőmnek, hogy újra akkorát ütök, mint egy profi bokszoló.” - tette hozzá Törteli Balázs.

Sport

 1. Hosszabbításban kapott ki hazai pályán a Volán a Villachtól

  A válogatott programja után ismét a kluboké volt a főszerep, folytatódott az EBEL. A Hydro Fehérvár AV19 a szezonban először játszott hazai pályán a Villachhal, amelytől idegenben kikapott. Gólszegény meccsen a hosszabbításban döntöttek a vendégek, így növelték előnyüket a táblázaton a Volánnal szemben.

  2019.11.12.
 2. A 9 éves Kerekes Lászlóval a soraikban győztek a fehérvári sakkozók a bajnoki rajton

  Az NB II - Breyer csoportban megyei rangadóval indult a Nemzeti Sakk Csapatbajnokság; a Rácalmás SE fogadta a Fehérvár SE csapatát. A Fehérvár csapatában győztek: Albrecht Gábor, Szabó Lőrinc, Fellegi Zoltán, Kerekes László. Döntetlent értek el: Kiss Viktor, Papagorasz Takisz, Szabó Kristóf, Csire Bence, Nádi Ferenc, Pais Nimród, Fehérvári István, Rabi-Nagy Dániel. Rácalmás SE - Fehérvár SE: 4-8.

  2019.11.12.
 3. 2021-es U21-es foci Európa-bajnokság - Székesfehérváron lesz a döntő

  Székesfehérváron, Szombathelyen, Gyirmóton és Budapesten, a Bozsik Stadionban lesznek mérkőzések a 2021-es, magyar-szlovén közös rendezésű U21-es labdarúgó Európa-bajnokságon. A négy kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe, e meccsekre Székesfehérváron, Szombathelyen, Mariborban és Ljubljanában kerül sor.

  2019.11.12.
 4. Decemberben megint lesz focitorna: jön a XX. Fehérvári Futballfesztivál

  Idén sem telhetnek el az ünnepek közötti napok mozgás, foci nélkül – megint megrendezi a Videoton Baráti Kör Egyesület a fehérvári futballfesztivált a VOK-ban.  A december 27-30-a között zajló tornán ebben az évben is öt kategóriában várják a csapatok jelentkezését.

  2019.11.12.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak