Újíts, hogy alkoss – Erasmus Plus kiállítás nyílt a Városházán

A Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium az elmúlt két tanévben egy spanyol, egy német és egy angol iskolával közösen dolgozott azon, hogy kitágítsák a kreatív és kulturális oktatás határait. Az Erasmus Plus projektet bemutató záró kiállítás szeptember 5-ig tekinthető meg a Városháza folyosóján.
2017.08.28. 11:21 |

Négy európai iskola – a londoni Regent High School, a spanyol IES Mossen Alcover a német IGS Bertha-von-Suttner KL és a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium - diákjai három témakörben dolgoztak ki új ötleteket az elmúlt két tanév során. A demokrácia, a radikális színház és a digitális technológiák művészetben való alkalmazása tematikákba sorolható projekteket most a Városháza Dísztermében és folyosóján megnyílt kiállításon ismerhetik meg az érdeklődők.

Az élményeket megörökítő képeket is tartalmazó kiállítás szeptember 5-ig tekinthető meg, a Városháza nyitvatartási idejében.

Az Innovate to Create – Erasmus+ projektzáró kiállítása megnyitóján Dr. Kovács Lászlóné, a Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója kiemelte, fontos, hogy iskola innovatív legyen, tudjon valami pluszt nyújtani diákjainak, ezért is ösztönzik a pályázatokon való részvételt. Hozzátette, hogy olyan lehetőségek megteremtésére törekszenek, amelyek gazdagítják a mindennapokat.

Köszöntőjében Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere elmondta, hogy az Erasmus program sok érdekességet és pozitívumot tartalmaz. Kiemelte, hogy a jó gyakorlat átadása és a tapasztalatok szerzése rendkívül fontos, a program pedig sok lehetőséget adott a diákoknak a jó gyakorlatok elsajátítására más országokban. Székesfehérvár alpolgármestere örömét fejezte ki, hogy a fehérvári intézmények aktívak a pályázatokon és nincs olyan év, hogy valamelyik fehérvári iskola ne venne részt Erasmus programban.

Közélet

 1. Idén is fiatalok utcaszínházi előadásával emlékezik a város október 23-án

  Az idén "Miénk e föld!" címmel mutatnak be utcaszínházi produkciót fehérvári fiatalok részvételével az 56-os forradalom és szabadságharc tiszteletére október 23-án kedden 16 órakor. A történet egy sajátos generációs eszmélést mutat be fiatalos lendülettel, nyelvezettel, olykor humorral és iróniával.

  2018.10.16.
 2. Vándorkiállítás az Óbudain a 170 éves Magyar Honvédség tiszteletére

  2018-ban ünnepeljük a Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulóját. A jeles évfordulóra a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum vándorkiállítást készített, amely betekintést enged e 170 éves időszak történéseibe, továbbá bemutatja annak jelentős eseményeit és jellegzetes tárgyait. A tárlat az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán nyílt meg kedden délelőtt.

  2018.10.16.
 3. Megnyílt az Egészségfejlesztési Iroda a Jancsár utca 1. szám alatt

  Egy országos hálózat részeként Egészségfejlesztési Iroda nyílt Székesfehérváron, a Jancsár utca 1. szám alatti orvosi rendelőben. Az öt munkatárssal működő iroda kialakítására és működtetésére a Humán Szolgáltató Intézet 90 millió forintos, nyertes EFOP-pályázata és Székesfehérvár Önkormányzatának támogatása adott lehetőséget.

  2018.10.16.
 4. 25 esztendős a Prohászka-templom Karitász csoportja - jótékonysági est lesz pénteken

  A Prohászka templom karitász csoportjának életében az idei esztendő kiemelt jelentőségű, mivel 25 évvel ezelőtt kezdte el a csoport a szeretetszolgálatát. Az évforduló alkalmából október 19-én, pénteken 19 órától jubileumi estet rendeznek. Az ünnepi műsor mellett festményekből nyílik kiállítás: a felajánlott alkotások megvásárlásából befolyt támogatást és az este adományait jótékonysági célokra fordítják. A rendezvényt és a jubiláló tagokat Spányi Antal, megyés püspök köszönti. 

  2018.10.16.

Eseménynaptár

2018. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek