Újabb lépés a vasútkörnyéki parkolási gondok enyhítéséért - városi tulajdonba kerül az 3500 m2-es terület

A Kaszap István és az Erkel Ferenc utca közötti 3500 m2-es terület megvásárlásáról tartott sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Tamás önkormányzati képviselő. A jelenleg kihasználatlan ingatlanegyüttes rövid távon a parkolási problémák enyhítését szolgálhatja – a döntést holnapi ülésén a közgyűlés hozza majd meg.
2021.10.28. 19:00 |

Az Önkormányzat korábban többször is egyeztetett az üresen álló területek tulajdonosával, és úgy tűnik, most sikerül megegyezni a Kaszap István utca 8., illetve az Erkel Ferenc utca 3. szám alatti, összesen 3500 m2-es ingatlanok megvásárlásáról. Ezt dr. Cser-Palkovics András polgármester jelentette be csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján.

„Régóta használaton kívül van ez az ingatlanegyüttes, amelynek megvásárlásáról holnap dönthet majd a közgyűlés. Az értékbecsléseket és a korrekt egyeztetéseket követően 239 millió forint plusz áfa lenne a két telek ára. Egy ekkora terület – egy tereprendezést követően – ideiglenes parkolóként nagy segítséget jelenthet a környékbelieknek, illetve a Vasvári Gimnáziumba érkezőknek. Közel van a vasútállomás is, ahol jövő év második felében indul az intermodális közlekedési központ építése, amikor szintén szükség lesz tartalék parkolási területre. Néhány év múlva pedig majd el lehet dönteni, hogy mi legyen a végleges funkció itt.” – mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester.

Molnár Tamás, a 4. számú választókörzet önkormányzati képviselője kiemelte, az elmúlt időszakban több fontos beruházás indulásáról számolhatott be, most pedig egy frekventált helyen régóta kihasználatlanul álló terület szolgálhat ismét közösségi célokat. Bízik abban, hogy ez a környéken élők, illetve az itt parkolóhelyet keresők igényeinek is megfelelő lesz majd. „A város tovább gyarapodhat azzal, ha két értékes ingatlan kerül a tulajdonába. A közlekedési terhelés nagyon nagy ezen a területen, ennek csökkentésében is segíthet, ha parkolóként mindenki tudja majd használni ezt a két telket.” – emelte ki az önkormányzati képviselő.

A terület megvásárlásának lehetőségéről és a tervekről a Vasvári Pál Gimnáziumban csütörtökön délután tartott lakossági fórum résztvevőit is tájékoztatta Székesfehérvár polgármestere és a Vasútvidék önkormányzati képviselője. Mindketten kifejezték: bíznak a közgyűlés pénteki pozitív döntésében, hogy aztán alá lehessen írni a szerződést, majd birtokon belülre kerülve 2022-ben meg lehessen kezdeni a tereprendezést.

Városfejlesztés

 1. Épül az Alba Aréna új útkapcsolatokkal és P+R parkolókkal együtt

  A földmunkákkal novemberben megkezdődött a város határában, a Budai út melletti területen az Alba Aréna kivitelezése. A Modern Városok Program keretében megvalósuló multifunkcionális rendezvény- és sportcsarnok megépítése mellett komoly úthálózati fejlesztést is jelent a beruházás, hiszen közvetlen összeköttetés létesül az Alba Ipari Zóna és a Budai út között. 

  2021.12.03.
 2. Elkészült és használható az uszodában az új kültéri fedett medence

  Új fedősátrat kapott a Csitáry G. Emil Uszoda és Strand kültéri fedett medencéje. A 200 millió forintos beruházást TAO támogatásból és városi forrásból finanszírozták: az alumíniumvázas sátor korszerűbb, világosabb az eddiginél, és melegebbet biztosít. 

  2021.12.03.
 3. 19 milliárd forintos iskolafelújítási program indul Székesfehérváron!

  15,8 milliárd forintról 19,1 milliárd forintra emelte a Kormány a Modern Városok Programban a fehérvári középiskolai campusra fordítható keretet – számol be a jó hírről közösségi oldalán dr. Cser-Palkovics András. A polgármester részletesen tájékoztatást ad a számos iskolát érintő felújítási csomagról. Vargha Tamás országgyűlési képviselővel közösen számos tárgyalást folytattak az elmúlt időszakban, hogy megvalósulhasson ez a helyi közösség számára fontos fejlesztés.

  2021.12.02.
 4. Hamarosan indul a Munkácsy Mihály Általános Iskola felújítása

  A közeljövőben összesen 250 millió forintot fordít a Munkácsy Mihály Általános Iskola felújítására Székesfehérvár Önkormányzata, jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester a megújult játszóudvar és az okos tanterem átadásán csütörtökön. A hamarosan kezdődő nagyszabású fejlesztésnek köszönhetően felújítják a vizesblokkokat és megtörténik az épület teljes körű energetikai felújítása.

  2021.11.25.
 1. Új tornacsarnok, 12 tanterem és új ebédlő és konyha is épül a Ciszterben

  Elkészült a szerkezete a Székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium új tornateremének, mely mellett egy új ebédlő és konyha illetve egy új díszterem is épül és 12 új tanteremmel is gazdagodik az intézmény. 

  2021.11.12.
 2. Újabb lépés a vasútkörnyéki parkolási gondok enyhítéséért - városi tulajdonba kerül az 3500 m2-es terület

  A Kaszap István és az Erkel Ferenc utca közötti 3500 m2-es terület megvásárlásáról tartott sajtótájékoztatót dr. Cser-Palkovics András polgármester és Molnár Tamás önkormányzati képviselő. A jelenleg kihasználatlan ingatlanegyüttes rövid távon a parkolási problémák enyhítését szolgálhatja – a döntést holnapi ülésén a közgyűlés hozza majd meg.

  2021.10.28.
 3. Új játszóeszközökkel bővült a Sóstó Látogatóközpont előtti játszótér

  Számos új játszóeszközzel bővítették a Sóstó Látogatóközpont melletti játszóteret. Már régóta használták a gyerekek, azonban kicsi volt, így az igényeknek megfelelően több nagyméretű játékot helyeztek ki ütéscsillapító gumiburkolatokkal, utcabútorokkal együtt.

  2021.10.27.
 4. 15 rendelő, akadálymentes megközelítés – jól halad a Szekfű Gyula utcai rendelő felújítása

  Jól halad a Szekfű Gyula utcai orvosi rendelők felújítása, a bontási munkák már befejeződtek, és hamarosan elkészül az épület külső hőszigetelése, valamint a tetőszerkezet fedése is. A jövő évi átadás után 15 rendelő szolgálja ki modern környezetben a környék lakosait. 

  2021.10.21.

Adventi programok 2021.

Eseménynaptár

2021. December
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár