Újabb három elektromos busz áll szolgálatba hétfőtől Székesfehérváron

Hétfőtől újabb három elektromos Ikarus áll forgalomba Székesfehérvár közösségi közlekedésében, így összesen már öt elektromos busz járja a város útjait. Augusztusban és szeptemberben további hét elektromos busz érkezik. Az elektromos buszok többségében a 31-es, a 33-as, a 34-es, 43-as, 44-es járatokon fognak közlekedni.
2022.07.31. 20:26 |
Újabb három elektromos busz áll szolgálatba hétfőtől Székesfehérváron

Az elektromos buszok Székesfehérváron az Ikarus területén készülnek és egyre több saját, fehérvári fejlesztés kerül bele egy kínai alapba. A szoftverfejlesztése is csak egy a helyi innovációk közül, ami belekerült a buszba, de például a teljes ajtóvezérlést is Fehérváron fejlesztették a mérnökök és növelték a hatótávolságát is a járműnek. Fejlesztéseikkel törekszenek arra, hogy minél többet tudjanak egy töltéssel megtenni a buszok, melyek motorja 340kW-os és városi közlekedésre lett tervezve. Nemrégiben egy teszten 380 km-t tudott megtenni a jármű egyetlen töltéssel.

Szeptember végéig mind a 12 új elektromos busz forgalomba áll Székesfehérváron.

A Volánbusz székesfehérvári telephelyén július elején mutatták be az első két elektromos autóbuszt és a teljes, 12 járműből álló flottához kialakított töltőket. A Zöld Busz Program keretében sikerül megvalósítani a fejlesztést, amelynek során szintén a városban gyártott elektromos Ikarus autóbuszok szolgálják majd a helyi közösségi közlekedést. A korszerű, környezetbarát technológia jelentős előrelépés, ami a szolgáltatás színvonalát is emeli.

Beolvasási hibák az e-jegyeknél - elhárították a technikai problémákat

Az elektronikus jegyváltással kapcsolatos észrevételeket soron kívül jelezte az Önkormányzat a szolgáltatást biztosító Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felé, a felmerülő hibák okának kivizsgálását és a problémák elhárítását partnerünk soron kívül megkezdte. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a hiba okát a lehetőségek szerinti legrövidebb idő alatt, azap estére elhárította.

Tájékoztatásuk alapján a kód olvasással /érvényesítéssel valóban voltak fennakadások, ugyanakkor mindenki jogosan utazott, a technikai problémát autóbuszvezetőink rugalmasan, konstruktív hozzáállással kezelték. A hiba forrása alapvetően informatikai jellegű volt, az érintett díjtermékek a helyi díjtermékeknél alkalmazott gyakorlattól eltérő, speciális kezelést igényelnek, ezen beállítások „összeakadása” okozott egyes esetekben kód olvasási / érvényesítési hibát. A beolvasási hibák számát partnerünk maximum néhány száz esetre becsli. Tájékoztatjuk, hogy a jelenség kizárólag az új díjtermékek élesítéséhez kapcsolódott, így a hiba későbbi felmerülése, jelentkezése a továbbiakban kizárható.

A hétfőn forgalomba állított három új autóbusz QR kód matrica hiányával kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy logisztikai problémák miatt az érintett autóbuszokra a QR kód matricák a keddi nap folyamán kerültek kihelyezésre. A kellemetlenségekért ezúton is szíves elnézésüket kérjük! Bármilyen kérdés, észrevétel esetén a továbbiakban is állunk szíves rendelkezésükre.

Városfejlesztés

 1. Megújul a Városháza díszudvara

  A Városháza felújítását követően hamarosan megszépül a díszudvar is. A csütörtöki munkaterület-átadással megkezdődik a beruházás, amely a közművek teljes cseréjével indul. Erről közösségi oldalán is hírt adott Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

  2023.09.25.
 2. Tisztító robotot teszteltek

  Több nemzetközi gyártó, a legújabb technológiával dolgozó tisztítórobotját tesztelik a Sóstói Stadionban. Guti Péter, a Városfejlesztési Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az általuk üzemeltetett nagyméretű létesítmények tisztítására keresnek modern, innovatív megoldást a jövő vonatkozásában.

  2023.09.21.
 3. Kész a Sziget utcai iskola

  Elkészült a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget Utcai Tagintézményének teljes energetikai felújítása. A több mint negyvenéves épület a munkálatok során hő- és tetőszigetelést kapott, modern nyílászárókat szereltek fel, és elvégezték a fűtési rendszer korszerűsítését is. A részletekről hétfőn délelőtt számoltak be a Sziget utcai Iskola udvarán.

  2023.09.18.
 4. Bokrétaünnep az új kórházi tömbnél

  A Modern Városok Program keretében megvalósuló fehérvári fejlesztések egyik legfontosabb eleme a Szent György Kórház új épülettömbje. A Magyar Kormány összességében több mint 16 milliárd forintos támogatásával zajló nagyberuházás eredményének köszönhetően még modernebb és teljesebb körű gyógyítási munka valósulhatnak majd meg, szolgálva a fehérváriakat és az ellátási területen élőket.

  2023.09.15.