Újabb három elektromos busz áll szolgálatba hétfőtől Székesfehérváron

Hétfőtől újabb három elektromos Ikarus áll forgalomba Székesfehérvár közösségi közlekedésében, így összesen már öt elektromos busz járja a város útjait. Augusztusban és szeptemberben további hét elektromos busz érkezik. Az elektromos buszok többségében a 31-es, a 33-as, a 34-es, 43-as, 44-es járatokon fognak közlekedni.
2022.07.31. 20:26 |

Az elektromos buszok Székesfehérváron az Ikarus területén készülnek és egyre több saját, fehérvári fejlesztés kerül bele egy kínai alapba. A szoftverfejlesztése is csak egy a helyi innovációk közül, ami belekerült a buszba, de például a teljes ajtóvezérlést is Fehérváron fejlesztették a mérnökök és növelték a hatótávolságát is a járműnek. Fejlesztéseikkel törekszenek arra, hogy minél többet tudjanak egy töltéssel megtenni a buszok, melyek motorja 340kW-os és városi közlekedésre lett tervezve. Nemrégiben egy teszten 380 km-t tudott megtenni a jármű egyetlen töltéssel.

Szeptember végéig mind a 12 új elektromos busz forgalomba áll Székesfehérváron.

A Volánbusz székesfehérvári telephelyén július elején mutatták be az első két elektromos autóbuszt és a teljes, 12 járműből álló flottához kialakított töltőket. A Zöld Busz Program keretében sikerül megvalósítani a fejlesztést, amelynek során szintén a városban gyártott elektromos Ikarus autóbuszok szolgálják majd a helyi közösségi közlekedést. A korszerű, környezetbarát technológia jelentős előrelépés, ami a szolgáltatás színvonalát is emeli.

Beolvasási hibák az e-jegyeknél - elhárították a technikai problémákat

Az elektronikus jegyváltással kapcsolatos észrevételeket soron kívül jelezte az Önkormányzat a szolgáltatást biztosító Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felé, a felmerülő hibák okának kivizsgálását és a problémák elhárítását partnerünk soron kívül megkezdte. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a hiba okát a lehetőségek szerinti legrövidebb idő alatt, azap estére elhárította.

Tájékoztatásuk alapján a kód olvasással /érvényesítéssel valóban voltak fennakadások, ugyanakkor mindenki jogosan utazott, a technikai problémát autóbuszvezetőink rugalmasan, konstruktív hozzáállással kezelték. A hiba forrása alapvetően informatikai jellegű volt, az érintett díjtermékek a helyi díjtermékeknél alkalmazott gyakorlattól eltérő, speciális kezelést igényelnek, ezen beállítások „összeakadása” okozott egyes esetekben kód olvasási / érvényesítési hibát. A beolvasási hibák számát partnerünk maximum néhány száz esetre becsli. Tájékoztatjuk, hogy a jelenség kizárólag az új díjtermékek élesítéséhez kapcsolódott, így a hiba későbbi felmerülése, jelentkezése a továbbiakban kizárható.

A hétfőn forgalomba állított három új autóbusz QR kód matrica hiányával kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy logisztikai problémák miatt az érintett autóbuszokra a QR kód matricák a keddi nap folyamán kerültek kihelyezésre. A kellemetlenségekért ezúton is szíves elnézésüket kérjük! Bármilyen kérdés, észrevétel esetén a továbbiakban is állunk szíves rendelkezésükre.

Városfejlesztés

 1. Újabb elektromos buszok

  Hétfőtől újabb három elektromos Ikarus áll forgalomba Székesfehérvár közösségi közlekedésében, így összesen már öt elektromos busz járja a város útjait. Augusztusban és szeptemberben további hét elektromos busz érkezik. Az elektromos buszok többségében a 31-es, a 33-as, a 34-es, 43-as, 44-es járatokon fognak közlekedni.

  2022.07.31.
 2. Félpályás lezárás van érvényben

  Következő üteméhez érkezik a Sárkeresztúri úton a körforgalmú csomópont kialakítása: pénteken délutántól az eddig lezárt félpályára terelik át a forgalmat, és megkezdik a csomópont másik felének kialakítását, a déli összekötő út építéséhez kapcsolódóan. A közlekedést továbbra is jelzőlámpa irányítja.

  2022.07.29.
 3. Fenntartható Városfejlesztési Stratégia

  Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a 2021-2027-es EU-s programozási időszakhoz igazodva megkezdte Fenntartható Városfejlesztési Stratégiájának elkészítését. A tervezés része a társadalmi egyeztetés, várják a lakosság visszajelzéseit is a szakmai anyag tervezete kapcsán.

  2022.07.28.
 4. Folytatódik a felújítás

  Folytatódik a Székesfehérvári Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI felújítása. A második ütemben a villamoshálózat és a gépészet újul meg, valamint liftet is kiépítenek, ezzel teljesen akadálymentessé válik a Szekfű Gyula utcai épület – jelentették be szerdán délelőtt sajtótájékoztatón. A már megvalósult teljes tető és homlokzatfelújításról itt olvashat!

  2022.07.20.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár