Újabb 70 fát ültettek hétfőn délelőtt a Palotavárosi tavaknál

Folytatódott a MOL-Új Európa Alapítványának VárosFa Programja, melynek keretében tavasszal már 20 fát elültettek Palotavárosban. Hétfőn délelőtt a program folytatásában a Városgondnokság munkatársai a Gyöngyvirág Óvoda óvodásaival közösen ültettek el 70 fát a Palotavárosi tavaknál.
2022.10.17. 15:20 |
Újabb 70 fát ültettek hétfőn délelőtt a Palotavárosi tavaknál

2022 tavaszán a MOL-Új Európa Alapítványa VárosFa Programjának keretében 20 fát ültettek el a Bőrgyár utca 10. szám alatti ingtalanon. A lakótelephez vezető út mellett már szépen növekednek a fák.

A Program őszi faültetési fordulóján is sikeresen pályázott városunk, ennek keretében összesen 70 fa: 30 platán, 20 amerikai hárs és 20 magas kőris ültetését végezték el a Városgondnokság szakemberei. Az előnevelt fák elültetéséhez – egy erdőpedagógia foglalkozás keretében – a Gyöngyvirág Óvoda óvodásai is csatlakoztak. 2017 óta Örökös Zöld Óvoda címmel büszkélkedhet az intézmény, amelynek kisgyermekei Béndek Gáborné igazgató vezetésével nem csak a fák ültetésében segédkeztek, de a szorgos kezek tulipánhagymákat is elhelyeztek a csemeték körül.

Mészáros Attila alpolgármester elmondta, hogy az Önkormányzat saját és külső forrásból évente többezer fát ültet. Ahogy fogalmazott, a nagyobb erdőtelepítések a város külső részeit érintik, de ugyanolyan fontos, hogy a közvetlen lakókörnyezetekben is minél több fát telepítsenek. „Nagyon sokat léptünk előre az elmúlt években. A Sóstó környékén, valamint a Palotavárosban és más városrészekben is sok fát ültettünk.” – emlékeztetett Mészáros Attila, aki arról is tájékoztatást adott, hogy a fák gondozását a Városgondnokság, valamint a Vadex Mezőföldi Zrt. szakemberei fogják ellátni, a tavasz folyamán pedig – a megfelelő vízellátás érdekében – kikerülnek az öntözőzsákok is.

Balsay Zsolt, a Vadex Mezőföldi Zrt. ágazati igazgatója kiemelte: Székesfehérvár életében nagyon fontos a fatelepítések folytatása, ennek a szemléletnek a továbbvitele. Korábban a Palotavárosi tavaktól nem messze található Hübner András utca mellett összesen 27.500 erdészeti csemetét telepítettek, valamint a déli tónál közel 23.000 csemetével bővítettek. Ezek a fatelepítések hozzájárulnak a levegő minőségének javulásához és a városrész lakóinak komfortérzetéhez is.

Fehérvári színes

 1. Megérkezett a Mikulás

  Eső, hó és az igazán téliesre fordult időjárás ellenére is kitartó gyereksereg fogadta a Mikulást idén Székesfehérváron. A Városház téren ezúttal is a Szabad Színház társulatával menthettük meg a Krampusz ármánykodásaitól a "Nagyszakállút", vagy éppen válhattunk manóvá a próbákat teljesítve a Tourinform irodában.

  2023.12.06.
 2. Mikulás-futás az István Királyban

  Egész nap a „mikulásozás” jegyében telt a Székesfehérvári István Király Általános Iskolában. A nap fénypontjaiként Mikulás-futást rendeztek az intézményben, Kovács István Mikulás-nagykövet, a futás kitalálója részvételével. A programba az alsó és felső évfolyamosok mellett részt vettek a szomszédos Palotavárosi Tagóvodába járó gyerekek is.

  2023.12.06.
 3. LOMBkoronás Székesfehérvár

  A LOMBkoronás Székesfehérvár faültetési pályázatra augusztus végén lehetett jelentkezni. Összesen 154 pályázatot tudtak jóváhagyni a kertészek, ebből 112 helyre fát, 42 helyre pedig cserjét kapnak idén a jelentkezők. A növényeket a héten osztják ki a pályázóknak a Halász utcai iparcikk piac parkolójában.

  2023.12.06.
 4. Karácsonyi fúvóskoncert

  Szeretettel várja a közönséget karácsonyi koncertjére a Székesfehérvári Fúvószenekar, 2023. december 17-én vasárnap 17 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házba. Az esten a Hermann László Zeneiskola fúvószenekara és a Fehérvári Fúvószenekar játszik, vezényel Hámori János és Zsédely Tamás. 

  2023.12.06.