Új szabadtéri fitneszeszközök az Almássy és Fáy lakótelepen

Az Almássy és a Fáy András lakótelepen is új szabadtéri fitneszeszközöket helyeztek ki az elmúlt hetekben. A környékben élők számára hasznos kikapcsolódást nyújtó fejlesztésekről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A körzetben több parkoló is épült a közelmúltban.
2017.08.03. 10:24 |

A Saára Gyula-program keretében megvalósuló út-, járda- és parkolófejlesztések mellett egyéb beruházások is megvalósulnak idén a 11. számú választókörzetben. A lakossági kéréseket figyelembe véve, a környéken élőkkel egyeztetve kerül sor ezekre a munkálatokra.

Az önkormányzati képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be a legutóbbi fejlesztéseket, a körzet panelházas övezeteiben kialakított fitnesz-játszótereket. A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. közreműködésével az Almássy lakótelep 11. számú épület melletti parkba négy sporteszközt helyeztek ki, murvás felületet kialakítva a területen. Az Almássy lakótelep 3. mellé három, a Fáy András lakótelepre pedig két fitneszeszköz került, valamint a Fáy András lakótelepen a gyermekjátszóteret is bővítették egy kombinált ügyességi játékeszközzel. Összességében közel 4,5 millió forintos fejlesztés valósult meg, ami a környékbeliek hasznos és aktív szabadidős tevékenységét szolgálja.

A fitnesz eszközök városszerte nagyon népszerűek, és mind a gyerekek, mind a sportolni vágyók szívesen használják. A városrészben lévő számos kisebb lakótelepet ezek kihelyezésével szeretnék még élhetőbbé és komfortosabbá tenni, hogy az ott lakók saját környezetükben jól érezhessék magukat.

Abbéli törekvésükről is tájékoztatást adott, hogy a lakótelepen élők részéről felmerülő problémákat lehetőségeikhez mérten minél hamarabb orvosolják, hogy a velük való konstruktív együttműködésnek köszönhetően ezen régi lakótelepeket újraélesszék.

Deák Lajosné elmondta azt is, hogy mekkora szükség van körzetükben a parkolóhelyek bővítésére. Ezért is örül az Önkormányzat által meghirdetett programnak, amelynek célja, hogy az elkövetkező három év alatt 1000 hellyel bővítse a parkolóhelyek számát.

Mint elhangzott, legutóbb két helyszínen készültek új parkolók a 11. számú választókörzetben: a Zsolt utcában hat térköves parkolót alakítottak ki és ehhez kapcsolódóan egy járdaszakasz is elkészült, két fát ültettek és területrendezést is végzett a Városgondnokság. A Géza és Karinthy Frigyes utca sarkánál pedig öt parkoló készült, amelyeket az elmúlt hónapokban az arra közlekedők használatba is vettek. A jó kihasználtság miatt keresik a körzetben a további parkolókialakítási lehetőségeket is.

Boda Ferencné, az Almássy lakótelep 11-14. számú házak számvizsgáló bizottságának tagja – aki 44 éve él a lakótelepen – a sajtótájékoztatón elmondta, nagyon örülnek ezeknek az új edzőgépeknek. Beszélt arról is, hogy korábban a Halesz parkba jártak ismerőseivel rendszeresen, és ott tapasztalták, hogy milyen jók ezek a fitneszeszközök, és akkor vetették fel a képviselő asszonynak, hogy erre a lakótelepre is szeretnének ilyeneket. Elmondta, hogy sok idős lakik a környéken, akik nagyon szívesen használják ezeket, ugyanúgy, ahogy gyermekeik, unokáik is.

Városfejlesztés

 1. Augusztus 20-ra készülnek el a Széchenyin az út és járdafelújítással

  Június 24-én kezdődött és augusztus 20-ig be is fejeződik a Széchenyi utca felújítása. Mintegy nyolcezer négyzetméteren felmarták a burkolatot a kis-Budai és a Horvát István utca között. Szinte teljesen végeztek már a szegélyek építésével és összesen 87 csatornafedlapot és víznyelőt cserélnek. A régi járda bontásával párhuzamosan pedig elkezdődött az új, térköves járda építése.

  2018.07.21.
 2. Elkészült a Túrózsáki utca felújítása - parkolókat alakítottak ki a szabadidőközpont mellett

  A tavaly év végén elkészült Túrózsáki úti Szabadidőközpont és a Berényi út közötti szakaszon elkészült az út és a járda teljes felújítása. A szegélyek cseréje mellett a Váci felőli oldalon az árkot is felújították. Az út szélessége lehetővé tette, hogy a szabadidőpark mellett, az úttal párhuzamosan parkolókat alakítsanak ki.

  2018.07.20.
 3. Útfelújítások Székesfehérváron - újabb öt munkaterületet adtak át szerdán

  Munkaterület átadásokat tartottak szerdán délelőtt Fehérvár több pontján. Kezdődik a felújítása a József Attila utca belső szervizútjának és parkolóinak, a Budai út 92-100 melletti szervizútnak és parkolónak, az Öreghegyen a Bajmóci utcának és a Dobsinai utcának is. A Deák Ferenc utca belső útjai is megújulnak, ez utóbbi  munkának az első üteme kezdődik. Székesfehérváron jelenleg minden városrészben van út, járda vagy parkolóépítés.

  2018.07.11.
 4. Új utcaseprő autó állt munkába Székesfehérváron

  Egy Hako Citymaster 2200 típusú seprőgép állt munkába a Városgondnokság Köztisztasági csoportjánál, hogy Székesfehérvár utcáinak tisztán tartásában segédkezzen. A Hako Citymaster 2200 típusú, új utcaseprő gép mintegy 36 millió forintba került, ami az utcaseprő gépek piacán jó árnak mondható.

  2018.07.10.
 1. Elkészült a Ligetsor felújítása - a teljes közműhálózat is megújult

  Tavaly májusban kezdődött és mostanra elkészült a Ligetsor felújítása. A felújítás kevésbé látványos eleme volt, hogy új csapadékcsatorna épült és az útburkolat alatt húzódó, a város egyik főellátó ivóvíz vezetékének, és az elöregedett gravitációs szennyvíz csatornának a cseréje is megtörtént. Az út mellett parkolók és biztonságos kerékpár sávok is épültek.

  2018.07.05.
 2. Elkezdődött a Lépcső utca felújítása - augusztusban elkészülnek

  A régészeti gödör takarításával, feltöltésével kezdődött a lépcső utca felújítása, majd a lépcső alapozása következik. A régi kőböl faragott vízelvezető árkot amit feltártak a régészek geotextiliával és homokkal védik: becsomagolják ezeket, a vízelvezetést kialakítják, majd zsaluzzák és betonozzák az új lépcső alapját.

  2018.07.04.
 3. Kreatív közlekedési megoldások – véget ért a mobilitási alkotótábor

  Pénteken zárult az egyhetes mobilitási alkotótábor, ahol egyetemi hallgatók kerestek kreatív és innovatív megoldásokat a középiskolai campus mobilitási kihívásaira. Ötletes megoldások születtek a Rózsaliget, a Csónakázó-tó és a malom épületének campus-ba való integrálására is.

  2018.06.29.
 4. A Szilvamagból a maroshegyi Interspar melletti üzletházba költözött a 4. sz Posta

  A maroshegyi 4. számú Posta új, komfortos, tágas helyiségben működik tovább a maroshegyi Interspar melletti Prémium Center üzletközpontban. Az eddigi háromablakos postahelyiséget egy nagyobb, öt munkaállomásos, akadálymentesített helyiség váltotta fel. A nyitvatartás is változott: 10 órától 18 óráig van nyitva az új Posta. 

  2018.06.28.

Királyi Napok

Hirdetés

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek