Új szabadtéri fitneszeszközök az Almássy és Fáy lakótelepen

Az Almássy és a Fáy András lakótelepen is új szabadtéri fitneszeszközöket helyeztek ki az elmúlt hetekben. A környékben élők számára hasznos kikapcsolódást nyújtó fejlesztésekről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A körzetben több parkoló is épült a közelmúltban.
2017.08.03. 10:24 |

A Saára Gyula-program keretében megvalósuló út-, járda- és parkolófejlesztések mellett egyéb beruházások is megvalósulnak idén a 11. számú választókörzetben. A lakossági kéréseket figyelembe véve, a környéken élőkkel egyeztetve kerül sor ezekre a munkálatokra.

Az önkormányzati képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be a legutóbbi fejlesztéseket, a körzet panelházas övezeteiben kialakított fitnesz-játszótereket. A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. közreműködésével az Almássy lakótelep 11. számú épület melletti parkba négy sporteszközt helyeztek ki, murvás felületet kialakítva a területen. Az Almássy lakótelep 3. mellé három, a Fáy András lakótelepre pedig két fitneszeszköz került, valamint a Fáy András lakótelepen a gyermekjátszóteret is bővítették egy kombinált ügyességi játékeszközzel. Összességében közel 4,5 millió forintos fejlesztés valósult meg, ami a környékbeliek hasznos és aktív szabadidős tevékenységét szolgálja.

A fitnesz eszközök városszerte nagyon népszerűek, és mind a gyerekek, mind a sportolni vágyók szívesen használják. A városrészben lévő számos kisebb lakótelepet ezek kihelyezésével szeretnék még élhetőbbé és komfortosabbá tenni, hogy az ott lakók saját környezetükben jól érezhessék magukat.

Abbéli törekvésükről is tájékoztatást adott, hogy a lakótelepen élők részéről felmerülő problémákat lehetőségeikhez mérten minél hamarabb orvosolják, hogy a velük való konstruktív együttműködésnek köszönhetően ezen régi lakótelepeket újraélesszék.

Deák Lajosné elmondta azt is, hogy mekkora szükség van körzetükben a parkolóhelyek bővítésére. Ezért is örül az Önkormányzat által meghirdetett programnak, amelynek célja, hogy az elkövetkező három év alatt 1000 hellyel bővítse a parkolóhelyek számát.

Mint elhangzott, legutóbb két helyszínen készültek új parkolók a 11. számú választókörzetben: a Zsolt utcában hat térköves parkolót alakítottak ki és ehhez kapcsolódóan egy járdaszakasz is elkészült, két fát ültettek és területrendezést is végzett a Városgondnokság. A Géza és Karinthy Frigyes utca sarkánál pedig öt parkoló készült, amelyeket az elmúlt hónapokban az arra közlekedők használatba is vettek. A jó kihasználtság miatt keresik a körzetben a további parkolókialakítási lehetőségeket is.

Boda Ferencné, az Almássy lakótelep 11-14. számú házak számvizsgáló bizottságának tagja – aki 44 éve él a lakótelepen – a sajtótájékoztatón elmondta, nagyon örülnek ezeknek az új edzőgépeknek. Beszélt arról is, hogy korábban a Halesz parkba jártak ismerőseivel rendszeresen, és ott tapasztalták, hogy milyen jók ezek a fitneszeszközök, és akkor vetették fel a képviselő asszonynak, hogy erre a lakótelepre is szeretnének ilyeneket. Elmondta, hogy sok idős lakik a környéken, akik nagyon szívesen használják ezeket, ugyanúgy, ahogy gyermekeik, unokáik is.

Városfejlesztés

 1. Gábor atya szentelte fel a Kisfaludi temető új ravatalozóját

  Kedden reggel szentelte fel Tornyai Gábor plébános a Kisfaludi temető új ravatalozóját. A városi beruházásban mintegy 25 millió forintból elkészült új ravatalozó építését nyáron kezdte el építeni a Városgondnokság. Az épület környéke szilárd térköves burkolatot kapott és kialakítottak egy illemhelyet is. A temetőben eddig nem volt fedett ravatalozó.

  2018.01.16.
 2. Már a kockaköveket rakja a kivitelező az Arany János utcában

  A Városház tér és a II. János Pál pápa tér közötti szakaszon hétfőn elkezdődött a kockakövek lerakása. Az Arany János utca felújításának utolsó üteme kezdődött meg a burkolat visszahelyezésével. 

  2018.01.15.
 3. Végig megújult a Salétrom utcai sétány és az intézmények előtti tér

  A Salétrom utcában mintegy 65 millió forintos önkormányzati beruházással újult meg a régi burkolat mintegy 6500 négyzetméternyi felületen és egységes sétány képét mutatja közösségi terekkel, és sok új paddal. A megújult utcában Fehérvár polgármestere és országgyűlési képviselője a kivitelezővel közösen tartott bejárást csütörtökön délután.

  2018.01.11.
 4. Élménymedence, csúszdák és vizes játszótér is épül a strandon

  Ősz elején kezdődtek a munkálatok a strandon, ahonnan több mint 700 köbméter bontott betonelemet és régi járdát szállítottak el. Január elején már a kivitelezés kevésbé látványos részét, a közművek építését végzik a Városgondnokság szakemberei és elkezdték a medencék helyén a földmunkát, hogy mielőbb ki lehessen önteni a két új medence vasbeton szerkezetét. 

  2018.01.10.
 1. A közművekkel együtt újult meg 270 millió forintból a Távírda utca

  A Távirda utca teljes felújítása a vízi-közművek cseréjével indult, ami érintette a Távírda és Kégl György utca illetve a Budai út csomópontjait is. Az utcában minden ingatlan új gáz és szennyvíz bekötést is kapott. A burkolatépítésa végéhez közeledik, január 20. a felújítás befejezési határideje, de szombaton már színes programokkal és kedvezményekkel várják a fehérváriakat a boltok.

  2018.01.08.
 2. Még zajlik a Távírda utca felújítása – a közlekedők türelmét kérik

  A Távírda utcában víziközmű- és útfelújítási munkálatok zajlanak, az utca munkaterület. A csőbélelés során az út alatt futó gerincvezetékben megszorult egy technológiai munkálatokat végző robot, ezért a Budai úti csomópont előtt rá kellett bontani a szennyvíz-gerincvezetékre.

  2018.01.05.
 3. Ezek voltak 2017-ben a nagyobb útfelújítások Székesfehérváron

  2017-ben 34 utca burkolata újult meg Székesfehérváron, 15 helyen épültek szilárd burkolatú parkolók és 22 utcában épült új járda a Saára Gyula Útfelújítási Program keretén belül, mely 2018-ban is folytatódik. Ennek kezdő lépéseként a Közgyűlés 1.7 milliárd forintot biztosított decemberben a Városgondnokságnak ahhoz, hogy a jövő évben további utakat, járdákat, parkolókat újítson fel valamennyi városrészben.

  2017.12.27.
 4. Végig lehet már menni autóval a Távírdán - január 22 a befejezési határidő

  Újabb fordulójához érkezett a Távírda utca felújítása: már a teljes hosszon végig lehet hajtani autóval. Január 22-ére kell elkészülni a munkálatokkal, de arra törekedett az Önkormányzat, hogy a kereskedők és a vásárlók miatt mielőbb használható útpályát alakítsanak ki. 

  2017.12.21.

Eseménynaptár

2018. Január
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek