Új szabadtéri fitneszeszközök az Almássy és Fáy lakótelepen

Az Almássy és a Fáy András lakótelepen is új szabadtéri fitneszeszközöket helyeztek ki az elmúlt hetekben. A környékben élők számára hasznos kikapcsolódást nyújtó fejlesztésekről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A körzetben több parkoló is épült a közelmúltban.
2017.08.03. 10:24 |

A Saára Gyula-program keretében megvalósuló út-, járda- és parkolófejlesztések mellett egyéb beruházások is megvalósulnak idén a 11. számú választókörzetben. A lakossági kéréseket figyelembe véve, a környéken élőkkel egyeztetve kerül sor ezekre a munkálatokra.

Az önkormányzati képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be a legutóbbi fejlesztéseket, a körzet panelházas övezeteiben kialakított fitnesz-játszótereket. A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. közreműködésével az Almássy lakótelep 11. számú épület melletti parkba négy sporteszközt helyeztek ki, murvás felületet kialakítva a területen. Az Almássy lakótelep 3. mellé három, a Fáy András lakótelepre pedig két fitneszeszköz került, valamint a Fáy András lakótelepen a gyermekjátszóteret is bővítették egy kombinált ügyességi játékeszközzel. Összességében közel 4,5 millió forintos fejlesztés valósult meg, ami a környékbeliek hasznos és aktív szabadidős tevékenységét szolgálja.

A fitnesz eszközök városszerte nagyon népszerűek, és mind a gyerekek, mind a sportolni vágyók szívesen használják. A városrészben lévő számos kisebb lakótelepet ezek kihelyezésével szeretnék még élhetőbbé és komfortosabbá tenni, hogy az ott lakók saját környezetükben jól érezhessék magukat.

Abbéli törekvésükről is tájékoztatást adott, hogy a lakótelepen élők részéről felmerülő problémákat lehetőségeikhez mérten minél hamarabb orvosolják, hogy a velük való konstruktív együttműködésnek köszönhetően ezen régi lakótelepeket újraélesszék.

Deák Lajosné elmondta azt is, hogy mekkora szükség van körzetükben a parkolóhelyek bővítésére. Ezért is örül az Önkormányzat által meghirdetett programnak, amelynek célja, hogy az elkövetkező három év alatt 1000 hellyel bővítse a parkolóhelyek számát.

Mint elhangzott, legutóbb két helyszínen készültek új parkolók a 11. számú választókörzetben: a Zsolt utcában hat térköves parkolót alakítottak ki és ehhez kapcsolódóan egy járdaszakasz is elkészült, két fát ültettek és területrendezést is végzett a Városgondnokság. A Géza és Karinthy Frigyes utca sarkánál pedig öt parkoló készült, amelyeket az elmúlt hónapokban az arra közlekedők használatba is vettek. A jó kihasználtság miatt keresik a körzetben a további parkolókialakítási lehetőségeket is.

Boda Ferencné, az Almássy lakótelep 11-14. számú házak számvizsgáló bizottságának tagja – aki 44 éve él a lakótelepen – a sajtótájékoztatón elmondta, nagyon örülnek ezeknek az új edzőgépeknek. Beszélt arról is, hogy korábban a Halesz parkba jártak ismerőseivel rendszeresen, és ott tapasztalták, hogy milyen jók ezek a fitneszeszközök, és akkor vetették fel a képviselő asszonynak, hogy erre a lakótelepre is szeretnének ilyeneket. Elmondta, hogy sok idős lakik a környéken, akik nagyon szívesen használják ezeket, ugyanúgy, ahogy gyermekeik, unokáik is.

Városfejlesztés

 1. Újabb lépés a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” programban

   Székesfehérváron a Modern Városok Program keretében valósul meg a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program, ami újabb állomásához érkezett: a Kormány 1,1 milliárd forinttal támogatja a fejlesztés megvalósulását az alsóvárosi réten, a Palotavárosi tavak mögött.

  2017.10.11.
 2. Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere

  A Hungrana Kft. és két önkormányzati képviselő, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba támogatásával újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere. Az új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszközök beszerzése és telepítése mintegy 2 millió forintba került. Az új játékokat nagyon várták már a gyerekek, hiszen a korábbi, balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.

  2017.10.10.
 3. Több mint negyven új parkolóhely épült a Lövölde úton - parkosítással folytatják

  Negyvennégy új parkolóhelyet alakítottak ki a Lövölde úton, a 2-10. számú épületek közötti területen, amelynek műszaki átadását a szakhatóságok képviselőinek részvételével pénteken tartották a Lövölde út 2-10. szám közötti területen. A parkoló megépítése mellett felújították a kapcsolódó járdákat és a keresztülfutó utat is újraaszfaltozták. Az ősz folyamán a Városgondnokság rendezi a zöldfelületet, 17 fát ültetnek.

  2017.10.06.
 4. Jövő héten kezdődik és még idén elkészül a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítása

  Jövőhéten kezdődik a Pozsonyi út felújítása a Berényi út és a Fiskális út közötti szakaszon. Szerdától, a munkálatok ideje alatt egyirányú lesz az utca a Berényi út felől egészen a Karinthy Frigyes utca - Pozsonyi út kereszteződéséig. A teljes felújítás december közepére fejeződik be, mely kerékpársávok, és kettő gyalogátkelőhely építését is tartalmazza.

  2017.10.06.
 1. Bejárás Sóstón - új járdák, utak parkolók, természetvédelem és épülő stadion

  A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs programja és a Sóstói Stadion rekonstrukciója esetében is fontos szempont a közúti elérhetőség fejlesztése, több útfelújítási és parkolóépítési ütem kapcsolódik a beruházásokhoz. Csütörtökön helyszínbejárás keretében nézték meg a résztvevők az elkészült területeket és a most folyó kivitelezési munkarészeket. Fontos szempont a város számára, hogy a két fejlesztés összekapcsolásával az egész városrész megújulhat.

  2017.09.28.
 2. Három fehérvári iskolát is érint a hatszázmilliós intézményfelújítás

  Három fehérvári iskolában kezdődik felújítás jövő tavasszal. A Székesfehérvári Tankerületi Központ mintegy 600 millió forintot fordíthat a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumra, ahol az épület és az udvar felújítása mellett kórus- és tánctermet is kialakítanak, a Munkácsyban Mihály Általános Iskolában a tornatermet és az udvart újítják fel, a Vasvári Pál Általános Iskolában pedig a tornaterem újul meg.

  2017.09.22.
 3. Folytatódik a Salétrom utcai sétány építése – az iskola előtti tér is megújul

  Még a héten elkezdődnek a munkálatok a Salétrom utcában, ahol 60 millió forintos beruházással újul meg a régi burkolat és a közvilágítás, mintegy 6500 négyzetméternyi felületen. A felújítást követően a teljes Salétrom utca egy egységes sétány képét nyújtja majd új pihenőpadokkal. 

  2017.09.19.
 4. Teljessé vált a haemodinamikai részleg fejlesztése a Szent György Kórházban

  Szívkatéterezésre és pacemaker beültetésre az úgynevezett haemodinamikai laborokban van lehetőség, amelyek már az ország több pontján működnek, így Székesfehérváron a Szent György Kórházban is, ahol évente 3000 vizsgálatot, beavatkozást hajtanak végre. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a Hotel épület IV. szintjén található haemodinamikai osztály fektető részleggel bővült, modern műszaki berendezésekkel és infrastruktúrával, így teljessé vált a tavaly megkezdett beruházás.

  2017.09.18.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek