Új szabadtéri fitneszeszközök az Almássy és Fáy lakótelepen

Az Almássy és a Fáy András lakótelepen is új szabadtéri fitneszeszközöket helyeztek ki az elmúlt hetekben. A környékben élők számára hasznos kikapcsolódást nyújtó fejlesztésekről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A körzetben több parkoló is épült a közelmúltban.
2017.08.03. 10:24 |

A Saára Gyula-program keretében megvalósuló út-, járda- és parkolófejlesztések mellett egyéb beruházások is megvalósulnak idén a 11. számú választókörzetben. A lakossági kéréseket figyelembe véve, a környéken élőkkel egyeztetve kerül sor ezekre a munkálatokra.

Az önkormányzati képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be a legutóbbi fejlesztéseket, a körzet panelházas övezeteiben kialakított fitnesz-játszótereket. A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. közreműködésével az Almássy lakótelep 11. számú épület melletti parkba négy sporteszközt helyeztek ki, murvás felületet kialakítva a területen. Az Almássy lakótelep 3. mellé három, a Fáy András lakótelepre pedig két fitneszeszköz került, valamint a Fáy András lakótelepen a gyermekjátszóteret is bővítették egy kombinált ügyességi játékeszközzel. Összességében közel 4,5 millió forintos fejlesztés valósult meg, ami a környékbeliek hasznos és aktív szabadidős tevékenységét szolgálja.

A fitnesz eszközök városszerte nagyon népszerűek, és mind a gyerekek, mind a sportolni vágyók szívesen használják. A városrészben lévő számos kisebb lakótelepet ezek kihelyezésével szeretnék még élhetőbbé és komfortosabbá tenni, hogy az ott lakók saját környezetükben jól érezhessék magukat.

Abbéli törekvésükről is tájékoztatást adott, hogy a lakótelepen élők részéről felmerülő problémákat lehetőségeikhez mérten minél hamarabb orvosolják, hogy a velük való konstruktív együttműködésnek köszönhetően ezen régi lakótelepeket újraélesszék.

Deák Lajosné elmondta azt is, hogy mekkora szükség van körzetükben a parkolóhelyek bővítésére. Ezért is örül az Önkormányzat által meghirdetett programnak, amelynek célja, hogy az elkövetkező három év alatt 1000 hellyel bővítse a parkolóhelyek számát.

Mint elhangzott, legutóbb két helyszínen készültek új parkolók a 11. számú választókörzetben: a Zsolt utcában hat térköves parkolót alakítottak ki és ehhez kapcsolódóan egy járdaszakasz is elkészült, két fát ültettek és területrendezést is végzett a Városgondnokság. A Géza és Karinthy Frigyes utca sarkánál pedig öt parkoló készült, amelyeket az elmúlt hónapokban az arra közlekedők használatba is vettek. A jó kihasználtság miatt keresik a körzetben a további parkolókialakítási lehetőségeket is.

Boda Ferencné, az Almássy lakótelep 11-14. számú házak számvizsgáló bizottságának tagja – aki 44 éve él a lakótelepen – a sajtótájékoztatón elmondta, nagyon örülnek ezeknek az új edzőgépeknek. Beszélt arról is, hogy korábban a Halesz parkba jártak ismerőseivel rendszeresen, és ott tapasztalták, hogy milyen jók ezek a fitneszeszközök, és akkor vetették fel a képviselő asszonynak, hogy erre a lakótelepre is szeretnének ilyeneket. Elmondta, hogy sok idős lakik a környéken, akik nagyon szívesen használják ezeket, ugyanúgy, ahogy gyermekeik, unokáik is.

Városfejlesztés

 1. Ünnepi megemlékezés, szobor-újraavatás és épületbejárás is volt szerdán Feketehegyen

  A Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Szárazréti Tagintézményének kicsinyei és nagyjai gyülekeztek szerda reggel a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban, ahol a Himnusz hangjait és a zászlófelvonást követően az intézmény diákjai adtak ünnepi műsort. Az eseményt követően az épület udvarán újraavatták és megkoszorúzták a kilenc esztendeje az iskola udvarán állított Bem József-szobrot, majd bejárás keretében bemutatták a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar elkészült kiszolgálóépületét is.

  2018.03.14.
 2. A tavaszi útépítés után helyezik üzembe a csapadékvíz elvezető rendszert

  Lakossági fórumon tájékoztatták a Csutora utcai lakókat hétfőn délután a Felsővárosban épülő csapadékvíz-elvezető rendszer építésének jelenlegi állásáról. Az utóbbi időben többen panaszkodtak a sár miatt az utcában, ahol tavasz végén helyezik majd üzembe a csapadékvíz elvezető rendszert, a víznyelőkkel együtt, ráadásul idén tavasszal a nagyon magas talajvíz is probléma a város egyik mélyen fekvő utcájában.

  2018.03.12.
 3. A magyar gazdaság zászlóshajója lehet a Székesfehérvár-Várpalota-Veszprém-tengely

  Elkészült a várpalotai elkerülő 9,4 kilométeres szakasza, amely mentesíti a várost az eddigi forgalomtól. Az ünnepségen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is, aki kiemelte, hogy a fejlesztés százezer ember életminőségén és rengeteg vállalkozás versenyképességén javít, az új útszakasz pedig elérhető közelségbe hozza azt a tervet, hogy a Székesfehérvár-Várpalota-Veszprém-tengely hamarosan a magyar gazdaság egyik zászlóshajója legyen.

  2018.03.09.
 4. Lerakták a Corvinus új, székesfehérvári épületének az alapkövét

  Letették csütörtökön délelőtt az alapkövét a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának. A régi laktanyaépület teljes gépészeti és esztétikai restauráción esik át, stílusa azonban nem változik és a tervek szerint 2019 májusára készül el a felújítás.

  2018.03.08.
 1. Nagy Sándor Program - egy új 150 fős idősotthon épül Fehérváron

  Idén kezdődik a fehérvári idősotthonok több mint kétmilliárd forintos felújítása és bővítése, ami az Egyesített Szociális Intézmény négy fehérvári otthonát érinti. A Hidaskürti Nagy Sándor Városi Idősotthoni Programról pénteken tárgyal majd Fehérvár közgyűlése. A város önerőből tervezi végrehajtani a keresve az uniós és hazai támogatási lehetőségeket.

  2018.03.05.
 2. Húsz helyszínen kezdődnek útfelújítások a fagyok után Székesfehérváron

  A munkaterület átadása már megtörtént, és amint az időjárás lehetővé teszi, folytatódik az Adonyi út zsákutca szakaszának felújítása. Napokon belül mintegy húsz helyszínen lesz munkaterület átadás, hogy a nagy hideg elmúltával egyből kezdődhessenek a munkák. A felújítások ideje alatt a közlekedők türelmét és megértését kérik!

  2018.02.28.
 3. Jól halad az építkezés a Sóstón - nagy játszótér és fitneszpark is lesz a kilátó mellett

  Pénteken délután bejárást tartottak a Sóstói Stadionban és környékén a város önkormányzati képviselői. A székek nagy része a helyére került és a kiszolgáló helyiségekben már burkolnak. A stadion és a megújuló Sóstó között egy hatalmas játszótér és fitnesz park épül, több száz bicikli tárolóval és az új stadionban kap helyet a Sóstó Természetvédelmi Terület látogatóközpontja is.

  2018.02.23.
 4. Megannyi út-, járda-, park- és parkolóépítést is tartalmaz a Városgondnokság üzleti terve

  Fehérvár 2018-as költségvetésének elfogadása után a Városgondnokság idei üzleti tervét is jóváhagyta a város képviselő-testülete. A 8.7 milliárd forintos büdzséből 6.8 milliárd az önkormányzati támogatás, melynek mintegy felét utak, járdák, parkolók és parkok fejlesztésére fordítja az önkormányzati cég. Összesen 54 helyszínen végeznek idén nagyobb fejlesztéseket. Az önkormányzati szolgáltató vállalat idei üzleti tervéről Bozai István városgondnokkal beszélgettünk.

  2018.02.15.

Eseménynaptár

2018. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek