Új szabadtéri fitneszeszközök az Almássy és Fáy lakótelepen

Az Almássy és a Fáy András lakótelepen is új szabadtéri fitneszeszközöket helyeztek ki az elmúlt hetekben. A környékben élők számára hasznos kikapcsolódást nyújtó fejlesztésekről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A körzetben több parkoló is épült a közelmúltban.
2017.08.03. 10:24 |

A Saára Gyula-program keretében megvalósuló út-, járda- és parkolófejlesztések mellett egyéb beruházások is megvalósulnak idén a 11. számú választókörzetben. A lakossági kéréseket figyelembe véve, a környéken élőkkel egyeztetve kerül sor ezekre a munkálatokra.

Az önkormányzati képviselő csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be a legutóbbi fejlesztéseket, a körzet panelházas övezeteiben kialakított fitnesz-játszótereket. A Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. közreműködésével az Almássy lakótelep 11. számú épület melletti parkba négy sporteszközt helyeztek ki, murvás felületet kialakítva a területen. Az Almássy lakótelep 3. mellé három, a Fáy András lakótelepre pedig két fitneszeszköz került, valamint a Fáy András lakótelepen a gyermekjátszóteret is bővítették egy kombinált ügyességi játékeszközzel. Összességében közel 4,5 millió forintos fejlesztés valósult meg, ami a környékbeliek hasznos és aktív szabadidős tevékenységét szolgálja.

A fitnesz eszközök városszerte nagyon népszerűek, és mind a gyerekek, mind a sportolni vágyók szívesen használják. A városrészben lévő számos kisebb lakótelepet ezek kihelyezésével szeretnék még élhetőbbé és komfortosabbá tenni, hogy az ott lakók saját környezetükben jól érezhessék magukat.

Abbéli törekvésükről is tájékoztatást adott, hogy a lakótelepen élők részéről felmerülő problémákat lehetőségeikhez mérten minél hamarabb orvosolják, hogy a velük való konstruktív együttműködésnek köszönhetően ezen régi lakótelepeket újraélesszék.

Deák Lajosné elmondta azt is, hogy mekkora szükség van körzetükben a parkolóhelyek bővítésére. Ezért is örül az Önkormányzat által meghirdetett programnak, amelynek célja, hogy az elkövetkező három év alatt 1000 hellyel bővítse a parkolóhelyek számát.

Mint elhangzott, legutóbb két helyszínen készültek új parkolók a 11. számú választókörzetben: a Zsolt utcában hat térköves parkolót alakítottak ki és ehhez kapcsolódóan egy járdaszakasz is elkészült, két fát ültettek és területrendezést is végzett a Városgondnokság. A Géza és Karinthy Frigyes utca sarkánál pedig öt parkoló készült, amelyeket az elmúlt hónapokban az arra közlekedők használatba is vettek. A jó kihasználtság miatt keresik a körzetben a további parkolókialakítási lehetőségeket is.

Boda Ferencné, az Almássy lakótelep 11-14. számú házak számvizsgáló bizottságának tagja – aki 44 éve él a lakótelepen – a sajtótájékoztatón elmondta, nagyon örülnek ezeknek az új edzőgépeknek. Beszélt arról is, hogy korábban a Halesz parkba jártak ismerőseivel rendszeresen, és ott tapasztalták, hogy milyen jók ezek a fitneszeszközök, és akkor vetették fel a képviselő asszonynak, hogy erre a lakótelepre is szeretnének ilyeneket. Elmondta, hogy sok idős lakik a környéken, akik nagyon szívesen használják ezeket, ugyanúgy, ahogy gyermekeik, unokáik is.

Városfejlesztés

 1. Jól haladnak a közműcserékkel a Budai - Távirda kereszteződésben

  Az előre tervezett ütem szerint építik az ivóvíz gerincvezetéket, a szennyvíz- és a csapadékcsatornát is a Budai út - Távirda utca kereszteződésében. A Távírda utca felújítása és közmű-rekonstrukciója miatt augusztus 7-től előreláthatólag augusztus 23-ig a Budai úton a Várkörút és a Deák Ferenc utca közötti szakaszon nem lehet közlekedni, a közműépítés miatt.

  2017.08.16.
 2. 2,6 milliárd forintos támogatással újul meg a Ciszterci Szent István Gimnázium

  A kormány döntésének köszönhetően 2,6 milliárd forintos támogatással újul meg a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Ciszterci templom felújítása pedig 170 millió forintból valósulhat meg. A gimnáziumban olyan modern tornacsarnokot is kialakítanak, amelyben külön helyiséget kap a szertorna. A Ciszterci Szent István Gimnáziumban szeptembertől 737 diák kezdi meg a tanévet.

  2017.08.14.
 3. Megnyitották - újra lehet közlekedni a Palotai úti Gaja-hídon

  Hétfőn délután, az előre megadott határidő szerint megnyitották a forgalom előtt a Gaja-hidat, így jelentősen enyhülnek a torlódások a Móri út, Malom utca kereszteződésben és a Zichy ligetnél. A híd felújítása tovább folytatódik, azonban ezek a munkák már nem befolyásolják a gépjárműforgalmat.

  2017.08.14.
 4. Több mint száz új, ingyenes parkolóhely a Palotai úton

  Elkészült a Palotai úton egy háromezer négyzetméteres új, ingyenesen használható parkoló. A jövőben ezen a területen épülhet meg az eredetileg a Dr. Koch László utcába tervezett parkolóház, ahol felszíni parkolókat építenek és ezt követően felújítják teljes szélességében a Dr. Koch László utcát is.

  2017.08.11.
 1. Ütemterv szerint zajlik a felújítás a Ligetsoron - kicserélték a város egyik legnagyobb vízvezetékét is

  Május óta folyik a Ligetsor felújítása: az útbontást követően zajlik a víziközművek, valamint a Vörösmarty Általános Iskola előtti parkoló és tér építése. Hamarosan teljes lezárásra kerül sor, hogy az út felújítása egy ütemben történhessen. 

  2017.08.10.
 2. Mederkotrás és tájépítés a Sóstón – az embert és a természetet is szolgálja a rehabilitáció

  Július elején kezdődött el a Sóstó természetvédelmi terület rehabilitációja az Északi-tavat érintő mederkotrással és a tanösvény kialakítását is magában foglaló tájépítészeti beruházással. A fejlesztések 2018 májusára készülnek el a Sóstón, ahol a megújult tanösvényen interaktív játékok fogadják majd a látogatót és a tó is teljes egészében körbejárható lesz.

  2017.08.08.
 3. Új járda épült a Béla úton és új gyalogos átkelőhely a Fiskális út – Béla út csomópontban

  Összesen 460 méter hosszban épült új járda, illetve újult meg a járdaszakasz a Béla úton a Szeredi út és a Nagyszombati út között. Felújították a kapubejárókat és a kis méretű átereszeket, illetve a feltöltődött árkot is kitisztították a Béla úton. A beruházás mintegy nettó 32 millió forintba került. Elkészült a Fiskális út – Béla út kereszteződésében az új gyalogos átkelőhely is. A nagyméretű útcsatlakozást átépítették, így biztonságosabban lehet használni.

  2017.08.08.
 4. Új szabadtéri fitneszeszközök az Almássy és Fáy lakótelepen

  Az Almássy és a Fáy András lakótelepen is új szabadtéri fitneszeszközöket helyeztek ki az elmúlt hetekben. A környékben élők számára hasznos kikapcsolódást nyújtó fejlesztésekről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A körzetben több parkoló is épült a közelmúltban.

  2017.08.03.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2017. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek