Új parkolók, liftek és kerékpártámaszok építésével folytatódik a vasútállomás fejlesztése

Folytatódik a székesfehérvári vasútállomás fejlesztése – adta hírül közösségi oldalán a város polgármestere. 152 új parkolóhely, két új személylift, 100 kerékpártámasz épül és egyéb fejlesztések is lesznek a Déli Vasút utcában.
2023.01.11. 08:53 |
Új parkolók, liftek és kerékpártámaszok építésével folytatódik a vasútállomás fejlesztése

Folytatódik a vasútállomás fejlesztése, 152 új parkolóhely épül

A vasútállomásunk gyalogos felüljárója 2021. végén készült el, lehetővé téve a peronok elérését a főépület érintése nélkül. A következő napokban, hetekben induló, az állam által koordinált és finanszírozott fejlesztés jelentősen megnöveli ennek a felüljárónak a jelentőségét. A vasút déli, tehát Új Váralja sor felőli oldalán 149+3 állásos P+R parkoló épül. Emellett 100 db B+R kerékpártámasz is készül. A felüljáróhoz személyliftek is épülnek, mind az északi, mind a déli oldalon -  adta hírül facebook oldalán Dr. Cser-Palkovics András. 


A déli oldal parkolóinak megközelíthetősége érdekében felújítják a Déli Vasút utcát, emellett kiépül a közvilágítás és lesz növénytelepítés is.

A beruházás terv szerint az idei év végére el is kell készüljön.

"Mivel hamarosan elkészül a Déli összekötő is, ezért különösen nagy jelentősége van ennek a projektnek" - írja posztjában a polgármester, majd hozzáteszi: "Jövőre a vasútállomás megközelítéséhez, a P+R parkoláshoz már nem kell mindenképp eljutni a Béke térre a forgalmas csomópontokon keresztül, hiszen könnyen és gyorsan, alternatív útvonalon elérhető lesz a vasútállomás a déli és keleti városrészekből." A polgármester bejegyzése végén, köszönetet mondott az álamnak a fejlesztésért. 

Városfejlesztés

 1. Megújul a Tóparti

  Megkezdődött a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium épületének teljes körű felújítása. A január 20-i munkaterület-átadást követően a tornaterem épületében indultak el a munkálatok. A mintegy 3,1 milliárd forint értékű fejlesztés során, amely a város több oktatási intézményét érintő „Székesfehérvári komplex oktatási célú fejlesztés” elnevezésű projekt keretében valósulhat meg, kívül-belül megújul az épület. A beruházással tervezetten 2024 tavaszára végeznek.

  2023.01.31.
 2. Megújul a Szent István Művház

  Javában zajlik a Szent István Hitoktatási Művelődési Ház felújítása. Székesfehérvár egyik legnagyobb közművelődési intézményének homlokzata és udvara is megszépül a falak, a díszítőelemek, a nyílászárók rekonstrukciójával és a belső díszkivilágítás bővítésével. Utoljára még a Megyei Művközpont épületeként a nyolcvanas években újították fel az épületet.

  2023.01.27.
 3. Épülhet a szárazréti bölcsőde

  Jogerőssé vál a szárazréti bölcsőde építési engedélye, a létesítmény a Bodrogi utca 4. szám alatt épül. Az intézmény kétszer 14 fő gyermeket tud fogadni és minden törvényi előírásnak megfelel - számolt be közösségi oldalán Szigli István, a városrész önkormányzati képviselője.

  2023.01.25.
 4. Épül a kőtár és kutatóközpont

  Nemsokára kőtár és kutatóközpont várja majd az érdeklődőket a volt Köztársaság mozi épületében. A beruházás nemcsak azért fontos, mert az egykori királyi bazilika kövei méltó elhelyezést kapnak, de egyúttal egy építészettörténeti emléket is megmentenek vele. A munkálatokról videóban számolt be közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

  2023.01.24.