Új LED-fallal gazdagodott a város az öttusa-szövetségnek köszönhetően

Versenyrendezésben és események közvetítésében is használható nagy LED-falat vásárolt az EMMI által támogatott pályázaton a Magyar Öttusa Szövetség. A harminc négyzetméteres kivetítő a számos öttusa világversenynek otthont adó Székesfehérvár tulajdonába került, avatását szombaton tartották az uszoda előtt.
2020.09.26. 12:51 |

A 2019. évi, tizenhat kiemelt sportág létesítményfejlesztésének támogatását szolgáló projekt keretein belül a Magyar Öttusa Szövetség pályázatot adott be egy kivetítő vásárlásához. Mivel a MÖSZ rendszeresen rendez hazai és nemzetközi versenyeket a Bregyó-közi Atlétikai Centrumban Székesfehérváron, a szövetség egy állandó, többfunkciós eredményjelző tábla megvásárlását látta célszerűnek. Ez a versenyrendezési költségeket csökkenti, hiszen kevesebb LED-falat kell bérelni a versenyek idejére, és a város is szívesen használná évközben más események alkalmával. A megvásárolt többfunkciós kijelző nem csupán az eredményközlésre alkalmas, hanem nagyképernyős versenykövetésre és természetesen a visszajátszások, lassítások bemutatására is.  

Bár első körben a Bregyó-közi sportcentrumba tervezték az LED fal felállítását, végül egy olyan eszközt sikerült beszerezni, melyet a város szinte minden rendezvényén tudja használni. Ennek avatását a Csitáry G. Emil Uszoda előtt tartották, miközben az uszodában országos kéttusa verseny zajlott éppen. Ennek eseményeit már az új kivetítőn követhették a szülők és egyéb szurkolók, akiknek a vírushelyzetben tilos volt belépni az épületbe. Mészáros Attila alpolgármester mondott köszönetet az öttusa-szövetségnek. „Mindig kiváló kapcsolatot ápolt a város, a Volán szakosztálya és a Magyar Öttusa Szövetség. Ezt számos Fehérváron rendezett világverseny bizonyította. A szövetség elnökségében jelenleg is benne vagyunk Vörös Zsuzsannával, és a jó kapcsolatnak újabb bizonyítéka ez a LED-fal. Harminc négyzetméteres, bárhol felállítható, több városi eseményen is tudjuk majd használni, reményeink szerint például jövőre a Királyi Napokon. Köszönettel tartozunk Bretz Gyula elnök úrnak, hogy a negyvenmillió forintba kerülő eszköz a Városgondnokságon keresztül a város tulajdonába kerülhetett” – mondta az alpolgármester.

A LED-fal avatásán a szövetséget Vörös Zsuzsanna általános alelnök (egyben a Volán Fehérvár szakosztály-igazgatója) és Gallai István főtitkár képviselte. Vörös Zsuzsanna elmondta, a jelenlegi nehéz helyzetben is bizakodnak, hogy később nagy versenyeken is használhatják a kivetítőt. „Most egy utánpótlás-verseny megszervezése is nehéz feladat, az edzéseken is figyelembe kell vennünk a vírushelyzet miatti szabályokat és persze sok szülő is aggódik. De bízunk benne, hogy nemsokára ismét lehetnek nagy versenyek, és akár az olimpia idején is összejöhetnek Fehérváron a szurkolók, hogy a felállított kivetítőn együtt szurkolhassanak a mieinknek!

Sport

 1. Az ősz rangadója - fontos információk a szombat esti Vidi-Fradi mérkőzésre

  A MOL Fehérvár FC Ferencváros elleni meccsére október 31-én, szombaton este 19:30 órai kezdettel kerül sor, jegyinformációk a klub honlapján találhatók. A stadionban kötelező lesz a maszkviselés, a kapukat 18 órakor nyitják. Sűrített, ingyenes szurkolói buszjáratokkal igyekszik a klub és a város is segíteni a szurkolók közlekedését.

  2020.10.29.
 2. Kellemes focimatiné az agárdi Parkerdőben: továbbjutott a Vidi a Magyar Kupában

  A tavaly még megyei első osztályban, jelenleg pedig az NB III-ban szereplő Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő ellen játszott az agárdi Parkerdőben a MOL Fehérvár FC. A Magyar Kupában a harminckét közé jutás volt a tét. Mindkét félidőben két gólt szerezve jutott tovább az esélyesebb fehérvári csapat.

  2020.10.28.
 3. Ping-pong - dupla fordulót játszott a Honvéd Szondi az Extra Ligában

  Az asztalitenisz Extra Liga hatodik fordulójában a székesfehérvári Honvéd Szondi a rivális Szegediekhez látogatott. A párharc elején a hazai csapat előnyt szerzett, ugyanis döntő szettben, 3:2-re megverték a kitűnő Jakab Gábor-Zombori Dávid duót.

  2020.10.27.
 4. Így pótol az Alba, decemberben nyolc meccs is vár a kosarasokra

  A koronavírus miatt eddig egyetlen mérkőzést sem játszott a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvár. A csapat elkezdhette az edzéseket, miután a játékosok kikerültek a karanténból. Most azt is nyilvánosságra hozták, mikor lesznek az elhalasztott, illetve további mérkőzések.

  2020.10.27.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak