Új körforgalom épült a Palotavárosban a biztonságos közlekedésért

Elkészült az új körforgalom a Palotavárosban, a Selyem és a Horog utca találkozásánál. A csomópontban zebrák is létesültek a gyalogosok biztonságos átkelése érdekében. A tervek szerint a városrészben további körforgalmakat alakítanak ki.
2022.06.23. 16:25 |

A Selyem és a Horog utca kereszteződésénél minikörforgalom létesült, amelyben három oldalról gyalogos-átkelőhelyeket is kijelöltek.

Megújult a csomópont burkolata, a járdakapcsolatok, és közvilágítás is létesült. A bruttó 37 millió forintos fejlesztés célja a gyalogosközlekedés biztonságának növelése, a forgalom lassítása és a Selyem utca, illetve garázstelep irányából a forgalomba történő bekapcsolódás megkönnyítése volt.

Palotaváros lakói és önkormányzati képviselői joggal és okkal kérik a körforgalmak létesítését, ez a kérdés rendszerint felmerült a lakossági fórumokon. "A cél az, hogy segítsük az átkelést és lassítsuk a forgalmat a biztonság érdekében."  - hangzott el a tájékoztatón. 

A körforgalom egy speciális, 3D-s felfestést kap hamarosan a jobb láthatóság érdekében – hangsúlyozta a csomópontban tartott sajtótájékoztatón dr. Cser-Palkovics András polgármester. 

Farkas László önkormányzati képviselő arról beszélt, hogy a palotavárosi lakók évek óta vártak a körforgalomra. A városrész szélén mintegy 1.000 garázs van, a tulajdonosok nap mint nap áthajtanak ezen a kereszteződésen, ami a nagy forgalom miatt nehézkes volt, a gyalogosok átkelését pedig veszélyeztetik az autók. A legfontosabb, hogy a biztonságot garantáló körforgalom végre elkészült.

Viza Attila önkormányzati képviselő hozzátette, hogy a Horog utca és annak folytatásban a Kelemen Béla utca a palotavárosi közlekedés ütőere. A kereszteződések átalakításával gyalogátkelőhelyek jönnek létre, és ez a legfontosabb a biztonság szempontjából. Így nem az autós határozza meg a gyalogosnak, hogy mikor kelhet át az úton, hanem a gyalogosforgalom szabályozza az autósforgalmat.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy további körforgalmakat terveznek a Palotavárosban: a Horog – Halász utcák és a Kelemen Béla – Hübner András utcák kereszteződésben, és szintén egy komolyabb beavatkozás várható a Jankovics utcai csomópontban is.

Székesfehérvár polgármestere megerősítette, hogy a háborús infláció és az energiaárak emelkedése miatt Székesfehérvár nehéz helyzetben van ugyan, ám a 14 városrészbe erre az évre tervezett, a Városgondnokság által elvégzendő beruházásokat mindenképpen megcsinálják, az ezekre szánt forrásokat nem fogják átcsoportosítani.

Városfejlesztés

 1. Új bölcsőde Feketehegyen

  Új, 28 férőhelyes bölcsőde építés indul a Bodrogi utcában Feketehegy-Szárazrét gyermekei számára. A cél egy olyan intézmény létrehozása, ami biztosítja a minőségi nappali ellátást és a gyermekek személyiségének, egészségének fejlődését. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg, mintegy 420 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatással.

  2022.06.29.
 2. Új körforgalom

  Elkészült az új körforgalom a Palotavárosban, a Selyem és a Horog utca találkozásánál. A csomópontban zebrák is létesültek a gyalogosok biztonságos átkelése érdekében. A tervek szerint a városrészben további körforgalmakat alakítanak ki.

  2022.06.23.
 3. Új játszópark Palotavárosban

  Vár, hinta, mászóka, okospad és digitális eszközök biztosítanak miden korosztály számára kikapcsolódást Székesfehérvár új játszóterén. A palotavárosi Petőfi parkban pénteken adták át ünnepélyes keretek között azt a játszóparkot, amely egy közös összefogásnak köszönhetően a Könnyűfémmű alapításának 80. évfordulójának emlékét őrzi.

  2022.06.17.
 4. KÉPES program 2022 – megújul három iskola udvara, a Hétvezérben digitális terem készül

  Újabb iskolai felújításokkal folytatódik idén a KÉPES, azaz a Közösségi Értékteremtő Program – Együtt Székesfehérvárért! nevű kezdeményezés. A II. Rákóczi Ferenc, a Németh László és a Kossuth Lajos Általános Iskolában megújulnak az udvarok mintegy 39.5 millió forint értékben, míg a Hétvezér Iskolában egy digitális termet alakítanak ki. 

  2022.06.13.

Aranybulla emlékév 2022.

Kiállítás

Facebook

Eseménynaptár

2022. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár