Új irodába, a Sziget utca 23-as szám alá költözött az Alba Mentor Alapítvány

Nyáron kezdték a költözést, és ünnepélyesen szerdán avatták fel az Alba Mentor új irodáját. Az Önkormányzat támogatásával a Sziget utcába költözött szervezet több mint másfél éve segíti a megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiaci érvényesülését.
2021.09.08. 16:52 |

Felavatták az Alba Mentor Humán Szolgáltató Alapítvány új irodáját. A Sziget utca 23. szám alatti (bejárat a park felől), önkormányzati helyiségbe költözött szervezet már 2019 óta segíti a megváltozott munkaképességű emberek munkához jutását Székesfehérváron és környékén. A munkavállalók mellett a munkáltatókat is támogatják a rehabilitációs foglalkoztatásban. Jelenleg 20 foglalkoztatottal és 25 aktív önkéntessel végzik feladataikat.

2019-ben kezdte működését az Alba Mentor Humán Szolgáltató Alapítvány, és idén nyáron az Önkormányzat által biztosított önálló irodahelyiségbe költözhettek. Papp Mária, az Alapítvány ügyvezetője ezt – a szervezetük számára – hatalmas lépésnek nevezte. „Ez a hely ad teret arra, hogy az ügyfeleinket ki tudjuk szolgálni, és meg tudjuk valósítani a rehabilitációs foglalkoztatást." Köszönetet mondott a sok-sok önkéntesnek, akik "energiát és időt nem sajnálva" segítették az iroda kialakítását és berendezését, amit nagyrészt adományokból tudtak megtenni.

Mészáros Attila alpolgármester elmondta, a megváltozott munkaképességű emberek munkaerőpiacra történő visszajuttatása a város számára is nagyon fontos és kiemelt ügy, így egyértelmű volt, hogy segítenek. Egyúttal köszönetét fejezte ki Papp Máriának és munkatársainak, hogy 2019 óta végzik ezt a fontos, nagy elhivatottságot igénylő munkát. Mint Székesfehérvár alpolgármestere kiemelte, a város munkaerőpiaca igényel minden olyan munkaerőt, aki képes valamilyen munkát elvégezni, "az Alapítvány pedig egy kapocs" a megváltozott munkaképességűek és a munkáltatók között.

Közélet

 1. A fehérvári híradó katonákat méltatták fegyvernemük napján

  A Himnusz dallamára vette kezdetét a Híradók és Elektronikai Szervezetek Napja alkalmából tartott állománygyűlés az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred alakulatánál.

  2021.09.24.
 2. Közgyűlés - iskolák és óvodák felújításáról is döntött a képviselőtestület

  Közgyűlést tartott pénteken reggel Székesfehérvár képviselő-testülete. Döntés született arról, hogy a Várfalpark helyett a Petőfi parkba kerül az a játszótér, melyet a KÖFÉM jogutód cégei is támogatnak, a Várfalparkban pedig Fehérvár Virágoskertjét alakítják majd ki. Intézmények energetikai felújításáról is döntött a testület, továbbá arról, hogy a Vasvárit a jelenlegi helyén újítják fel, továbbá a Tóparti a Kodolányi felújításáról is döntés született.

  2021.09.24.
 3. Merre tovább Németország? – beszélgetés az MCC Székesfehérvári Képzési Központjában szeptember 30-án

  Újabb eseménnyel készül jövő héten az aktuális nemzetközi helyzet iránt érdeklődőknek az MCC Székesfehérvári Képzési Központja. Szeptember 30-án, csütörtökön 17 órától Merre tovább Németország? címmel szerveznek beszélgetést.

  2021.09.24.
 4. Fehérvár környékén 21 új csuklósbusz állt szolgálatba a helyközi járatokon

  Az elmúlt hetekben huszonegy darab MAN Lion’s City GL A23 típusú csuklós autóbusz kezdte meg szolgálatát a Volánbusznál. Hamarosan további hat darab Credobus Inovell 12 típusú szóló busz is érkezik a megye útjaira. 2018 óta összesen 82 új buszt állított forgalomba a Volánbusz Székesfehérvár környékén.

  2021.09.22.

Eseménynaptár

2021. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26

Fehérvár Magazin

Webkamera


360 Fehérvár