Hoki - Ty Wishart a Fehérvár AV19 új igazolása

Korábban az NHL-ben is pályára lépő, kanadai hátvéddel erősített a rájátszásért hajtó Fehérvár AV19. Ty Wishart célja, hogy az EBEL playoffjában is pályára léphessen új csapata színeiben, a játékos várhatóan pénteken érkezik Fehérvárra.

2019.01.10. 14:24 |

Az NHL tapasztalattal is rendelkező hátvéd a héten érkezik a koronázóvárosba. A 193 centiméter magas, 101 kilogramm súlyú játékos a WHL-ben töltött junior évei után a 2007/2008-as évadban mutatkozott be a felnőttek között, majd a következő szezonban már a Tampa Bay Lightning NHL-együttesében is szerephezjutott. A következő szezonokat az NHL és az AHL között ingázva töltötte, szerepelt többek között a Norfolk Admirals és a Bridgeport Sound Tigers AHL-es, valamint a New York Islanders NHL-csapatában, így az első vonalban 26 mérkőzésen (1 gól, 5assziszt), a másodikban pedig 329 mérkőzésen (26 gól, 83 assziszt) lépett jégre.

Európai pályafutása 2013-ban, a DEL-ben indult, majd szerepelt Svédországban, Szlovákiában (itt a Besztercebánya gárdájával Extraligát nyert), majd Csehországban is. „Úgy látom, az Erste Bank Eishockey Liga és Székesfehérvár ideális választás volt nekem és a családomnak is” – kezdte a 30 esztendős kanadai. „Sok játékost ismerek a ligában, tudom, hogy jó minőségű, versenyképes jégkorongozók alkotják. Emellett beszéltem több, korábban Székesfehérváron játszó ismerősömmel, akik csak jót mondtak a klubról.”

A játékos, aki a 6-os számot fogja viselni kék-fehérben, megfogalmazta az idei szezonra vonatkozó céljait, valamint első tapasztalatait is: „A célom az idei szezonban az, hogy segítsek a csapatnak bejutni a playoffba. Nem tartom magam offenzív hátvédnek, de ha kell, szívesen részt veszek a támadásokban is. Pár nappal ezelőtt felvettem a kapcsolatot a csapat vezetőedzőjével, aki nagyon szimpatikusnak tűnik számomra. Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy napon születtünk” – tette hozzá mosolyogva Wishart. Ty Wishart várhatóan a héten érkezik Székesfehérvárra.

Sport

 1. Legyőzte a Vidi a Kaiserslauternt a spanyolországi edzőtáborban

  A korábbi Bundesliga-győztes, de jelenleg csak harmadosztályú Kaiserslautern ellen játszotta első felkészülési mérkőzését 2019-ben a MOL Vidi. A Spanyolországban edzőtáborozó fehérváriak mindkét félidőben egy gólt szerezve 2-0-ra nyertek.

  2019.01.14.
 2. Világ- és Európa-bajnok spanyol sztárt igazolt az Alba Fehérvár

  Sajtótájékoztatón mutatták be az Alba Fehérvár legújabb szerzeményét, a spanyol világ- és Európa-bajnok Carlos Cabezast. A 38 éves irányítóhoz hasonló eredménysorral rendelkező játékos nem fordult még meg magyar csapatban, érthetően nagy várakozás előzi meg szereplését.

  2019.01.14.
 3. Az olimpiára hajt Dévay Márk - a Városházán fogadták az év triatlonistáját

  Dévay Márk, az Alba Triatlon SE versenyzője kiváló szezont zárt: Európa-kupa győztes lett, Glasgowban a felnőtt Európa-bajnokságon minden idők második legjobb magyar férfi eredményét elérve hetedik lett, az Európai szövetség pedig őt választotta meg az év férfi triatlonistájává. A fiatal sportolót - akinek célja az olimpiai kvalifikáció - Székesfehérvár polgármestere is köszöntötte a Városházán.

  2019.01.14.
 4. Ismét nyílt edzést tart a kerekesszékes kosárlabda válogatott

  Január 19-én, szombaton 15.00 órától minden érdeklődőt várnak, akik kíváncsiak a sportágra. Székesfehérváron is szeretnék az itt élő sérült embereket ösztönözni, hogy kapcsolódjanak be a sportág életébe. A városban minden feltétel adott, így megfelelő számú jelentkező esetén lehetőség van egy helyi kerekesszékes kosárlabdacsapat alakítására.

  2019.01.14.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak