Hoki - Ty Wishart a Fehérvár AV19 új igazolása

Korábban az NHL-ben is pályára lépő, kanadai hátvéddel erősített a rájátszásért hajtó Fehérvár AV19. Ty Wishart célja, hogy az EBEL playoffjában is pályára léphessen új csapata színeiben, a játékos várhatóan pénteken érkezik Fehérvárra.

2019.01.10. 14:24 |

Az NHL tapasztalattal is rendelkező hátvéd a héten érkezik a koronázóvárosba. A 193 centiméter magas, 101 kilogramm súlyú játékos a WHL-ben töltött junior évei után a 2007/2008-as évadban mutatkozott be a felnőttek között, majd a következő szezonban már a Tampa Bay Lightning NHL-együttesében is szerephezjutott. A következő szezonokat az NHL és az AHL között ingázva töltötte, szerepelt többek között a Norfolk Admirals és a Bridgeport Sound Tigers AHL-es, valamint a New York Islanders NHL-csapatában, így az első vonalban 26 mérkőzésen (1 gól, 5assziszt), a másodikban pedig 329 mérkőzésen (26 gól, 83 assziszt) lépett jégre.

Európai pályafutása 2013-ban, a DEL-ben indult, majd szerepelt Svédországban, Szlovákiában (itt a Besztercebánya gárdájával Extraligát nyert), majd Csehországban is. „Úgy látom, az Erste Bank Eishockey Liga és Székesfehérvár ideális választás volt nekem és a családomnak is” – kezdte a 30 esztendős kanadai. „Sok játékost ismerek a ligában, tudom, hogy jó minőségű, versenyképes jégkorongozók alkotják. Emellett beszéltem több, korábban Székesfehérváron játszó ismerősömmel, akik csak jót mondtak a klubról.”

A játékos, aki a 6-os számot fogja viselni kék-fehérben, megfogalmazta az idei szezonra vonatkozó céljait, valamint első tapasztalatait is: „A célom az idei szezonban az, hogy segítsek a csapatnak bejutni a playoffba. Nem tartom magam offenzív hátvédnek, de ha kell, szívesen részt veszek a támadásokban is. Pár nappal ezelőtt felvettem a kapcsolatot a csapat vezetőedzőjével, aki nagyon szimpatikusnak tűnik számomra. Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy napon születtünk” – tette hozzá mosolyogva Wishart. Ty Wishart várhatóan a héten érkezik Székesfehérvárra.

Sport

 1. Vasárnap, hazai pályán elődöntőzik a Fehérvár Enthroners

  A HFL elődöntőjébe jutott Fehérvár Enthroners június 23-án, vasárnap 17:00 órától fogadja a Budapest Cowbells együttesét. Izgalmas csatára van kilátást, hiszen néhány hetet remek meccset játszott egymással a két gárda, akkor a fővárosiak nyertek egy ponttal 13-12-re. Ezúttal pedig már a döntőbe jutás a tét!

  2019.06.18.
 2. Montenegrói ellenfele lesz a MOL Fehérvár FC-nek az Európa-liga selejtezőjében

  A júliustól MOL Fehérvár FC néven szereplő fehérvári csapat kiemeltként várta az Európa-liga első selejtezőkörének sorsolását. Nyonban a montenegrói FK Zeta nevét húzták a Vidi mellé, idegenben kezd Marko Nikolics csapata.

  2019.06.18.
 3. Előkelő helyezéseket értek el Budapesten a Rotpunkt Sziklamászó Egyesület fiataljai

  Szombaton és vasárnap rendezték meg az I. Traverz Nehézségi Mászó Magyar Kupát, Budapesten. A körülmények nem annyira kedveztek a mászásnak, hatalmas hőség volt kint is és a mászóteremben egyaránt. Szombaton a nagyobbak, vasárnap a kisebbek indultak neki a mászóutaknak Budapesten, ahol az alábbi eredmények születtek.

  2019.06.18.
 4. A város fele sportolt a Kihívás Napján - Fehérvár legyőzte koszovói ellenfelét

  Székesfehérvár idén is legyőzte nemzetközi ellenfelét a Kihívás Napján. A szervezők ezúttal a majdnem azonos lélekszámú koszovói Peja városával sorsolták össze Fehérvárt, de városunk több mint ötven százalékos részvétellel maga mögé utasította déli vetélytársát.

  2019.06.18.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak