Tudom, hogy nincs igazad, tehát én győztem – az érvelésről csütörtökön

Az érvelési hibák izgalmas és fontos területet képviselnek az érvelés és a logika világában – ezek adják a Királykúti Társalgó témáját június 13-án, csütörtökön 18 órától a Királykút Emlékházban. Az est résztvevői Szemere Alexandrától, az MCC Vitaakadémia oktatási vezetőjétől kapnak tippeket arra, hogyan ismerjék fel ezeket a hibákat és hogyan kerüljék el őket annak érdekében, hogy racionálisabb és konstruktívabb párbeszédet tudjanak folytatni.
2024.06.12. 09:13 |
Tudom, hogy nincs igazad, tehát én győztem – az érvelésről csütörtökön

Mindennapjaink során többször találkozhatunk érvekkel és gyakran szembesülünk olyan helyzetekkel, amelyek választás elé állítanak minket.

Érvelési hibákkal, például személyeskedéssel vagy hamis okozattal a munkahelyén is gyakran találkozhat az ember – a gyakori érvelési hibák rontják a szervezeten belüli kommunikáció minőségét, sőt olykor a fejlődés gátjai is lehetnek.

Az előadás izgalmas és tanulságos utazásra hívja a résztvevőket az érvelési hibák világába.

A szakértővel közösen felfedezik és megvizsgálják az érvelés során gyakran előforduló hibákat és tévedéseket, amelyek torzíthatják magukat az érveket, az érvelést, valamint téves következtetésekhez is vezethetnek. A résztvevők tippeket kapnak arra, hogyan ismerjék fel ezeket a hibákat, továbbá, hogyan kerüljék el őket annak érdekében, hogy racionálisabb és konstruktívabb párbeszédet tudjanak folytatni.

Szemere Alexandra az MCC Vitaakadémia oktatási vezetője. 2014 óta tanít érveléstechnikát, meggyőzéstechnikát és szociálpszichológiát a felsőoktatásban. A vita műfajaival, valamint a vitázás módszertanával az érvelés- és meggyőzéstechnika oktatása során ismerkedett meg, és azóta is elkötelezett híve a módszer oktatásának, hiszen remekül fejleszti többek között a kritikai gondolkodást, a lényeglátást, kommunikációs készségeket és a vitakultúrát is.

A június 13-i Királykúti Társalgóra a www.fehervariprogram.hu/jegy oldalon lehet jegyet váltani 1100 Ft-ért, a diák- és nyugdíjasjegy 900 Ft, 6 éves korig a belépés ingyenes. A kedvezmény igénybevételéhez nyugdíjas- illetve diákigazolvány felmutatása szükséges. Amennyiben elővételben minden jegy elkelt, a helyszínen már nincs lehetőség jegyvásárlásra.