Továbbra is a bajnokság élén - legyőzte a Debrecent a MOL Fehérvár

Hamar vezetést szerzett a MOL Fehérvár a Debrecen ellen, a Loki azonban egy furcsa körülmények között született góllal egalizálni tudott a fordulás előtt. Visar Musliu újabb NBI-es gólja három pontot ért a fehérváriaknak, akik számos helyzetet kidolgoztak a második játékrészben.
2019.10.05. 22:01 |

Szakadó eső és szél várta a feleket a MOL Aréna Sóstóban, ahol megható pillanatoknak lehettünk tanúi, hiszen a klublegenda id. Horváth Gábor nevét skandálták a szurkolók, miközben a pályán a felejthetetlen Perás fia és unokái végezték el az ünnepélyes kezdőrúgást.

Marko Nikolics a Kovácsik - Nego, Juhász, Musliu, Hangya - Petrjak, Nikolov, Elek, Milanov - Kovács, Hodzic összetételben küldte pályára csapatát, amely hetedik győzelmét igyekezett megszerezni. Ezt mutatta, hogy a Vidi hamar magához ragadta a vezetést, méghozzá parádés találattal. Hodzic kiugratása után Kovács a tizenhatosról higgadtan gurított a jobb alsóba. A gólra a lelátón helyet foglaló Marco Rossi szövetségi kapitány is elégedetten csettinthetett, hiszen a fehérváriak középpályása is tagja a válogatott keretnek. A zord idő ellenére trombitaszó is felcsendült a lelátón, hát még, ha Hodzic belövi az újabb ziccert a huszonkilencedik percben. Nem sokkal később igazán felhördült a lelátó, de ebben nem volt sok köszönet: a debreceni Garda mintha kirúgta volnba Kovácsik kezéből a labdát, amit aztán Adeniji pofozott a kapuba. Iványi játékvezető ezúttal sem lett közönségkedvenc Fehérváron...

A második játékrészben több helyzetet is kidolgozott a Vidi, de a legnagyobbakat is kihagyta. A hatvanhatodik percben nem, hibáztak a piros-kékek! Egy szöglet után Hodzic adott keresztbe, majd a hosszún érkező Visar Musliu  közelről a kapuba tessékelte a labdtát, ezzel ismét megszerezte a vezetést  a Vidi. A hazai helyzetek megvoltak, gól azonban nem született, még a hajrában sem, amikor előbb a csereként beállt Pantics kínálta meg lövéssel a debreceni kapust, majd Hodzic közelről próbálkozott. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a hosszabbítás pillanataiban komoly taps fogadta a csereként beálló Puskás-díjas, egykori debrecenit, Zsóri Dánielt.

Összességében elmondható, hogy a Vidi jóval több helyzetet dolgozott ki és megérdemelten nyert a Debrecen ellen, a fehérváriak őrzik vezető pozíciójukat az NBI-ben.

MOL Fehérvár FC - Debreceni VSC 2-1 (1-1)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Musliu, Hangya - Petrjak (Hadzic), Nikolov, Elek, Milanov (Pantics) - Kovács, Hodzic (Zsóri).

Gólszerző: Kovács, Musliu, ill. Adeniji.

Sport

 1. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 2. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.
 3. Kedd este a Magyar Kupa fináléja lesz a tét a MOL Aréna Sóstóban

  Május 26-án, kedden 18 órakor zárt kapuk mögött rendezik a MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntő visszavágóját a MOL Aréna Sóstóban. A csapatok 1-1-es állásról várják a második felvonást. „Nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk." - hangsúlyozta Joan Carrillo, vezetőedző az összecsapás előtt a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

  2020.05.26.
 4. Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

  A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható. A zárt kapus mérkőzésen nem játszott alárendelt szerepet a bajnokság csikócsapata, amely becsülettel támadta a fehérváriak kapuját. Éppen ezért sokat érhet a MOL Fehérvár számára a keddi visszavágón az idegenben szerzett gól.

  2020.05.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak