Továbbra is a bajnokság élén - legyőzte a Debrecent a MOL Fehérvár

Hamar vezetést szerzett a MOL Fehérvár a Debrecen ellen, a Loki azonban egy furcsa körülmények között született góllal egalizálni tudott a fordulás előtt. Visar Musliu újabb NBI-es gólja három pontot ért a fehérváriaknak, akik számos helyzetet kidolgoztak a második játékrészben.
2019.10.05. 22:01 |

Szakadó eső és szél várta a feleket a MOL Aréna Sóstóban, ahol megható pillanatoknak lehettünk tanúi, hiszen a klublegenda id. Horváth Gábor nevét skandálták a szurkolók, miközben a pályán a felejthetetlen Perás fia és unokái végezték el az ünnepélyes kezdőrúgást.

Marko Nikolics a Kovácsik - Nego, Juhász, Musliu, Hangya - Petrjak, Nikolov, Elek, Milanov - Kovács, Hodzic összetételben küldte pályára csapatát, amely hetedik győzelmét igyekezett megszerezni. Ezt mutatta, hogy a Vidi hamar magához ragadta a vezetést, méghozzá parádés találattal. Hodzic kiugratása után Kovács a tizenhatosról higgadtan gurított a jobb alsóba. A gólra a lelátón helyet foglaló Marco Rossi szövetségi kapitány is elégedetten csettinthetett, hiszen a fehérváriak középpályása is tagja a válogatott keretnek. A zord idő ellenére trombitaszó is felcsendült a lelátón, hát még, ha Hodzic belövi az újabb ziccert a huszonkilencedik percben. Nem sokkal később igazán felhördült a lelátó, de ebben nem volt sok köszönet: a debreceni Garda mintha kirúgta volnba Kovácsik kezéből a labdát, amit aztán Adeniji pofozott a kapuba. Iványi játékvezető ezúttal sem lett közönségkedvenc Fehérváron...

A második játékrészben több helyzetet is kidolgozott a Vidi, de a legnagyobbakat is kihagyta. A hatvanhatodik percben nem, hibáztak a piros-kékek! Egy szöglet után Hodzic adott keresztbe, majd a hosszún érkező Visar Musliu  közelről a kapuba tessékelte a labdtát, ezzel ismét megszerezte a vezetést  a Vidi. A hazai helyzetek megvoltak, gól azonban nem született, még a hajrában sem, amikor előbb a csereként beállt Pantics kínálta meg lövéssel a debreceni kapust, majd Hodzic közelről próbálkozott. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a hosszabbítás pillanataiban komoly taps fogadta a csereként beálló Puskás-díjas, egykori debrecenit, Zsóri Dánielt.

Összességében elmondható, hogy a Vidi jóval több helyzetet dolgozott ki és megérdemelten nyert a Debrecen ellen, a fehérváriak őrzik vezető pozíciójukat az NBI-ben.

MOL Fehérvár FC - Debreceni VSC 2-1 (1-1)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik - Nego, Juhász, Musliu, Hangya - Petrjak (Hadzic), Nikolov, Elek, Milanov (Pantics) - Kovács, Hodzic (Zsóri).

Gólszerző: Kovács, Musliu, ill. Adeniji.

Sport

 1. Remek meccseken győztek a MÁV röpisei a női és férfi élvonalban is

  Megnyerte első bajnokiját a MÁV Előre-BERICAP a női NB I Liga alapszakaszban. A 3:1-re végződött mérkőzésen a Gödöllői RC volt az ellenfél. A férfiak drámai csatában, döntő játszmában fordítva verték a DEAC-ot, vagyis a MÁV mindkét csapata győzelemmel kezdte a szezont.

  2019.10.14.
 2. Tizenkilenc másodperc után vezetést szerzett, végül kikapott a Hydro Fehérvár AV 19

  Nem tudta megszakítani rossz szériáját a Bolzano ellen a Volán, amely első kapuralövéséből megszerezte a vezetést. Igaz emberhátrányok tömkelegében kellett helytállnia. A záróharmadban a hosszabbításért küzdött Hannu Jarvenpaa együttese, amely végül 4-3-ra kikapott. Sorozatban hatodik meccséükön maradtak pont nélkül Kógerék.

  2019.10.13.
 3. Serbán Henrik kiütéssel diadalmaskodott a salgótarjáni Felix Promotion profi box gálán

  Technikai KO-val zárta le második profi - eredetileg négy menetesre kiírt - megmérettetését Serbán Henrik (2-0, 1 TKO), aki a Felix Promotion International szombati, salgótarjáni profi box gáláján diadalmaskodott idő előtt a szlovák Henrich Herak felett. 

  2019.10.13.
 4. Rengeteg büntetővel győzött a Pécs az Alba Fehérvár ellen

  A kosárlabda bajnokság harmadik fordulójában elszenvedte első verségét az Alba Fehérvár. Pécsen végig szoros meccsen, az ellenfélnél jobban dobva és több lepattanót szedve is kikaptak a fehérváriak, akik ellen negyvenháromszor dobhatott büntetőt a PVSK.

  2019.10.12.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak