Totójátékot hirdet az Aranybulla Könyvtár a beporzók napja alkalmából

Március 10-én van a beporzók napja, a természetvédelmi jeles alkalmak egyike, melyet három éve tartottak meg először. A nap tiszteletére totót hirdet az Aranybulla Könyvtár Alapítvány, együttműködve a Szent István Mézlovagrenddel.
2021.03.07. 19:23 |
Totójátékot hirdet az Aranybulla Könyvtár a beporzók napja alkalmából

A játék március 2-tól, keddtől lesz elérhető a könyvtár Facebook oldalán és honlapján, a helyes megfejtők között értékes mézes-könyves ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

A beporzók napját 2018 óta tartják meg minden évben március 10-én, az ELTE egyik oktatójának és hallgatójának a javaslatára. Így kívánják felhívni a figyelmet a beporzást végző rovarokra, amelyek világszerte pusztulnak, főleg az északi féltekén. Védelmük életbevágóan fontos, hiszen a mezőgazdaság és ezáltal az emberi civilizáció jelentős mértékben függ az állatok lététől, egészségétől.

Az Aranybulla Könyvtár Alapítvány és a Szent István Mézlovagrend egy együttműködési megállapodás keretében tavaly először szervezett közös online programot a jeles nap tiszteletére.

Idén a két szervezet saját közösségi oldalán jelentet meg különböző érdekes és játékos, figyelemfelkeltő tartalmakat. A könyvtár honlapján és Facebook oldalán március 2-án, kedden egy totót indítanak, melyben lesznek kérdések többek között a beporzással, a kaptárral, a méhészet különféle termékeivel és a méhcsaládokkal kapcsolatban. A kérdések március 2-án, kedden a reggeli óráktól egy hétig lesznek elérhetőek. A helyes megfejtők között a két szervezet által összeállított, mézes termékeket és könyvet tartalmazó ajándékcsomagokat sorolnak ki.

Ezen kívül a könyvtár és a Mézlovagrend oldalain is elérhetővé teszik az OMME (Országos Magyar Méhészeti Egyesület) kisfilmjét, amely a mézkészítés munkájának egy teljes évét felöleli.