Több százan voltunk idén is a Belvárosban a mellrák elleni sétán

Az idei esztendőben is közös sétával hívták fel a figyelmet a mellrák elleni küzdelem támogatására és a szűrővizsgálatok fontosságára. Több százan csatlakoztak az Országalmától induló rózsaszín sétához. A programon a szakma képviselői, a civil szervezetek, a gyógyult betegek és segítőik, valamint a székesfehérvári sportegyesületek tagjai is részt vettek.
2017.10.07. 13:07 |

A séta az Országalmától indult, a programon megjelentek pedig szimbolikus rózsaszínű léggömbökkel sétáltak végig a Belvároson, majd visszatértek a Városház térre, ahol szakértőkkel beszélgethettek, illetve lehetőséget kaptak arra is, hogy időpontot kérjenek emlőszűrésre.

A „Séta a mellrák ellen” közösségi programhoz idén is csatlakoztak a székesfehérvári sportklubok: az eseményen az Alba Fehérvár KC kézilabdázói, a Fehérvár AV19 jégkorongozói, az Alba Fehérvár utánpótlás kosárlabdázó lányai, továbbá a Fehérvár Enthroners amerikai focistái is megjelentek.

A séta háziasszonya ebben az évben is Závodszky Noémi volt, a Vörösmarty Színház művésze, aki külön köszöntötte a nap hőseit, a gyógyult betegeket, akik megküzdöttek nehéz betegségükkel, és akik példájukkal bizonyították, hogy van élet az emlődaganat után is.

Az idei rendezvényen Schéda Szilvia is szólt a résztvevőkhöz. A Fehérvár Médiacentrum műsorvezetője sikerrel vette fel a harcot a mellrákkal és meggyógyult a betegségből. Schéda Szilvia a séta megnyitóján az önvizsgálat fontosságát hangsúlyozta, amit néhány perc alatt el lehet végezni.

Köszöntőjében Östör Annamária, Székesfehérvár egészségügyi tanácsnoka kiemelte, hogy nem szeretnének a férfiakról sem elfelejtkezni, ezért a mellrák elleni sétához csatlakozva a fehér lufikkal és fehér szalagokkal hívják fel a figyelmet a férfiak rákszűrésének fontosságára. Ebben a nők segítségét is kérik, hogy bátorítsák fiaikat, férjeik, édesapjukat, ismerőseiket a szűrővizsgálatokon való részvételre.

A mellrák elleni sétán Székesfehérvár polgármestere is üdvözölte a résztvevőket. „Jó körbenézni, mert azt látjuk, hogy az elmúlt éveknek az a törekvése, hogy egyre többen legyünk, és egyre több közösség csatlakozzon ehhez a figyelemfelhívó rendezvényhez, elérte célját. Összekovácsolódott egy közösség, aki fontosnak tartja, hogy kiálljon az ügy mellett, ami ma már egyre többször téma a társadalomban, de még mindig nem jut el mindenhová az üzenet. Ezért még mindig van teendő, van feladat.” – fogalmazott Cser-Palkovics András polgármester.

Szólt a séta résztvevőihez dr. Müller Cecília, a Fejér Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának vezetője is, aki szerint a nap üzente, a tudás, amit tovább kell adnunk az, hogy az emlőrák gyógyítható. „Vigyük el messze ennek hírét. A módszer pedig az emlőszűrés és a szűrővizsgálatokon való részvétel. Mindannyian nagykövetei lehetünk ennek a feladatnak, küldetésnek.” – tette hozzá dr. Müller Cecília, aki arra kérte a résztvevőket, legyen munkatársai az egészségügyi szakembereknek, hogy az eredmények még jobbak legyenek.

Közélet

 1. Critical Mass - sokan tekerték körbe a várost a biciklis felvonuláson

  Az Európai Mobilitási Hét keretében megrendezett Critical Mass kerékpáros felvonulás a Halesz-ligetből indult szombaton délután. A legtöbben kerékpárral, de voltak akik rollerrel, görkorcsolyával, tandemmel, "demonstráltak" az élhetőbb közlekedésért. A szervezőinek legfontosabb célja többek között, az autósok figyelmének felkeltése a kerékpárosokra, a balesetek csökkentése, valamint az élhetőbb város megteremtésének támogatása.

  2018.09.22.
 2. A Ráchegyi Nyugdíjas Klub 25. születésnapját ünnepelték

  Idén negyedszázados jubileumát ünnepli a Ráchegyi Nyugdíjas Klub, a születésnapi ünnepségre szombaton került sor a Lövölde úti Nyugdíjas Szolgáltató Házban. A klub aktív társadalmi kapcsolatokkal és 43 taggal rendelkezik.

  2018.09.22.
 3. "A Hazáért mindhalálig" - Fehérváron találkoztak az ország honvéd hagyományörzői

  Szombaton délelőtt a Városházán kezdődött a Honvéd Hagyományőrző Egyesület II. Országos Találkozója, melyen megemlékeztek a Magyar Honvédség fennállásának 170 éves évfordulójáról, a 75. éve bekövetkezett doni tragédiáról és a nagy háború befejezésének centenáriumáról, továbbá azokról az elesett katonákról, akik esküjükhöz hűen tették a dolgukat.

  2018.09.22.
 4. Ilyen volt a szeptemberi szúnyogirtás a levegőből

  A szúnyogirtást csípésszám vizsgálat előzi meg. Ez az elmúlt napokban igen magas, percenkénti 75-110 csípésszámot mért Fehérváron. A csütörtöki irtást az Önkormányzat megrendelésére a Városgondnokság végeztette. Az indulás előtt a térképes egyeztetés mellett az irtószer mennyiségét is ellenőrizték, továbbá minden gépen van GPS követő ami rögzítette a pontos repülési útvonalat is.

  2018.09.20.

A legszebb pillanatok

Eseménynaptár

2018. Szeptember
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek