Több százan futottak a Várkörúton - Lotti és Viktor kapcsolhatja fel az Adventi fényeket

Advent Első vasárnapján rendezték Székesfehérváron az V. Adventi Jótékonysági Futást, amely évek óta az ünnepi eseménysorozat része a városban. Gyerekek és felnőttek egy, vagy öt kilométert futva egyúttal a jótékony célhoz is hozzájárultak.

2019.12.01. 12:37 |

Ismét futók lepték el Székesfehérvár belvárosát: a Vár körúton rendezett V. Adventi Jótékonysági Futáson több százan álltak rajthoz a rövidebb és hosszabb távon. Szép hagyománnyá vált mára a kezdeményezés, melynek keretében a futók jótékonykodnak is, hiszen a nevezési díjjal (amely gyerekeknél minimum 100, felnőtteknél 500 forint volt) és egyéb adományokkal is támogathatták a gyűjtést. Ennek címzettje minden évben valamely, a közösségért tevékenykedő szervezet. Idén a Szent Kristóf Ház és a Fehérvár Travel Alapítvány volt a kedvezményezett. A futók persze a mozgás, a közös élmény öröméért is vállalták advent első vasárnapján a távok teljesítését, hiszen Fehérváron rendkívül népszerű a szabadidős futás.

Ezúttal is az ilyenkor megszokott kört, illetve köröket kellett lefutni. A Várkörúton és Rákóczi úton az elsőként induló gyerekfutam részvevői egy kört teljesítettek, utána pedig következett az ötkörös, 5 kilométeres futás. Az Adventi Jótékonysági Futás és a januári Székesfehérvári Jótékonysági Estély elképzelhetetlen Miklósa Erika operaénekes nélkül, aki idén is kiemelte, a futás az egészségtudatos életre és egészséges gondolkodásra is nevel. Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy a futással sikerült olyan hagyományt teremteni, amely már elválaszthatatlan az adventi ünnepi eseménysorozattól Székesfehérváron. Ennek jegyében a futáson elsőként célba érkező fiú és lány este a polgármesterrel együtt kapcsolja fel a belváros ünnepi díszkivilágítását.

Fontos és szimbolikus, hogy a futáson és majd az estélyen is Lengyel Zsófia paratriatlonista, esélyegyenlőségi referens működik közre műsorvezetőként, hisz mindkét esemény a fogyatékossággal élők ügyét is szolgálja. Az ARAK, az ország legjelentősebb atlétikai utánpótlás műhelye hagyományosan szervezőként és rendezőként segíti a jótékonysági futást, ezúttal is tapasztalt szakemberek gondoskodtak róla, hogy minden gördülékenyen menjen. A futók között a fehérvári sportegyesületek korosztályos és felnőtt versenyzői közül is többeket megtalálhattunk, ahogy baráti és munkahelyi közösségek tagjai is sokan együtt futották le a hosszabb, öt kilométeres távot.

Az idei Adventi Jótékonysági Futáson a gyerekek között az Alba triatlonos Szekfű Viktor nyert a fiúk között, a lányoknál pedig csapattársa, Lédeczi Lotti győzött, így ők ketten segédkeznek majd Székesfehérvár Adventi fényeinek felkapcsolásakor. A hosszabb távon a szintén triatlonos, Dévay Márk volt a leggyorsabb, aki majd másodmagával vehet részt a januári, Székesfehérvári Jótékonysági Estélyen.

Sport

 1. Kétgólos hátrányból egyenlített, de nem jutott be a kupadöntőbe a MOL Fehérvár

  Az idegenben elért 1-1 után a visszavágón hazai pályán hamar hátrányba került a MOL Fehérvár a Mezőkövesd elleni kupaelődöntőben. Sőt, a második félidő elején megduplázták előnyüket a vendégek, és a hatalmasat hajrázó Vidi erejéből csak egyenlítésre futotta. Így pedig idegenben lőtt több góllal a Mezőkövesd jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

  2020.05.26.
 2. Forray Gábor az Alba Fehérvár kosarasainak új vezetőedzője

  A koronavírus miatt félbeszakadt kosárlabdaszezon után az Alba Fehérvár nem hosszabbított szerződést Arie Shivek vezetőedzővel. Az izraeli szakember utódja Kecskemétről érkezik, bár tősgyökeres fehérvári: Forray Gáborral kétéves szerződést kötött az Alba.

  2020.05.26.
 3. Kedd este a Magyar Kupa fináléja lesz a tét a MOL Aréna Sóstóban

  Május 26-án, kedden 18 órakor zárt kapuk mögött rendezik a MOL Fehérvár FC - Mezőkövesd Magyar Kupa elődöntő visszavágóját a MOL Aréna Sóstóban. A csapatok 1-1-es állásról várják a második felvonást. „Nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk." - hangsúlyozta Joan Carrillo, vezetőedző az összecsapás előtt a MOL Fehérvár FC hivatalos honlapjának.

  2020.05.26.
 4. Döntetlennel folytatta a szezont a Vidi - 1-1-ről jöhet a Mezőkövesd elleni kupacsata második felvonása

  A Magyar Kupa elődöntő első mérkőzésének legfőbb eseményei közé egy gyors Vidi-, és egy hazai hajrágól sorolható. A zárt kapus mérkőzésen nem játszott alárendelt szerepet a bajnokság csikócsapata, amely becsülettel támadta a fehérváriak kapuját. Éppen ezért sokat érhet a MOL Fehérvár számára a keddi visszavágón az idegenben szerzett gól.

  2020.05.23.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak