Több százan futottak a Várkörúton - Lotti és Viktor kapcsolhatja fel az Adventi fényeket

Advent Első vasárnapján rendezték Székesfehérváron az V. Adventi Jótékonysági Futást, amely évek óta az ünnepi eseménysorozat része a városban. Gyerekek és felnőttek egy, vagy öt kilométert futva egyúttal a jótékony célhoz is hozzájárultak.

2019.12.01. 12:37 |

Ismét futók lepték el Székesfehérvár belvárosát: a Vár körúton rendezett V. Adventi Jótékonysági Futáson több százan álltak rajthoz a rövidebb és hosszabb távon. Szép hagyománnyá vált mára a kezdeményezés, melynek keretében a futók jótékonykodnak is, hiszen a nevezési díjjal (amely gyerekeknél minimum 100, felnőtteknél 500 forint volt) és egyéb adományokkal is támogathatták a gyűjtést. Ennek címzettje minden évben valamely, a közösségért tevékenykedő szervezet. Idén a Szent Kristóf Ház és a Fehérvár Travel Alapítvány volt a kedvezményezett. A futók persze a mozgás, a közös élmény öröméért is vállalták advent első vasárnapján a távok teljesítését, hiszen Fehérváron rendkívül népszerű a szabadidős futás.

Ezúttal is az ilyenkor megszokott kört, illetve köröket kellett lefutni. A Várkörúton és Rákóczi úton az elsőként induló gyerekfutam részvevői egy kört teljesítettek, utána pedig következett az ötkörös, 5 kilométeres futás. Az Adventi Jótékonysági Futás és a januári Székesfehérvári Jótékonysági Estély elképzelhetetlen Miklósa Erika operaénekes nélkül, aki idén is kiemelte, a futás az egészségtudatos életre és egészséges gondolkodásra is nevel. Cser-Palkovics András polgármester örömét fejezte ki, hogy a futással sikerült olyan hagyományt teremteni, amely már elválaszthatatlan az adventi ünnepi eseménysorozattól Székesfehérváron. Ennek jegyében a futáson elsőként célba érkező fiú és lány este a polgármesterrel együtt kapcsolja fel a belváros ünnepi díszkivilágítását.

Fontos és szimbolikus, hogy a futáson és majd az estélyen is Lengyel Zsófia paratriatlonista, esélyegyenlőségi referens működik közre műsorvezetőként, hisz mindkét esemény a fogyatékossággal élők ügyét is szolgálja. Az ARAK, az ország legjelentősebb atlétikai utánpótlás műhelye hagyományosan szervezőként és rendezőként segíti a jótékonysági futást, ezúttal is tapasztalt szakemberek gondoskodtak róla, hogy minden gördülékenyen menjen. A futók között a fehérvári sportegyesületek korosztályos és felnőtt versenyzői közül is többeket megtalálhattunk, ahogy baráti és munkahelyi közösségek tagjai is sokan együtt futották le a hosszabb, öt kilométeres távot.

Az idei Adventi Jótékonysági Futáson a gyerekek között az Alba triatlonos Szekfű Viktor nyert a fiúk között, a lányoknál pedig csapattársa, Lédeczi Lotti győzött, így ők ketten segédkeznek majd Székesfehérvár Adventi fényeinek felkapcsolásakor. A hosszabb távon a szintén triatlonos, Dévay Márk volt a leggyorsabb, aki majd másodmagával vehet részt a januári, Székesfehérvári Jótékonysági Estélyen.

Sport

 1. Andrew Yogan triplázott, a Volán simán verte a Grazot

  A vendég graziak szereztek vezetést az EBEL vasárnapi fehérvári meccsén, de jól reagált a Hydro Fehérvár AV19, és a mesterhármast jegyző Andrew Yogan vezérletével a végére simává tette győzelmét. Pedig több mint kétszer annyit lőttek kapura a graziak, mint a Volán, Ouzas kapus remekése is kellett a sikerhez.

  2019.12.08.
 2. Elképesztő meccsen hosszabbításos Alba-győzelem Oroszlányban

  Az újonc Oroszlány fogadta a kosárlabda-bajnokságban az Alba Fehérvárt.Kiegyenlített első félidőben tízpontos hátrány után még vezetett is az Alba, de egy ponttal a hazaiak álltak jobban a szünetben. A harmadik negyedben parádézott az Alba és biztos győztesnek tűnt, de az elképesztő negyedikben mínusz tizennyolcról fordított az OSE. A végén büntetőkkel lett meg a hosszabbítás, abban pedig nyert az Alba.

  2019.12.07.
 3. Tovább tart a Vidi vesszőfutása itthon, ezúttal a Paks győzött Sóstón

  Nem sikerült jól Joan Carillo hazai debütálása, amely egyúttal az év utolsó hazai mérkőzése is volt a MOL Fehérvár számára. A Vidi támadójátéka sokszor döcögött és bár voltak helyzetei, gólt - ráadásul kettőt - csak a kiesőzóna határán billegő és szervezetten védekező vendégek szereztek. Utolsó négy hazai meccséből hármat veszített el a Vidi.

  2019.12.07.
 4. Edzőtáboroztak és a magyar–lengyel baráti kapcsolatokat is ápolták Kiliti Tamásék

  A decemberre meghirdetett profi bokszgála technikai okok miatt elmaradt, a gálán kötelek közé lépett volna a fehérvári harcos, Kiliti Tamás is, aki így - mivel nem szerette volna megszakítani a felkészülését - a lengyelországi Częstochowa felé vette az útirányt és folytatta az intenzív felkészülést.

  2019.12.06.

Sport

Sportolási lehetőségek, sportágak