Több mint száz új, ingyenes parkolóhely a Palotai úton

Elkészült a Palotai úton egy háromezer négyzetméteres új, ingyenesen használható parkoló. A jövőben ezen a területen épülhet meg az eredetileg a Dr. Koch László utcába tervezett parkolóház, ahol felszíni parkolókat építenek és ezt követően felújítják teljes szélességében a Dr. Koch László utcát is.
2017.08.11. 14:31 |

A parkoló egyirányú, egy bejárattal és egy kijárattal. Így sokkal biztonságosabb, hiszen szembejövő forgalomra nem kell figyelni.

Székesfehérvár Önkormányzata még év elején döntött a város komplex parkoló-hálózatának fejlesztéséről, melynek révén, a Belváros peremén a következendő három évben mintegy ezer darab új parkolóhelyet alakítanak ki.

A gépjárművel közlekedők számára a Belváros minél kedvezőbb megközelíthetősége érdekében megindult programnak köszönhetően a Székesfehérvári Királyi Napok kezdetére a Palotai úton egy új parkolót nyitottak meg pénteken. Cser-Palkovics András polgármester és Bozai István városgondnok közösen számoltak be a Palotai út 9. szám alatt elkészült több mint 100 parkolóhelyről, amelyet a Székesfehérvári Királyi Napokra érkezők már használhatnak. 

Fehérvár polgármestere elmondta, hogy nagyon sokak parkolási problémáira jelent majd megoldást a mától használható ingyenes parkoló. Akár a Belváros közeli hivatalok, akár az Alba Pláza, vagy a különböző kulturális intézmények, illetve a buszpályaudvar könnyebb megközelítését is szolgálja a 110 új hely. Távlati célként elmondta, hogy a jövőben ezen a területen épülhet meg az eredetileg a Dr. Koch László utcába tervezett parkolóház, ahol pedig felszíni parkoló kerül majd kialakításra, és ezt követően újítják fel teljes szélességében a Dr. Koch László utcát. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy augusztus 14-én, hétfőn délután a tervek szerint a Palotai utat teljes hosszában meg fogják nyitni. Bár a Gaja-híd felújításának munkálatai még folytatódnak, de azok már nem zavarják a gépjárműforgalmat.

Bozai István városgondnok kiemelte, hogy a Palotai út 9. szám alatt, 3000 négyzetméteren az elmúlt hetekben 30 centiméteres alapot építettek, zúzott burkolatú, valamint aszfaltburkolatú útcsatlakozásokkal, jelzőtáblákkal és közvilágítással. A parkoló kialakításának nettó költsége 23,5 millió forint volt.

Az Eszperantó tér aszfaltozása is elkészül pénteken, így amennyiben az időjárás engedi, a festési munkálatokat is el tudják végezni a hétvégén és vasárnaptól már azt a parkolót is újra lehet használni.

Városfejlesztés

 1. Jól haladnak a közműcserékkel a Budai - Távirda kereszteződésben

  Az előre tervezett ütem szerint építik az ivóvíz gerincvezetéket, a szennyvíz- és a csapadékcsatornát is a Budai út - Távirda utca kereszteződésében. A Távírda utca felújítása és közmű-rekonstrukciója miatt augusztus 7-től előreláthatólag augusztus 23-ig a Budai úton a Várkörút és a Deák Ferenc utca közötti szakaszon nem lehet közlekedni, a közműépítés miatt.

  2017.08.16.
 2. 2,6 milliárd forintos támogatással újul meg a Ciszterci Szent István Gimnázium

  A kormány döntésének köszönhetően 2,6 milliárd forintos támogatással újul meg a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Ciszterci templom felújítása pedig 170 millió forintból valósulhat meg. A gimnáziumban olyan modern tornacsarnokot is kialakítanak, amelyben külön helyiséget kap a szertorna. A Ciszterci Szent István Gimnáziumban szeptembertől 737 diák kezdi meg a tanévet.

  2017.08.14.
 3. Megnyitották - újra lehet közlekedni a Palotai úti Gaja-hídon

  Hétfőn délután, az előre megadott határidő szerint megnyitották a forgalom előtt a Gaja-hidat, így jelentősen enyhülnek a torlódások a Móri út, Malom utca kereszteződésben és a Zichy ligetnél. A híd felújítása tovább folytatódik, azonban ezek a munkák már nem befolyásolják a gépjárműforgalmat.

  2017.08.14.
 4. Új parkolók a Jancsár utcában – ősszel kisebb erdőt telepítenek mellé

  Elkészült a Jancsár utca 1-5 mögött az a 73 férőhelyes parkoló, mellyel megtörtént egy régi murvás terület rendezetté tétele is. A parkoló körül ősszel fásítás és parkosítás kezdődik, mellyel egy kis erdős területet alakítanak ki, továbbá a Cserepes köz mellett új játszótér is épül.

  2017.08.11.
 1. Ütemterv szerint zajlik a felújítás a Ligetsoron - kicserélték a város egyik legnagyobb vízvezetékét is

  Május óta folyik a Ligetsor felújítása: az útbontást követően zajlik a víziközművek, valamint a Vörösmarty Általános Iskola előtti parkoló és tér építése. Hamarosan teljes lezárásra kerül sor, hogy az út felújítása egy ütemben történhessen. 

  2017.08.10.
 2. Mederkotrás és tájépítés a Sóstón – az embert és a természetet is szolgálja a rehabilitáció

  Július elején kezdődött el a Sóstó természetvédelmi terület rehabilitációja az Északi-tavat érintő mederkotrással és a tanösvény kialakítását is magában foglaló tájépítészeti beruházással. A fejlesztések 2018 májusára készülnek el a Sóstón, ahol a megújult tanösvényen interaktív játékok fogadják majd a látogatót és a tó is teljes egészében körbejárható lesz.

  2017.08.08.
 3. Új járda épült a Béla úton és új gyalogos átkelőhely a Fiskális út – Béla út csomópontban

  Összesen 460 méter hosszban épült új járda, illetve újult meg a járdaszakasz a Béla úton a Szeredi út és a Nagyszombati út között. Felújították a kapubejárókat és a kis méretű átereszeket, illetve a feltöltődött árkot is kitisztították a Béla úton. A beruházás mintegy nettó 32 millió forintba került. Elkészült a Fiskális út – Béla út kereszteződésében az új gyalogos átkelőhely is. A nagyméretű útcsatlakozást átépítették, így biztonságosabban lehet használni.

  2017.08.08.
 4. Új szabadtéri fitneszeszközök az Almássy és Fáy lakótelepen

  Az Almássy és a Fáy András lakótelepen is új szabadtéri fitneszeszközöket helyeztek ki az elmúlt hetekben. A környékben élők számára hasznos kikapcsolódást nyújtó fejlesztésekről helyszíni sajtótájékoztatón számolt be Deák Lajosné, a 11. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A körzetben több parkoló is épült a közelmúltban.

  2017.08.03.

Királyi Napok

Eseménynaptár

2017. Augusztus
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek