Több mint száz új, ingyenes parkolóhely a Palotai úton

Elkészült a Palotai úton egy háromezer négyzetméteres új, ingyenesen használható parkoló. A jövőben ezen a területen épülhet meg az eredetileg a Dr. Koch László utcába tervezett parkolóház, ahol felszíni parkolókat építenek és ezt követően felújítják teljes szélességében a Dr. Koch László utcát is.
2017.08.11. 14:31 |

A parkoló egyirányú, egy bejárattal és egy kijárattal. Így sokkal biztonságosabb, hiszen szembejövő forgalomra nem kell figyelni.

Székesfehérvár Önkormányzata még év elején döntött a város komplex parkoló-hálózatának fejlesztéséről, melynek révén, a Belváros peremén a következendő három évben mintegy ezer darab új parkolóhelyet alakítanak ki.

A gépjárművel közlekedők számára a Belváros minél kedvezőbb megközelíthetősége érdekében megindult programnak köszönhetően a Székesfehérvári Királyi Napok kezdetére a Palotai úton egy új parkolót nyitottak meg pénteken. Cser-Palkovics András polgármester és Bozai István városgondnok közösen számoltak be a Palotai út 9. szám alatt elkészült több mint 100 parkolóhelyről, amelyet a Székesfehérvári Királyi Napokra érkezők már használhatnak. 

Fehérvár polgármestere elmondta, hogy nagyon sokak parkolási problémáira jelent majd megoldást a mától használható ingyenes parkoló. Akár a Belváros közeli hivatalok, akár az Alba Pláza, vagy a különböző kulturális intézmények, illetve a buszpályaudvar könnyebb megközelítését is szolgálja a 110 új hely. Távlati célként elmondta, hogy a jövőben ezen a területen épülhet meg az eredetileg a Dr. Koch László utcába tervezett parkolóház, ahol pedig felszíni parkoló kerül majd kialakításra, és ezt követően újítják fel teljes szélességében a Dr. Koch László utcát. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy augusztus 14-én, hétfőn délután a tervek szerint a Palotai utat teljes hosszában meg fogják nyitni. Bár a Gaja-híd felújításának munkálatai még folytatódnak, de azok már nem zavarják a gépjárműforgalmat.

Bozai István városgondnok kiemelte, hogy a Palotai út 9. szám alatt, 3000 négyzetméteren az elmúlt hetekben 30 centiméteres alapot építettek, zúzott burkolatú, valamint aszfaltburkolatú útcsatlakozásokkal, jelzőtáblákkal és közvilágítással. A parkoló kialakításának nettó költsége 23,5 millió forint volt.

Az Eszperantó tér aszfaltozása is elkészül pénteken, így amennyiben az időjárás engedi, a festési munkálatokat is el tudják végezni a hétvégén és vasárnaptól már azt a parkolót is újra lehet használni.

Városfejlesztés

 1. Újabb lépés a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” programban

   Székesfehérváron a Modern Városok Program keretében valósul meg a „Zöld város – Fehérvár tüdeje” program, ami újabb állomásához érkezett: a Kormány 1,1 milliárd forinttal támogatja a fejlesztés megvalósulását az alsóvárosi réten, a Palotavárosi tavak mögött.

  2017.10.11.
 2. Összefogással újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere

  A Hungrana Kft. és két önkormányzati képviselő, Östör Annamária és Horváth Miklós Csaba támogatásával újult meg a Kossuth Lajos Általános Iskola udvari játszótere. Az új, mozgásfejlesztő ügyességi játszóeszközök beszerzése és telepítése mintegy 2 millió forintba került. Az új játékokat nagyon várták már a gyerekek, hiszen a korábbi, balesetveszélyes eszközöket már több mint öt éve elbontották, azóta csak homokozó és hinta volt az udvaron.

  2017.10.10.
 3. Több mint negyven új parkolóhely épült a Lövölde úton - parkosítással folytatják

  Negyvennégy új parkolóhelyet alakítottak ki a Lövölde úton, a 2-10. számú épületek közötti területen, amelynek műszaki átadását a szakhatóságok képviselőinek részvételével pénteken tartották a Lövölde út 2-10. szám közötti területen. A parkoló megépítése mellett felújították a kapcsolódó járdákat és a keresztülfutó utat is újraaszfaltozták. Az ősz folyamán a Városgondnokság rendezi a zöldfelületet, 17 fát ültetnek.

  2017.10.06.
 4. Jövő héten kezdődik és még idén elkészül a Pozsonyi út alsó szakaszának felújítása

  Jövőhéten kezdődik a Pozsonyi út felújítása a Berényi út és a Fiskális út közötti szakaszon. Szerdától, a munkálatok ideje alatt egyirányú lesz az utca a Berényi út felől egészen a Karinthy Frigyes utca - Pozsonyi út kereszteződéséig. A teljes felújítás december közepére fejeződik be, mely kerékpársávok, és kettő gyalogátkelőhely építését is tartalmazza.

  2017.10.06.
 1. Bejárás Sóstón - új járdák, utak parkolók, természetvédelem és épülő stadion

  A Sóstó Természetvédelmi Terület rehabilitációs programja és a Sóstói Stadion rekonstrukciója esetében is fontos szempont a közúti elérhetőség fejlesztése, több útfelújítási és parkolóépítési ütem kapcsolódik a beruházásokhoz. Csütörtökön helyszínbejárás keretében nézték meg a résztvevők az elkészült területeket és a most folyó kivitelezési munkarészeket. Fontos szempont a város számára, hogy a két fejlesztés összekapcsolásával az egész városrész megújulhat.

  2017.09.28.
 2. Három fehérvári iskolát is érint a hatszázmilliós intézményfelújítás

  Három fehérvári iskolában kezdődik felújítás jövő tavasszal. A Székesfehérvári Tankerületi Központ mintegy 600 millió forintot fordíthat a Kodály Zoltán Általános Iskola és Gimnáziumra, ahol az épület és az udvar felújítása mellett kórus- és tánctermet is kialakítanak, a Munkácsyban Mihály Általános Iskolában a tornatermet és az udvart újítják fel, a Vasvári Pál Általános Iskolában pedig a tornaterem újul meg.

  2017.09.22.
 3. Folytatódik a Salétrom utcai sétány építése – az iskola előtti tér is megújul

  Még a héten elkezdődnek a munkálatok a Salétrom utcában, ahol 60 millió forintos beruházással újul meg a régi burkolat és a közvilágítás, mintegy 6500 négyzetméternyi felületen. A felújítást követően a teljes Salétrom utca egy egységes sétány képét nyújtja majd új pihenőpadokkal. 

  2017.09.19.
 4. Teljessé vált a haemodinamikai részleg fejlesztése a Szent György Kórházban

  Szívkatéterezésre és pacemaker beültetésre az úgynevezett haemodinamikai laborokban van lehetőség, amelyek már az ország több pontján működnek, így Székesfehérváron a Szent György Kórházban is, ahol évente 3000 vizsgálatot, beavatkozást hajtanak végre. A legújabb fejlesztésnek köszönhetően a Hotel épület IV. szintjén található haemodinamikai osztály fektető részleggel bővült, modern műszaki berendezésekkel és infrastruktúrával, így teljessé vált a tavaly megkezdett beruházás.

  2017.09.18.

seuso kiállítás

Év honlapja

Eseménynaptár

2017. Október
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek