Több mint száz új, ingyenes parkolóhely a Palotai úton

Elkészült a Palotai úton egy háromezer négyzetméteres új, ingyenesen használható parkoló. A jövőben ezen a területen épülhet meg az eredetileg a Dr. Koch László utcába tervezett parkolóház, ahol felszíni parkolókat építenek és ezt követően felújítják teljes szélességében a Dr. Koch László utcát is.
2017.08.11. 14:31 |

A parkoló egyirányú, egy bejárattal és egy kijárattal. Így sokkal biztonságosabb, hiszen szembejövő forgalomra nem kell figyelni.

Székesfehérvár Önkormányzata még év elején döntött a város komplex parkoló-hálózatának fejlesztéséről, melynek révén, a Belváros peremén a következendő három évben mintegy ezer darab új parkolóhelyet alakítanak ki.

A gépjárművel közlekedők számára a Belváros minél kedvezőbb megközelíthetősége érdekében megindult programnak köszönhetően a Székesfehérvári Királyi Napok kezdetére a Palotai úton egy új parkolót nyitottak meg pénteken. Cser-Palkovics András polgármester és Bozai István városgondnok közösen számoltak be a Palotai út 9. szám alatt elkészült több mint 100 parkolóhelyről, amelyet a Székesfehérvári Királyi Napokra érkezők már használhatnak. 

Fehérvár polgármestere elmondta, hogy nagyon sokak parkolási problémáira jelent majd megoldást a mától használható ingyenes parkoló. Akár a Belváros közeli hivatalok, akár az Alba Pláza, vagy a különböző kulturális intézmények, illetve a buszpályaudvar könnyebb megközelítését is szolgálja a 110 új hely. Távlati célként elmondta, hogy a jövőben ezen a területen épülhet meg az eredetileg a Dr. Koch László utcába tervezett parkolóház, ahol pedig felszíni parkoló kerül majd kialakításra, és ezt követően újítják fel teljes szélességében a Dr. Koch László utcát. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy augusztus 14-én, hétfőn délután a tervek szerint a Palotai utat teljes hosszában meg fogják nyitni. Bár a Gaja-híd felújításának munkálatai még folytatódnak, de azok már nem zavarják a gépjárműforgalmat.

Bozai István városgondnok kiemelte, hogy a Palotai út 9. szám alatt, 3000 négyzetméteren az elmúlt hetekben 30 centiméteres alapot építettek, zúzott burkolatú, valamint aszfaltburkolatú útcsatlakozásokkal, jelzőtáblákkal és közvilágítással. A parkoló kialakításának nettó költsége 23,5 millió forint volt.

Az Eszperantó tér aszfaltozása is elkészül pénteken, így amennyiben az időjárás engedi, a festési munkálatokat is el tudják végezni a hétvégén és vasárnaptól már azt a parkolót is újra lehet használni.

Városfejlesztés

 1. Augusztus 20-ra készülnek el a Széchenyin az út és járdafelújítással

  Június 24-én kezdődött és augusztus 20-ig be is fejeződik a Széchenyi utca felújítása. Mintegy nyolcezer négyzetméteren felmarták a burkolatot a kis-Budai és a Horvát István utca között. Szinte teljesen végeztek már a szegélyek építésével és összesen 87 csatornafedlapot és víznyelőt cserélnek. A régi járda bontásával párhuzamosan pedig elkezdődött az új, térköves járda építése.

  2018.07.21.
 2. Elkészült a Túrózsáki utca felújítása - parkolókat alakítottak ki a szabadidőközpont mellett

  A tavaly év végén elkészült Túrózsáki úti Szabadidőközpont és a Berényi út közötti szakaszon elkészült az út és a járda teljes felújítása. A szegélyek cseréje mellett a Váci felőli oldalon az árkot is felújították. Az út szélessége lehetővé tette, hogy a szabadidőpark mellett, az úttal párhuzamosan parkolókat alakítsanak ki.

  2018.07.20.
 3. Útfelújítások Székesfehérváron - újabb öt munkaterületet adtak át szerdán

  Munkaterület átadásokat tartottak szerdán délelőtt Fehérvár több pontján. Kezdődik a felújítása a József Attila utca belső szervizútjának és parkolóinak, a Budai út 92-100 melletti szervizútnak és parkolónak, az Öreghegyen a Bajmóci utcának és a Dobsinai utcának is. A Deák Ferenc utca belső útjai is megújulnak, ez utóbbi  munkának az első üteme kezdődik. Székesfehérváron jelenleg minden városrészben van út, járda vagy parkolóépítés.

  2018.07.11.
 4. Új utcaseprő autó állt munkába Székesfehérváron

  Egy Hako Citymaster 2200 típusú seprőgép állt munkába a Városgondnokság Köztisztasági csoportjánál, hogy Székesfehérvár utcáinak tisztán tartásában segédkezzen. A Hako Citymaster 2200 típusú, új utcaseprő gép mintegy 36 millió forintba került, ami az utcaseprő gépek piacán jó árnak mondható.

  2018.07.10.
 1. Elkészült a Ligetsor felújítása - a teljes közműhálózat is megújult

  Tavaly májusban kezdődött és mostanra elkészült a Ligetsor felújítása. A felújítás kevésbé látványos eleme volt, hogy új csapadékcsatorna épült és az útburkolat alatt húzódó, a város egyik főellátó ivóvíz vezetékének, és az elöregedett gravitációs szennyvíz csatornának a cseréje is megtörtént. Az út mellett parkolók és biztonságos kerékpár sávok is épültek.

  2018.07.05.
 2. Elkezdődött a Lépcső utca felújítása - augusztusban elkészülnek

  A régészeti gödör takarításával, feltöltésével kezdődött a lépcső utca felújítása, majd a lépcső alapozása következik. A régi kőböl faragott vízelvezető árkot amit feltártak a régészek geotextiliával és homokkal védik: becsomagolják ezeket, a vízelvezetést kialakítják, majd zsaluzzák és betonozzák az új lépcső alapját.

  2018.07.04.
 3. Kreatív közlekedési megoldások – véget ért a mobilitási alkotótábor

  Pénteken zárult az egyhetes mobilitási alkotótábor, ahol egyetemi hallgatók kerestek kreatív és innovatív megoldásokat a középiskolai campus mobilitási kihívásaira. Ötletes megoldások születtek a Rózsaliget, a Csónakázó-tó és a malom épületének campus-ba való integrálására is.

  2018.06.29.
 4. A Szilvamagból a maroshegyi Interspar melletti üzletházba költözött a 4. sz Posta

  A maroshegyi 4. számú Posta új, komfortos, tágas helyiségben működik tovább a maroshegyi Interspar melletti Prémium Center üzletközpontban. Az eddigi háromablakos postahelyiséget egy nagyobb, öt munkaállomásos, akadálymentesített helyiség váltotta fel. A nyitvatartás is változott: 10 órától 18 óráig van nyitva az új Posta. 

  2018.06.28.

Királyi Napok

Hirdetés

Koronázási szertartásjáték

Eseménynaptár

2018. Július
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek