Több mint száz új, ingyenes parkolóhely a Palotai úton

Elkészült a Palotai úton egy háromezer négyzetméteres új, ingyenesen használható parkoló. A jövőben ezen a területen épülhet meg az eredetileg a Dr. Koch László utcába tervezett parkolóház, ahol felszíni parkolókat építenek és ezt követően felújítják teljes szélességében a Dr. Koch László utcát is.
2017.08.11. 14:31 |

A parkoló egyirányú, egy bejárattal és egy kijárattal. Így sokkal biztonságosabb, hiszen szembejövő forgalomra nem kell figyelni.

Székesfehérvár Önkormányzata még év elején döntött a város komplex parkoló-hálózatának fejlesztéséről, melynek révén, a Belváros peremén a következendő három évben mintegy ezer darab új parkolóhelyet alakítanak ki.

A gépjárművel közlekedők számára a Belváros minél kedvezőbb megközelíthetősége érdekében megindult programnak köszönhetően a Székesfehérvári Királyi Napok kezdetére a Palotai úton egy új parkolót nyitottak meg pénteken. Cser-Palkovics András polgármester és Bozai István városgondnok közösen számoltak be a Palotai út 9. szám alatt elkészült több mint 100 parkolóhelyről, amelyet a Székesfehérvári Királyi Napokra érkezők már használhatnak. 

Fehérvár polgármestere elmondta, hogy nagyon sokak parkolási problémáira jelent majd megoldást a mától használható ingyenes parkoló. Akár a Belváros közeli hivatalok, akár az Alba Pláza, vagy a különböző kulturális intézmények, illetve a buszpályaudvar könnyebb megközelítését is szolgálja a 110 új hely. Távlati célként elmondta, hogy a jövőben ezen a területen épülhet meg az eredetileg a Dr. Koch László utcába tervezett parkolóház, ahol pedig felszíni parkoló kerül majd kialakításra, és ezt követően újítják fel teljes szélességében a Dr. Koch László utcát. 

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy augusztus 14-én, hétfőn délután a tervek szerint a Palotai utat teljes hosszában meg fogják nyitni. Bár a Gaja-híd felújításának munkálatai még folytatódnak, de azok már nem zavarják a gépjárműforgalmat.

Bozai István városgondnok kiemelte, hogy a Palotai út 9. szám alatt, 3000 négyzetméteren az elmúlt hetekben 30 centiméteres alapot építettek, zúzott burkolatú, valamint aszfaltburkolatú útcsatlakozásokkal, jelzőtáblákkal és közvilágítással. A parkoló kialakításának nettó költsége 23,5 millió forint volt.

Az Eszperantó tér aszfaltozása is elkészül pénteken, így amennyiben az időjárás engedi, a festési munkálatokat is el tudják végezni a hétvégén és vasárnaptól már azt a parkolót is újra lehet használni.

Városfejlesztés

 1. Ünnepi megemlékezés, szobor-újraavatás és épületbejárás is volt szerdán Feketehegyen

  A Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Szárazréti Tagintézményének kicsinyei és nagyjai gyülekeztek szerda reggel a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban, ahol a Himnusz hangjait és a zászlófelvonást követően az intézmény diákjai adtak ünnepi műsort. Az eseményt követően az épület udvarán újraavatták és megkoszorúzták a kilenc esztendeje az iskola udvarán állított Bem József-szobrot, majd bejárás keretében bemutatták a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvar elkészült kiszolgálóépületét is.

  2018.03.14.
 2. A tavaszi útépítés után helyezik üzembe a csapadékvíz elvezető rendszert

  Lakossági fórumon tájékoztatták a Csutora utcai lakókat hétfőn délután a Felsővárosban épülő csapadékvíz-elvezető rendszer építésének jelenlegi állásáról. Az utóbbi időben többen panaszkodtak a sár miatt az utcában, ahol tavasz végén helyezik majd üzembe a csapadékvíz elvezető rendszert, a víznyelőkkel együtt, ráadásul idén tavasszal a nagyon magas talajvíz is probléma a város egyik mélyen fekvő utcájában.

  2018.03.12.
 3. A magyar gazdaság zászlóshajója lehet a Székesfehérvár-Várpalota-Veszprém-tengely

  Elkészült a várpalotai elkerülő 9,4 kilométeres szakasza, amely mentesíti a várost az eddigi forgalomtól. Az ünnepségen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is, aki kiemelte, hogy a fejlesztés százezer ember életminőségén és rengeteg vállalkozás versenyképességén javít, az új útszakasz pedig elérhető közelségbe hozza azt a tervet, hogy a Székesfehérvár-Várpalota-Veszprém-tengely hamarosan a magyar gazdaság egyik zászlóshajója legyen.

  2018.03.09.
 4. Lerakták a Corvinus új, székesfehérvári épületének az alapkövét

  Letették csütörtökön délelőtt az alapkövét a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának. A régi laktanyaépület teljes gépészeti és esztétikai restauráción esik át, stílusa azonban nem változik és a tervek szerint 2019 májusára készül el a felújítás.

  2018.03.08.
 1. Nagy Sándor Program - egy új 150 fős idősotthon épül Fehérváron

  Idén kezdődik a fehérvári idősotthonok több mint kétmilliárd forintos felújítása és bővítése, ami az Egyesített Szociális Intézmény négy fehérvári otthonát érinti. A Hidaskürti Nagy Sándor Városi Idősotthoni Programról pénteken tárgyal majd Fehérvár közgyűlése. A város önerőből tervezi végrehajtani a keresve az uniós és hazai támogatási lehetőségeket.

  2018.03.05.
 2. Húsz helyszínen kezdődnek útfelújítások a fagyok után Székesfehérváron

  A munkaterület átadása már megtörtént, és amint az időjárás lehetővé teszi, folytatódik az Adonyi út zsákutca szakaszának felújítása. Napokon belül mintegy húsz helyszínen lesz munkaterület átadás, hogy a nagy hideg elmúltával egyből kezdődhessenek a munkák. A felújítások ideje alatt a közlekedők türelmét és megértését kérik!

  2018.02.28.
 3. Jól halad az építkezés a Sóstón - nagy játszótér és fitneszpark is lesz a kilátó mellett

  Pénteken délután bejárást tartottak a Sóstói Stadionban és környékén a város önkormányzati képviselői. A székek nagy része a helyére került és a kiszolgáló helyiségekben már burkolnak. A stadion és a megújuló Sóstó között egy hatalmas játszótér és fitnesz park épül, több száz bicikli tárolóval és az új stadionban kap helyet a Sóstó Természetvédelmi Terület látogatóközpontja is.

  2018.02.23.
 4. Megannyi út-, járda-, park- és parkolóépítést is tartalmaz a Városgondnokság üzleti terve

  Fehérvár 2018-as költségvetésének elfogadása után a Városgondnokság idei üzleti tervét is jóváhagyta a város képviselő-testülete. A 8.7 milliárd forintos büdzséből 6.8 milliárd az önkormányzati támogatás, melynek mintegy felét utak, járdák, parkolók és parkok fejlesztésére fordítja az önkormányzati cég. Összesen 54 helyszínen végeznek idén nagyobb fejlesztéseket. Az önkormányzati szolgáltató vállalat idei üzleti tervéről Bozai István városgondnokkal beszélgettünk.

  2018.02.15.

Eseménynaptár

2018. Március
h
K
Sze
Cs
P
Szo
V
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Webkamera


360 Fehérvár

Fehérvár Magazin

Nyitott tornatermek